Dolar 32,5100
%-0.09
Euro 34,9521
%0.35
Altın 2.433,250
%0.42
Bist-100 9.789,00
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'da kıran kırana delege seçimleri

Karşıyaka'da kıran kırana delege seçimleri

İzmir CHP’nin kongre sürecinde en hareketli ilçelerinden biri de Karşıyaka. Eski başkanlardan Türsen’in iddialı çıkışı kulisleri hareketlendirdi. En kritik ilçeler Bostanlı, Yalı ve Bahçelievler.

  • Ege Postası
  • 29.07.2017 - 11:26

EGEPOSTASI – Karşıyaka’da eski belediye başkanlarından Cihan Türsen'in ilçe başkan adayı olacağı iddiası örgütü hareketlendirdi. Eski Başkan Türsen "Meydan boş değil. Kimse ortak liste adı altında parti içi katliam yapmasın. Buna izin vermeyecek insanlar olduğunu bilsinler. Parti içinde mazlumlara, onuru yüreği vicdanı yaralanmış örgüte hak ettiği saygınlığın mücadelesidir. Taşların yerini değiştirdiler, biz taşları yeniden yerlerine koyacağız.  Mazlumların heyecanının zalimlerin uykularını kaçıracağı bir delege seçimi sürecini başlattık" diyerek delege seçimleri öncesi iddialı çıkış yapmıştı. Ve eski  Belediye Başkanı  Cihan Türsen'in adaylığı Karşıyaka'da kartların yeniden karılmasına neden olmuştu. Türsen’in bu açıklamasıyla birlikte Karşıyaka’da iki yapılı delege seçimlerinin işareti de verilmiş oldu.

KARŞIYAKA’DA İKİ YAPILI BİR SEÇİM

Hüseyin Mutlu Akpınar-Uğur Yıldırım yapısına karşı eski Büyükşehir Belediye Başkanı Yüksel Çakmur, Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cihan Türsen ve Cevdet Tümtürk mahallelerde delege seçimlerinde karşı karşıya gelecek.

YILDIRIM REKOR İMZA İLE ADAY OLMUŞTU

İlçe Başkanı Uğur Yıldırım geçtiğimiz dönem tek başına aday olduğu kongrede 380 imza toplatmıştı. Bu imzaların toplanmasında İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, İlçe YöneticisiSedrettin Coşkuner ve PM Üyesi Hakkı Akalın etkili olmuştu. İmzalar toplanmadan önce Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın yola o dönem ilçe başkanı olan Mustafa Özuslu ile devam kararının olduğu ancak; örgüt içinde toplanan imzalarda Uğur Yıldırım isminin çıkması üzerine, Yıldırım ismi ile devam etmesinde etkili olmuştu. Geçen dönem İlçe Başkanı Yıldırım’a destek veren Sedrettin Coşuner ve Hakkı Akalın’ın, aradan geçen iki yıl içinde aralarında bir miktar mesafe oluştuğu ifade ediliyor. Yapılacak delege seçimlerinde Coşkuner ve Akalın’ın, Uğur Yıldırım ile devam etme konusunda kafalarının net olmadığı belirtiliyor. İki isim, delege seçimlerinden sonra çıkacak sonuca göre hareket edebilir.

KARŞIYAKA'DA ALİ ENGİN HANDİKAPI

Karşıyaka'da delege seçimlerinde önemli isimlerinden olan eski İl Başkanı Ali Engin delegasyon üzerinde çalışmalara başlamış durumda. Engin delege seçimlerine stratejik açıdan önemli bir hata ile başladı. Engin örgütte nabız yoklamadan İlçe Başkanlığı için Uğur Yıldırım'a destek açıklaması Engin ile delegasyon arasında büyük bir handikap yaşanmasına neden olmuş gibi görünüyor. Bir de buna  geçen delege seçimlerinden sonra il delege seçimlerinde listelere müdahalesi büyük tartışma konusu olmuştu. Bu nedenle yapılacak delege seçimlerinde bazı mahallerde eski il Başkanı Ali Engin veto yiyebilir.

AKPINAR YILDIRIM VE ALABAY BİRLİKTE

Delege seçimlerinde ne yapacağı merak edilen  Belediye Başkanı  Hüseyin Mutlu Akpınar’ın  ne yapacağı merak ediliyor. Her ne kadar  “Belediye Başkanıyım delege seçimlerine karışmıyorum”  diye bir algı yaratılmış osla da   Akpınar’ın  bu konuda tarafsız kalmayacağı kesin. Özellikle Belediye Başkanı olmadan önce  CHP’de gençlik kollarından başlayarak ve önemli görevlerde yer almış Başkan  Akpınar’ın  kesinlikle yapılacak delege seçimlerinde müdahale edecektir. Delege seçimleri öncesi Başkan Akpınar’ın bazı kritik mahallerde eski İl Başkanı  Ali Engin  ve Karşıyaka eski ilçe Başkanı  Adnan Alabay'la  birlikte hareket ediyor.

