Dolar 32,3817
%0.2
Euro 35,0295
%-0.1
Altın 2.326,350
%0.26
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'da Yıldırım yeniden başkan

Karşıyaka'da Yıldırım yeniden başkan

Karşıyaka Suat Taşer Açık Hava Tiyatrosu'nda coşkuyla başlayan CHP Karşıyaka Kongresi'ne ilgi ve katılımın fazlalığı dikkat çekti. İki başkan adayı salona birlikte sloganlar eşliğinde girdi. Kongre sırasında muhaliflerin önde gelen isimlerinden Cihan Türsen'in yaptığı konuşma salonu gerdi. İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, büyük oy farkıyla yeniden başkan seçildi. Salonda Kaf Kaf çekildi

  • Ege Postası
  • 10.12.2017 - 10:43

YAĞMUR UYGUR / EGEPOSTASI-  CHP İzmir’in ilçe kongresi takviminin 3. haftasında Karşıyaka İlçe Kongresi yapıldı. Kongre Divan Başkanlığına tecrübeli siyasetçi Ertam Özen önerilerek oy birliği ile kabul edildi. Karşıyaka’da ilçe Başkan adayları Serdar Koç ve Uğur Yıldırım’ın birlik mesajı verdiği kongrede beyaz ve turuncu listeler yarıştı. Belediye eski Başkanı Cihan Türsen’in konuşması sonrası gerilen salonda Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar Türsen’e yanıt verdi. Adaylar konuşma yapmayarak el ele sahneye çıkıp İzmir Marşı okudu. Kalabalık bir partili topluluğu tarafından takip edilen kongrede oylamaya saat 15.30’te geçildi. 

408 delegenin oy kullandığı kongrede mevcut Başkan Uğur Yıldırım 244 oy ile yeniden başkan seçilirken, Serdar Koç ise 164 oy alabildi. Yıldırım'ın üç çizik yediği öğrenildi. 

Yıldırım yaptığı zafer konuşmasında "Bugün Karşıyaka örgütü, birlik, beraberlik, kardeşlik istiyorum demiştir"dedi. 

Öte yandan oylama sırasında kurallara uyulmadığı gerekçesiyle seçim kurulu üyelerine yazılı itirazda bulunuldu. Kongreyi takip eden bir vatandaş oy verme esnasında zarfın içinin görüneceği şekilde fotoğraf çektiren partililer olduğunu belirterek oy kullanım şeklinin tüzüğe aykırı olduğunu vurguladığı dilekçesini, İlçe Seçim Kurulu üyelerine teslim etti.    

İŞTE GÜN BOYU KONGREDE YAŞANANLAR

Suat Taşer Açık Hava Tiyatrosu’nda, davullu-zurnalı, coşkulu kalabalığın katılımıyla, birlik ve beraberlik görüntü ve mesajları eşliğinde başlayan kongrede, iki adayın taraftarlarına ayrı bölümler tahsis edildi. İki başkan adayı salona birlikte sloganlar eşliğinde girdi, delegeleri ve partilileri selamladı. Serdar Koç kadına yönelik şiddete karşı farkındalık yaratmak amacıyla turuncu atkıyla geldi, tüm katılımcılara da turuncu atkı dağıtıldı. 

Uğur Yıldırım ise bütün sandalyelere faaliyet raporu dosyası koydurdu. Kongreye ilginin yoğun olduğu, kapıda davul çalındığı görüldü. 

İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ve Serdar Koç, kongre divan başkanlığına, Ertam Özen'i önerdi. Öneri oybirliğiyle kabul edildi. 

Kongre başladıktan sonra, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da eşi Zehra Akpınar ile salona girerken, seçimin blok liste ile yapılması oy birliği ile kabul edildi.

Cihan Türsen kürsüye gelip konuşma yaptığında salon gerildi. Türsen'e Cevat Durak ve Belediye Başkanı Hüseyin Akpınar sert şekilde yanıt verdi. 

BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

Daha sonra adaylar ve bazı partililer el ele sahneye çıkarak birlik mesajları verdi, İzmir Marşı'nı seslendirdi.

Serdar Koç, “Benim bir amacım var, birlik beraberlik içinde, kavga olmadan çalışmak. Kavga gürültüyle bizi her zaman ezeceklerdir. Sizi seviyorum” dedi. 

