Dolar 32,3400
%0.18
Euro 35,1083
%-0.21
Altın 2.237,550
%-0.27
Bist-100 8,79
%0.88

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'nın restoranlarında cam şişe dönemi

Karşıyaka'nın restoranlarında cam şişe dönemi

Sürdürülebilir bir dünya için çevreci uygulamalarına bir yenisini daha ekleyen Karşıyaka Belediyesi, Kent A.Ş. bünyesindeki restoranlarda pet yerine ‘cam şişe’ kullanma kararı aldı. Günlük yaşamda plastik tüketiminin azalmasına katkı sağlamayı ve farkındalık yaratmayı hedefleyen uygulama, kısa süre içinde hayata geçirilecek. Karşıyaka'dan çevreci hamle

  • Ege Postası
  • 20.10.2019 - 10:01

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın talebi üzerine başlatılan çalışmalara, ilk etapta Denizkent Balık Restoran, Kent Balık Restoran, Kent Konsept Mutfak ve Park Balık dahil edilecek. Buna göre, tesislerde her masaya konulan 1,5 litrelik pet su şişelerinin yerini cam şişeler alacak. Kısmen başlatılan düzenleme, birkaç gün içerisinde tamamen uygulamaya alınmış olacak.

FARKINDALIK YARATILACAK
Ayrıca masalara, çevreci düzenleme hakkında bilgi vermek ve farkındalık yaratmak amacıyla özel olarak tasarlanmış broşürler konulacak. Bilgilendirici yazı ve görsellerle, plastik yerine cam gibi doğa dostu ürünleri kullanmanın önemine dikkat çekilecek. İlk etapta 4 restoranda başlatılacak uygulama, ilerleyen süreçte daha da yaygın hale getirilecek.

“MÜCADELEDE BİZ DE VARIZ”
Karşıyaka Belediyesi iştirâki Kent A.Ş. tarafından hayata geçirilecek uygulamanın, hem çevre hem de insan sağlığı için önemli bir adım olacağını ifade eden Başkan Cemil Tugay “Doğada kaybolması yüzyıllar alan, tüm ekosistem için büyük tehlike oluşturan plastiğe karşı verilen mücadelede, Karşıyaka Belediyesi olarak biz de varız. Restoranlarımızda başlattığımız uygulama ile hem pet şişe tüketimini önemli ölçüde azaltacağız hem de toplumsal bilincin artırılmasına katkı sağlayacağız. Vatandaşlarımızın destekleriyle giderek yayılacak ve örnek olacak bir uygulamaya imza atacağımıza inanıyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.