ALABAY'IN DESTEĞİ ÖNEMLİ

Ali Engin'in mahallerde  nasıl bir performans göstereceği bilinmez ancak; İlçe Başkanı Uğur Yıldırım'a destek vermesi psikolojik açıdan önemli. Diğer taraftan ise, Karşıyaka'da ilçe Başkanlığı yaptığı dönemde başarılı işlere imza atan eski ilçe Başkanı Adnan Alabay'ın bazı mahallere delegeler üzerinde önemli etkisinin olduğu biliniyor. Özellikle İlçe Başkanlığı döneminde kadın kolları ile yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı bayan delegeler üzerinde etkili olduğu ve bu nedenle mahallerde Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve  ilçe Başkanı Uğur Yıldırım için desteğinin önemli olduğu ifade ediliyor.

BAŞKAN DURAK'TAN YILDIRIMA DESTEK

Delege seçimleri öncesi ne yapacağı merak edilen eski Belediye Başkanı Cevat Durak'ın delege seçimleri öncesi İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ile yaptığı görüşmede  "yanındayım"  mesajı verdiği öğrenildi.

ÜNSALSAN'IN NE YAPACAĞI BELLİ DEĞİL

Karşıyaka'da delegasyonun önemli isimlerinden Müjdat Ünsalan'ın eski İl Başkanı Ali Engin ile birlikte hareket edeceğini yakın çevresine söylediği öğrenildi.  Ancak Ünsalan'ın Uğur Yıldırım'a destek vermeyi düşünmediği, buna karşın Engin'in ikna etmesi durumunda Yıldırım'a destek verebileceği kulislerde konuşuluyor. Öte yandan Cihan Türsen'e yakın isimlerin Müjdat Ünsal ile görüşme taleplerinin olduğu ancak; Ünsalan'ın Engin  görüşmesinden sonra yanıt vereceği ifade edildi.

 Akpınar ve Yıldırım yapısına muhalif olan  Yüksel Çakmur, Cihan Türsen, Taha Okan, Recai acar ve Cevdet Tümtürk'ün  başını çektiği ekip Karşıyaka'da hummalı çalışmalarına devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda meclis üyeliklerinin belirlendiği ön seçimde 8-9 meclis üyesini seçtirmeyi başaran Cihan Türsen geçen zaman içinde meclis üyelerini kaybetti. Türsen tabanında bazı kayıplar yaşanmış olsa da bu kaybını geçtiğimiz dönem içinde  İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ve Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'a karşı küskünleri ekibine dahil ederek telafi edebilecektir.


KRİTİK MAHALLELER, BOSTANLI, YALI VE BAHÇELİEVLER

Karşıyaka’da delege seçimlerinin en kritik üç mahallesi, Bostanlı, Yalı ve Bahçelievler. Üç mahallede toplan 120 delege var. Bu nedenle hem mevcut İlçe Başkanı, hem de muhalefet için kritik mahalleler. Bu nedenle delege seçimlerinde gözler bu mahallelerde olacak.

BOSTANLI’DA KIYAMET KOPACAK  

Delege seçimlerin en fazla sonucunun merak edileceği mahallelerin başında 51 delegesi olan Bostanlı geliyor. İki grubun ağır toplarının olduğu mahallede büyük çekişme yaşanması bekliyor. Mevcut İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’ı destekleyen eski il Başkanı Ali Engin, Hamdullah Akgül, eski Belediye Başkanı Cevat Durak, Eski İlçe sekreteri  İl Kadın Kolları Başkanı Öznur Kılıç, Nurşen Balcı ve  Müjdat Ünsal ile bu yapının karşısında  olan  Cihan Türsen, Taha Okan, Yüksel Çakmur,  Rifat Özer ve Racai Acar karşı karşıya gelecek. Bostanlı muhalif grup için önemli. Burada da Büyükşehir eski Belediye Başkanı Yüksel Çakmur listelere asılırsa büyük etkisi olacaktır. Bostanlı’da kazanılacak delege seçimi muhalefet için çıkış noktası olabilir.

ÖN SEÇİMİN YILDIZI OKAN ETKİLİ OLUR

Geçtiğimiz dönem yapılan milletvekilliği ön seçiminde büyük bir sürpriz yaparak milletvekili adayı olan Taha Okan Karşıyaka’da mahallelerde etkili olacaktır. Özellikle CHP’de doktorların şanslı olduğunu düşünürsek bu anlamda Cihan Türsen ekibine önemli katkılar koyacaktır.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.