Dolar 32,3649
%0.15
Euro 34,9599
%-0.3
Altın 2.325,450
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'dan AK Partili Baran'a 'Belediyespor' yanıtı!

Karşıyaka'dan AK Partili Baran'a 'Belediyespor' yanıtı!

Karşıyaka Belediyesi, AK Partili Belediye Meclisi Üyesi Ahmet Uğur Baran'ın Karşıyaka Belediyespor hakkındaki soru ve eleştirilerine bir bir yanıt verdi.

  • Ege Postası
  • 03.08.2020 - 17:24

EGEPOSTASI - Karşıyaka Belediyesi tarafından yazılı olarak yapılan açıklamada özetle;  kulübün faaliyetlerine pandemi nedeniyle son verildiği, şu ana kadar 1 milyon TL para harcandığı ve kulübün bundan sonra amatör olarak Karşıyaka Spor Kulübü'ne oyuncu yetiştireceği vurgulandı. 
 



Karşıyaka Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklama şöyle: 

Değerli Kamuoyunuzun ve basınımızın dikkatine;

Karşıyaka Belediyesi ve Belediyespor Kulübü olarak son yerel seçimlerden sonra göreve geldiğimizden beri tüm çabamız kentimizde sportif faaliyetlere destek vermek ve semtimizin çocuklarının yetişip, başarılı sporcular olarak öncelikle Karşıyaka Spor Kulübü(KSK)'ne ve daha sonra semtimizde aktif faaliyet gösteren tüm amatör spor kulüplerimizin başarılarına katkıda bulunmalarını sağlamak üzerine olmuştur. Bu çerçevede geçen yıl belediye başkanımızın fikir öncülüğünde ortaya çıkan bir öneri, Belediyespor bünyesinde KSK basketbol A takımında yer bulamayan genç oyunculardan kurulu bir pilot takım oluşturmak ve genç basketçilerin TBL 2 . Lig'de oynayarak deneyim kazanmasını sağlamak olmuştur. Bu konuda KSK yönetimine öneri götürülmüş, uzlaşma ile bir protokol yapılarak takım kurulmuş ve pandemi ortaya çıkana kadar bu pilot takım TBL 2. Lig'de de mücadele etmiştir. Takım oyuncuları ve teknik ekip çift lisansla KSK’dan alınmış, takım koçu ve antrenörler KSK’den temin edilmiştir. Sene sonunda yapılan değerlendirmede, sezon boyunca bu takımla ilgili bizlere yöneltilen eleştiriler dikkate alınarak pilot takım faaliyetine son verilmiştir. Bu eleştiriler genellikle pilot takıma yapılan harcamalar üzerine yoğunlaşmıştır. Bu maddi kaynağın kulübe aktarılmasının daha doğru olacağı sık sık dile getirilmiştir. Geçen yıl içinde bu takıma Belediyespor bütçesi içinden toplam 1 milyon 27 bin TL ayrılmıştır. Bu harcama israf olarak görülemez. Çünkü bu takımda kendini geliştiren yetenekli gençler yakın bir süreçte A takımda oynama kapasitesine sahiptir ve başarılı olmaları durumunda kulübe transfer ücreti yükü getirmeden kazandırılmış olacaklardır. Oyuncular ve teknik ekip şu an itibariyle KSK’nin bünyesi ve kontrolündedir. Oyuncular ve teknik ekibin  kulüpte değerlendirilip değerlendirilmeyeceği tamamen KSK yönetiminin inisiyatifindedir. Üçüncü kişilerin bu konuyu istismar etme çabaları, kendi içinde çelişen açıklamaları üzüntü verici ve düşündürücüdür. Bu pilot takım çalışmamızı gereksiz ve anlamsız olarak niteleyen insanların, bugün “ Neden takımı kapattını? “ diye hesap sormaya kalkmaları trajik bir durumdur. 
  
Önümüzdeki dönemde Belediyespor hiç bir profesyonel faaliyetin içinde olmayacak, Karşıyakalı çocuklar ve gençlerin amatör branşlarda kendilerini yetiştirmeleri üzerine faaliyetlerini artırarak sürdürecektir. Karşıyaka Belediyesi önümüzdeki yıllarda da maddi- manevi her türlü destekle her zaman Karşıyaka Spor Kulübümüzün yanında yer almaya devam edecektir.
     
Kamuoyunun ve değerli basınımızın saygıyla bilgilerine arz ederiz.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.