Dolar 32,3217
%0.22
Euro 35,1296
%0.02
Altın 2.298,910
%0.94
Bist-100 9,06
%2.88

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka krizinde ne karar çıktı!

Karşıyaka krizinde ne karar çıktı!

CHP İzmir İl Yönetimi bugün itiraz gündemli toplantıda İl Başkanı Asuman Ali Güven ile Karşıyaka Bahçelievler mahallesi delege seçimleri nedeniyle karşı karşıya geldi. Bahçelievler Mahallesi'nde bu hafta sonu yapılması planlanan ancak 7 Ekim'e ilçe tarafından ertelenen delege seçimlerinin 30 Eylül'de yapılması kararına çıkan tartışma sonrası İl Yöneticisi Dilek Bilgin'in karara şerh koyacağı öğrenildi. Çiğli, Bayraklı,Karabağlar, Kiraz ve Menderes ilçelerinden gelen itirazların ilçelerde dosyalarının talep edildiği ifade edildi. CHP'de sonucu merakla beklenen

  • Ege Postası
  • 21.09.2017 - 19:49

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP İzmir İl Yönetimi bugün delege seçimlerine gelen itirazların değerlendirildiği toplantıda ilçe yönetimlerinden karar dosyaları gelmediği için sonuca bağlayamadı. CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven İl Yönetimi Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada hiçbir mahalle hakkında kesin karar alınmadığını ilçelerden kararların istendiğini söyledi. 

Karşıyaka Bahçelievler Mahallesi delege seçimlerinin ertelenmesi konusunun gündeme geldiği toplantıda il yöneticileriyle İl Başkanı Asuman Ali Güven'in karşı karşıya geldiği iddia edildi.  Konunun gündeme alınması ardından İl yöneticilerinin ertelenmemesi konusunda ısrar ettiği seçimlerle ilgili İl Başkanı Asuman Ali Güven'in "Ben İlçe Başkanını refüze edemem. Karşıyaka büyük ve önemli bir ilçe" dediği, yönetimin ise neredeyse tümünün "bu hukuka aykırı, irade göstermeliyiz oylayalım" önerisinde bulunduğu öğrenildi.  Çıkan tartışmada İl Başkanı Güven'in kararı oylatmayarak toplantıyı terk etmek istediği, İl Yönetiminin itirazların değerlendirilmesi konusunda diretmesi ardından Güven'in "Her iki tarafında dediği olmasın ayın 30'u olsun" diyerek karar aldığı, Dilek Bilgin'in ise bu karara şerh koyacağı öğrenildi. 
 
"KARARLARI İSTEDİK"

Toplantı sonrası açıklama yapan Başkan Güven toplantıda Ordu'da yaşadıklarını özetle anlattığını belirterek "Birkaç ilçede yoğunluklu olarak Çiğli'de itiraz dilekçeleri var. Bunlarla ilgili prosedür olarak delege seçimi yapılan, itiraz edilenler konusunda ilçelerden bize gelen karar ya da görüş yok. İlçelerden bu şikayet dilekçeleriyle ilgili bilgi alıyoruz, soruyoruz ne karar aldıklarını. O kararları da dikkate alarak bizdeki şikayet dilekçelerini değerlendireceğiz" dedi.

İL YÖNETİMİNE GENEL BAŞKAN AYARI

İl Yönetim kurulu gelecek hafta yapılacak olağan toplantısını Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Perşembe günü İzmir'e gelmesi nedeniyle Gelecek hafta çarşamba günü yapacaklarını belirten Güven "Dosyaları salı gününe kadar ilde olacak şekilde istedik. Çarşamba günü toplantımızda değerlendireceğiz. İtirazları orada değerlendirip karara bağlayacağız" diye konuştu.

CHP'de kritik il yönetimi! İtirazlar masada...

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.