Uğur Yıldırım ise “Ben kongreyi açarken birlik beraberlik mesjaı verip bu kongreyi  omuz omuza tamamlayacağız demiştim. Öyle olmasını istiyorum” diye konuştu. 

LİSTELER BELLİ OLDU

Bu arada iki ilçe başkan adayının listeleri kesinleşti. Hem Yıldırım'ın, hem de Koç'un, Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ı il delegesi yazması dikkat çekti. 

Listelerde sürpriz bir detay dikkat çekti. Koç’a destek veren İlçe Eski Başkanı Adnan Alabay, Koç’un turuncu listesinde il delegesi adayı olarak yer aldı.  Mahallede birlikte delege seçildiği oğlu Murat Alabay, Yıldırım’ın listesinde ilçe yönetici adayı olarak girdi. Kızı meclis üyesi Gamze Alabay Uğurlu ise Yıldırım’ın beyaz listesinde il delegesi adayı olarak yer aldı.
 

TANSİYON NASIL YÜKSELDİ

Belediye Eski Başkanı Cihan Türsen konuşmasında, "Türkiyemiz din sömürücüleri, cemaat, tarikatlar ve yüzsüz hırsızların işgali altında.  Artık otellerin deniz manzaralı odalarından ednizlere bakma zamanı bitmeli, dağ tarafından gelen felaketi görmeliyiz. Saltanat düzenie geçmek isteyen AKP'ye karşı hilafeti kaldıran Mustafa Kemal  temsilcileri CHP’de toplanmıştır. bugün Karşıyaka kongresinden tüm Türkiye'ye mesaj verecek şekilde, düşünceden eyleme geçme zamanı olduğunu vurguluyorum. Parti içi konuları açmadan güçlü bir CHP yaratamayız. Bu konuları halı altına süpürmekle ne partiye hizmet edebilir ne de umut olabiliriz. Bu konuda sınırlı sayıda talimat verdiğiniz eski bir belediye başkanı olarak paylaşmak isterim ki, birazdan bahsedeceğim konuda son ilçe başkanımızın hedef alınmasının doğru olmadığını düşünüyorum. CHP’yi yüzde 25’lere sıkışmış yerinde sayan bir parti olmaktan kurtarmak zorundayız. Örgütümüze saygılı olacağız. Başka gücümüz yok. Ne medyamız ne başka bir şeyimiz yok. Örgüt zamanıdır. Parti içi demokrasi sorunlarını aşmak zorundayız. Yakışmaz bize. 

Ön seçimden her geçen gün uzaklaşıyoruz.  Münasip görülenlerin değil, seçilenlerin demokrasisi olmak zorunda. Üyelerimizin seçme seçilme hakkına müdahale ettirmeyiz. Bağımsız Türkiye isterken CHP’de bağımlı yönetilmeye izin vermeyiz. Benim örgütüme hiç bir sözüm olamaz. Ama daha iyisini önermek zorundayız.  Kaşıyaka ilçe örgtü hepimizin. Üye sayımızda artış yok. Yüzde 70’lere oy verenlerden sadece 7'si üye. 93 ü değil.  Üyelerin yüzde 20'si katılıyor.  Aidat ödemeyen partililer kongreye giremez dese  bir avuş partili ile kongre yapmak zorunda kalırız. Şimdi kral çıplak deme zamanıdır. Partiyi Cumhuriyetin partizanlığına hazırlamalıyız. Parti küçük ve sizin olmayacak. Örgütün olacak.

3 oka sıkıştı CHP ama unutulmaması gerekir ki şimdi devletçilik, devrimcilik ve halkçılık zamanıdır. Örgüte hesap sorma değil hesap verme zamanı. Örgütü saymak sevmek ve örgütten korkma zamanıdır. Gerçek sahibi onlar. Başkan bunları geç diyorlar. Geçemem, geçemeyiz. Özgürlük ve bağımsızlık bizim karakterimizdir.  Halı altına süpürmek, işinizi gücü bıraktınız ailelerinizden uzak çalışıyorsunuz, bir şeyleri sormamıza izin verin, kongrenin özgür yapıldığı kanısında değilim" dedi. 

Türsen, konuşmasının son bölümünde "Delege seçimi ve kongrenin özgür yapıldığı konusunda emin değilim. Üyelerden delege seçiminden önce imza toplandı m? Özellikle işçi arkadaşlarıma beyazı at turuncuyu getir demediniz m? Her işyerinde bir CHP temsilcisi atadınız mı'" diye sorduğunda  İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ayağa kalkarak, "Bunu neye istinaden soruyorsunuz" dedi. 

