Dolar 32,5393
%-0.02
Euro 34,8571
%-0.02
Altın 2.430,480
%0.01
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka Meclisi'nde kadına şiddet protestosu!

Karşıyaka Meclisi'nde kadına şiddet protestosu!

Karşıyaka Belediye Meclisi’nin Eylül ayı ilk oturumu Başkan Cemil Tugay idaresinde gerçekleşti. Meclis toplantısında CHP’li ve AK Partili meclis üyeleri dövizler açarak ortak bir metinle kadın cinayetlerine ve kadına şiddete tepki gösterdi. Öte yandan Başkan Tugay çarşı düzenlemesi konusunda DEÜ Mimarlık Fakültesi ile imzalanmak üzere olan protokolün DEÜ Rektörü Nükhet Hotar tarafından iptal edildiğini açıkladı.

  • Ege Postası
  • 02.09.2019 - 22:04

Karşıyaka Belediyesi Meclis toplantısnın Eylül ayı ilk oturumu Başkan Cemil Tugay yönetiminde gerçekleşti. Meclis toplantısının dilek ve temenniler bölümünde CHP, AK Parti ve MHP'li meclis üyeleri dövizler açarak kadın cinayetlerini ve kadına şiddete tepki gösterdi. Ortak metni okuyan CHP Karşıyaka Meclis Üyesi Birgül Çağrı kadına şiddetin ve cinayetlerin ivedilikle ele alınıp devlet politikası haline gelmelidir” dedi.

ORTAK TEPKİ

Meclis toplantısının dilek ve temenniler bölümünde CHP, AK Parti ve MHP'li meclis üyeleri kadın cinayetlerine ortak tepki gösterdiler. Bütün meclis üyeleri ayağa kalkarak ellerindeki dövizlerle kadın cinayetlerinin son bulmasını talep ettiler. CHP Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Birgül Çağrı ortak metni okudu. Kadın cinayeti ve kadına şiddetin toplumun kanayan bir yarası olduğunu belirten meclis üyeleri, “Sürekli olarak gündemde oln kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri her gün artarak devam etmektedir. Öyle ki insanları şiddete ve kadın cinayetlerin alıştırılmış durumdadır. Öncelikle insan hakları bağlamında kadına şiddetin olaylarının ivedilikle ele alınarak devletin politikası haline gelmelidir. Sadece polisiye tedbirler ve yasal düzenlemeler yetereli olmamakta bunun eğitim ve aile boyutu ciddi bir biçimce ele alınması gerekmektedir. Örgün eğitimde bu konunun işlenmesinden yanayız. Toplum vicdanında yasalara destek verilmeli.

Meclis üyelerinin verdiği tepkiyi desteklediğini vurgulayan Başkan Tugay “Karşıyaka’ya yakışır bir şekilde tepkiyi birlik ve beraberlik halinde vermeniz çok güzel.”

DEÜ REKTÖRÜ HOTAR ÇARŞI PROTOKOLÜNÜ İPTAL ETTİ

Çarşı ile ilgili sıkıntıları çözmek ve Çarşı’nın özlenen eski haline getirmek için DEÜ Mimarlık Fakültesi ile bir protokol anlaşmasına vardıklarını ama DEÜ Rektörü Nükhet Hotar tarafından protokolün iptal edildiğini açıklayan Başkan Tugay “Çarşı ile ilgili bir plan yapmak, tadilat ve proje hazırlanması için DEÜ Mimarlık Fakültesi hocalarıyla görüştük ve protokol için hazırlık yaptık. Fakat üzücü bir olay oldu. DEÜ Rektörü Nükhet Hotar bu süreçten haberdar edilmediğini ve onaylamadığını ifade etti. İmzalama aşamasındayken protokol imzalanamadı. Usul ile ilgili bir rahatsızlığın olduğunu düşündüğüm için DEÜ Rektörü ile birlikte görüşme yapacağız” dedi.

AK Partili Meclis Üyesi Adem Öztürk Belediyenin DEÜ’ye 2.5 aydır resmi müracaatta bulunmadığını söyledi. Öztürk “DEÜ’ye bağlı olmamalıyız. 12 şehir plancısı var. Çarşının eksikliklerini DEÜ Mimarlık Fakültesi hocaları bizdeni, sizden daha iyi bilmiyordur. 1 yıl sonra Karşıyaka Çarşı’yı meclis toplantısında konuşmak istemiyorum. 150 gün geçti bir somut adım göremedik” dedi

TUGAY'DAN ÖZÜR ÇIKIŞI

AK Partili meclis üyesi Adem Öztürk’e cevap veren ve DEÜ Rektörü Nükhet Hotar tarafından yanlış anlaşıldığını belirten Tugay “Belediye bünyemizdeki mühendis, mimarlarımız ve şehir plancılarının gerçekten yoğun olarak çalışıyorlar. Akademik düzeyde Çarşının değerlendirilmesi gerekiyor. DEÜ Mimarlık fakültesi değerli bir kurum. Nükhet Hotar’dan bir hata yaptıysak özür dilemeyi de biliriz. Amacımız Karşıyaka’ya hizmet etmek burada siyasi görüş gözetmeksizin yardım bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

DOĞAL AFETLER İÇİN PROJE

Doğal afetler sırasında kamu kurularının davranışlarını inceleyen ve tehdit durumlarında nasıl önlem alınabileceğini konu alan ‘ACTWELL’ isimli projeye başvurulması oy birliğiyle kabul edildi. Proje hakkında konuşan Başkan Tugay, "Bu projede yaşam laboratuvarı kurulacak. İnsan ve kurum davranışları o laboratuvarda incelenecek”dedi.

Mecliste alınan kararla birlikte Eskişehir’in Alpu ilçesiyle kardeş kent olma yolunda somut adım atılmış oldu.

SIFIR ATIK YÖNETİM SİSTEMİ KURULUYOR

Meclis toplantısında alınan kararla birlikte Karşıyaka Belediyesi ‘Sıfır Atık Yönetim Sistemi’ne geçiyor. Toplantıda oy birliğiyle alınan kararın ardından Sıfır Atık Belgesi’ alınarak yeni yönetim anlayışına geçilecek.

ALTYAPI TARTIŞMASI

Karşıyaka’nın acil çözülmesi gereken sorunları olduğunu belirten AK Partili Öztürk “Çarşı, altyapı sorunları, derelerin hali ortada. Karşıyaka Belediyesi Karşıyaka’da yaşayan vatandaşların menfaatini düşünmek zorundadır. Kalıcı, büyük burada yaşayan vatandaşların sorunlarını çözmeye yönelik stratejik planlar yapılsın. Bütün belediye başkanları Mavişehir, Atakentteki su basma sorunu çözüme kavuşturamadı” dedi.

Altyapı sıkıntıları ile ilgili soruyu yanıtlayan Başkan Tugay, “Altyapı ile ilgili çalışmalar Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor ve sıkı bir iletşim halindeyiz. Raporlar sunarak İZSU ve Fen İşleri ile görüşüyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nden önümüzdeki dönemde neler isteyeceğimiz hakkında yarın bir toplantı gerçekleştireceğiz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.