Dolar 32,5626
%0.07
Euro 34,9865
%0.45
Altın 2.425,080
%0.08
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'da örnek kararlar

Karşıyaka'da örnek kararlar

Karşıyaka Belediye Meclisi Ekim ayı ikinci oturumu Cemil Tugay başkanlığında gerçekleşti. Toplumsal eşitlik ve kadın öncelikli meclis

  • Ege Postası
  • 10.10.2019 - 19:50

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI - Başkan Tugay açış konuşması sonrası önergelerin görüşülmesine geçildi. Görüşmeler sonrası Karşıyaka Belediyesi’nin AB ile yaptığı protokollerden hibe almak ve proje üretiminde destek görmek amacıyla Toplumsal Eşitik Birimi kurulması teklifi oybirliği ile kabul edildi. 

KADIN VE AİLE HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULACAK

Yine oybirliğiyle doğrudan kabul edilen önergeyle Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün kurulması sonrası başkan Tugay “Çok önemli bir karar aldığımızı düşünüyorum. Tebrik ve teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN TUGAY’A TEMLİK YETKİSİ

İZSU’dan gelen katı atık bertaraf bedeli alacağıyla Halkbank’a olan kredi borcunu ödeyen Karşıyaka Belediyesi, bir önceki başkan Hüseyin Mutlu Akpınar’da kalan temlik yetkisini oy birliğiyle Başkan Cemil Tugay’a verdi. Bu karara gerekçe olarak noterin encümen değil, meclis kararı istemesi gösterildi.

ÖDEV EVLERİ GELİYOR

Karşıyaka Belediyesi 7-14 yaş çocuklar için ödev evleri kurmayı planlıyor. İlk etapta 6 tane kurulacak ve üniversiteliler karşıyakalıla miniklere saat:15.00-17.00 arasında ödevlerini yapmaya yardım edecekler. Öğrencilere yol para mahiyetin bir ücret verileceğini söyleyen Başkan Tugay “Özellik çalışan anne ve babaların olduğu evlerde, çocuklar ebeveynleriyle birlikte ödev yapmak istiyor. Biz hem çocuklarımıza bir etüt hizmeti hem de anne ve babalarımıza bir nefes alma fırsatı yaratmak istiyoruz. Ödev evlerini hayata geçirmemiz sonrası çocuklarımız evlerine ödevlerine yapmış olarak dönecekler” diye konuştu. Gündeme gelen önerge oy birliğiyle ilgili komisyonlara sevk edildi.

TAY PARK 10 YILLIĞINA KORDELİON

Geçtiğimiz mecliste komisyonlara gönderilen ve binicilik kulubüne dönüştürülmesi beklenen Tay Pak oybirliğiyle 10 yıllığına belediye şirketi Kordelion’a devredildi. Tesiste aynı zamanda Hobbit Kafe’de yer alacak. Kurulacak binicilik kulübünde genç sporcular yetiştirilmesi planlanıyor.

Dilek ve temennilerde konuşan Başkan Tugay ‘Hiç bir Türk askerinin yaralanmamasını diliyorum. Bu harekatın ülkemiz adına barış getirmesini diliyorum’ diye konuştu.    

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.