Kongre salonunda bulunanlardan protesto sesleri de yükselirken, ortam gerildi. Serdar Koç, rakibi Yıldırım'ın bileğinden tutarak sakinleştirmeye çalıştı. 

CEVAT DURAK: AYIP YAHU 

Daha sonra kürsüye gelen Belediye Eski Başkanı Cevat Durak, "Gçmişte bir başka partiden belediye başkanlığı yapmış bir arkadaşımızın, ilçe başkanı ve partililierimizi suçlayıcı konuşması, yıllarını vermiş  arkadaşları suçlaması, ne kadar bağlayıcıdır. Onun konuşması salonu germemelidir" dedi. "Ben üye yazmaya  çalıştığımda o arkadaş farklı partideydi, buna yanıt versin. Seçimden seçime ortya çıkarak CHP’i burada geremez" diyen Durak, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 

"Buranın çilesini çekmemiş arkadaşım burada konuşamaz. Mahalle delege seçimlerinde bir gayrtimiz vardı. Birleşelim. Bizler abi olalım. 2014’de çarşıda duran adamları kime karşı yaptını? CHP’ye karşı. Ama bugün orada aslan kesiliyorsunuz. Yazık değil mi bu insanlara. Bu partiyi germeye ne hakkınız var ayıp yahu.  Seçim sürecinde siz neredeydiniz. İlçeye ne kadar katkı yaptınız, yapıyorsunuz. Burada ilçe kongrei yapılıyor geriliyor. Hesap yapan arkadaşlarımız bir yerlere yakın olacaklar diye burada CHP’nin güzel insanlarını geriyor. Yanlışları olabilir ama arkadaşımız da uzaydan gelmedi. Yetişerek buraya geliyorlar. Emeğiyle mücadele ediyor.  Önce bir izleyin hataları varsa konuşulur. Ama kavga ederek değil. Kavga yok.  Biz burada kendi şovumuzu yapalım ama bunu yaparken birbirimizi suçlayarak değil önce CHP’li olacağız."

AKPINAR: ŞANTAJCILAR, İFTİRA ATANLAR... 

Daha sonra kürsüye gelen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, kapalı kapılar ardında belediye başkanı olmadığını, hep yaptığı işle anıldığını belirterek, şunları söyledi:

"Dedikoducular, şantajcılar, iftira atanlar hala sürüyor. Osmanlıyı hain çete anlayışıyla nasıl çökerttilerse aynen devam ediyor. CHP’liliğimi bu salonda anlatmaya ihtiyaç duymuyorum. Hiç bir dönemde partimi yalnız bırakmadan sokak sokak dolaştım. Saçımı sağda solda ağartmadım. Sizin bir gün başınızı öne eğecek bir iş yaptım mı' 

Alında bambaşka bir konuşma yapacaktım. Neler yaptığımı anlatacaktım. Bu kongrede yuhalamak Karşıyaka’ya yakışmaz. Herkes demokrasi olgunluğu içinde birbirini dinleyecek. Benim anlayışımda en sade üyeden delegeye herkesin görevi var. Ülke gidiyor elden neyin hesabını yapıyoruz.

TÜRSEN SANA CEVAP VERECEĞİM

Türsen sana cevap vereceğim kimse müdahale etmesin. Danışma kurulu toplantısında şu koltukta otururken Yeni Asır'a benim raporumu yollamıştı. Eski belediye başkanım hiç bir zaman saygısızlık yapmadım. Bugün Karşıyaka Türkiye'ye örnek olan bir ilçe. Yüzde 72 ile kazanan bir ilçe. Refeandumda Türkiye rekoru kırmış bir ilçe. Bu Uğur Yıldırım ve Serdar Koç seçimi değil. Bu seçimin benim oylandığım bir seçim olduğunu biliyorum.  

