Dolar 32,3155
%0.2
Euro 35,0947
%-0.08
Altın 2.293,450
%0.7
Bist-100 9,05
%2.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka’nın iyilik butiği

Karşıyaka’nın iyilik butiği

Karşıyaka Belediyesi’nin hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü olan ‘Butik Elele’ hizmeti, geçtiğimiz yıl yaklaşık 2 bin ailenin yüzünü güldürdü. Butik Elele’ye yapılan bağışlarla, dar gelirli ailelerin hem ev eşyası hem de giysi ihtiyaçları karşılandı. Geçtiğimiz yıl 2 bin ailenin yüzünü güldürdü

  • Ege Postası
  • 09.01.2017 - 10:07

İZMİR - Sosyal belediyecilik uygulamalarıyla dar gelirli vatandaşların yaşam şartlarını iyileştirmek için çalışan Karşıyaka Belediyesi, ‘Butik Elele’ ile 2016 yılında 2 bin aileye yardım eli uzattı. Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne başvuran ve gerekli incelemeleri yapılan yurttaşların giysi ve ev eşyası ihtiyaçları, Butik Elele’ye gönderilen bağışlarla karşılandı. Yardımlar arasında sıfır ya da ikinci el giysilerden mobilyaya kadar çeşitli eşyalar yer aldı.

EVLERE ULAŞTIRILIYOR

Butik Elele hizmeti kapsamında; vatandaşların bağışlamak istediği eşyalar görevliler tarafından evlerinden teslim alınıyor. Hayırseverler, 369 64 02 numaralı telefondan randevu alarak bu imkandan yararlanabildikleri gibi, bağışlarını bizzat Girne Kültürpark’ta bulunan Butik Elele’ye de teslim edebiliyor. Titizlikle tasnif edilip hazır hale getirilen eşyalar, randevu sistemiyle ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Hem sıfır hem de ikinci el bağışların kabul edildiği Butik Elele’de; her mevsime uygun giysiler, yatak, koltuk, masa, buzdolabı, televizyon, fırın, mutfak malzemeleri gibi farklı ürünler bulunuyor. 

DAYANIŞMA MERKEZİ

Hayırseverlerin bağışlarıyla büyüyen Butik Elele’nin Karşıyaka’da dayanışmanın merkezi haline geldiğini belirten Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Butik Elele sayesinde dar gelirli yurttaşlarımızın eksikleri gideriliyor, yüzleri gülüyor. Bağışlar en doğru adreslere ulaştırılırken, toplumsal hassasiyetlere de dikkat ediliyor. Dar gelirli ailelerimizi bu hizmetimizden yararlanmaya, imkanı olan tüm yurttaşlarımızı da bağış yapmaya bekliyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.