Belediye Başknı oldum, sizin selfi yaptırdığınız arkadaşınız, sosyal medyada Menemenli iş adamından 1 milyon lira rüşvet aldı dedi. Bak şimdi de oturuyor orada. Savcılığa verdim 15 ay hapis cezası verdi. Avukatı kimdi? Benim veremeyeceğim hiç bir hesap yok. Karşıyaka Belediyesi'nde küçücük bir şey olsun savcılığa veriyorum. Kendimi ihbar ettim kendimi. Nedir derdiniz birbirinizl? Biz neyin hesabı içindeyiz. Başkan hiç bir seçim çalışmasında  görmedim diyor. Atamayla geldiğimi söylüyorlar. Öncelikle bilinsin ki ben adaletli adamımı Kimseye yakınım uzağım akrabam diye bakmam. Herkese eşit mesafedeyim. Hepsini şantiyede topladım tek şey söyedim. Sakın benim adamım olmayın. Halkın işinizin adamı olun hizmet için çalışın.  Herkes akrabadır. Beni protesto eden hanımefendi... Kendi çalıştığım belediyede ben kzımı, damadımı bir şey yapmadım. Bu ifadler Aziz Kocaoğlu’na da gidiyor. Benim şu anki hukuk müdürüm 5. dereceden Aziz Kocaoğlu’nun yeğeni. İşini yapıyor. Etik kurallar içinde bir yönetici kızını, oğlunu, kardeşine görev veriyorsa sıkıntı vardır. Hoş değildir Saayın başkan bunu söylerken kendi teyzesinin oğluna görev vermişti. Oktay Gök... Eşi hanımefendi bizim hala memurumuz, tanımaktan da ayrıca mutluyum. Çok ahlaklı insanlar. Mesele işi yapıpı yapmamasında. Şimdi ismini saydığınız insanlar ahlaksızsa sonuna kadar haklısınız.  Biri Birsen Akpınar benim 6. kuşaktan akrabam, yapmıyor diyen var mı aranızd? Köpek gibi çalışıyor. Açmı kaslın açık mı kalsı? Kezban Yıldırım Özel kalem müdürem. 7. Dereceden akrabam.  Özel kalem müdürlüğü belediye başkanlarına tahsis edilmiş özel kadrodur.  Bir ilaç fimrasının Ege bölge müdürüydü. Özge eskişehirli. Akrabam mı, strateji danışmanım akrabam değil alakası yok. Neşe Korkmaz Ayvalık'tan geldi dahiliye uzmanı. Teyzemin kızı. Çok yetenekli bir doktoru size getirdik. Nazan Pekcan hiç tanımıyorum. Pınar Kayhan doğma büyüme Karşıyakalı hiç tanımıyorum.  Aytekin Tunus akrabam sayılırmış. Sosyal medyayı böyle kullanmayacağız. AK Parti Genel Başkanı ve çocuklarının yaptıklarını anlatacağız. Biz kendimizi pervasızca eleştirirken onları da yürekli şekilde eleştireceğiz. Yamyamlar gözünü dikmiş CHP kongrelerine nerede kavga var nerede yok, bundan prim sağlıyorlar. Kırdığım kim varsa hepinizden özür diliyorum. Bugün başarısızsam kendi özgür irademle çekilmeye de hazırım. Burada tutup da örgüt bağımlı demek hakarettir. Ben hayatımın hiç bir döneminde baskıya boyun eğmemiş diz çökmemiş bir adamım. Her zamanda karşı çıkmış adamım.  Karşıyakada yerel yönetici olmak herkes ister. Mesele halk önderliği yapabilmek, Türkiye'ye mesaj verebilmektir. Ben belediye başkanı oldum, kimseye o şundanmış, bundanmış demedim. Cevat Durak'ı eleştirmedim diye ben eleştirildim. Sayın Türsen'in yanında olanlar... İthal aday diyorlardı dediler. Ben hiç öyle bakmadım. İhtiyaç oldu istihdamda onlara kapımı açtım. Sonra sosyal medyacılar kendini satan adam deyip adamın işten ayrılmasına neden oldular. Bu faşizme karşı beni mi destekleyeceksiniz. Yoksa onu mu diyeceksiniz.

İstanbul'da yaşanan resmen Türkiye’nin katledilişidir.  Kulağınıza küpe yapın bulunu. Sonra hepimizi oturup ağlarız."

Bergama kongresinden sonra Karşıyaka kongresine katılan İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, yaptığı konuşmada "Hiç birimiz hepimizden güçlü değiliz. Birlik olmamız gerekiyor" diye konuştu. 

Kongreyi Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyaka Belediye eski Başkanı Cevat Durak ve Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ile birlikte takip etti. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mesajı okununca tüm partililer ayağa kalkarak alkışlar eşliğinde "Hak hukuk adalet" sloganını söyledi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.