Dolar 32,5107
%0.07
Euro 34,8880
%-0.24
Altın 2.455,550
%0.79
Bist-100 9.891,00
%1.79

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka’da KHK hareketliliği: Yıldırım bildiri ile sokağa çıkıyor

Karşıyaka’da KHK hareketliliği: Yıldırım bildiri ile sokağa çıkıyor

CHP Karşıyaka İlçe Örgütü, 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kamu kurum ve kuruluşlarında taşeron şirketlerde çalışan işçilerin devlet memurluğuna geçirilmesi kararı sonrası eski hükümlülerin işten çıkarılacağı ile ilgili iddiaları bildiri ile vatandaşa anlatma kararı aldı. Hukuk sorumluları ile ilçe başkanlığının hazırladığı ortak bildiri 23 Şubat Cuma günü 17.00’de Karşıyaka Çarşı’da vatandaşa ve esnafa dağıtılarak bilgi verilecek. Karşıyaka’da KHK hareketliliği

  • Ege Postası
  • 22.02.2018 - 11:36

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kamu kurum ve kuruluşlarında işçi olarak çalışan eski hükümlülerin durumunu bir bildiri ile özetledi. Yayınlanan KHK’da işçilerin kadroya alınırken taşıması gereken şartların ayrı ayrı belirtildiğine dikkat çeken Yıldırım ve ekibi, şartların eski hükümlüler ile ilgili bölümlerinin çelişkiler barındırdığını söyledi. Yıldırım “KHK’da hükümlülerin işten çıkarılmalarıyla ilgili, hangi hükümlülerin ne şekilde çıkarılacağı, bilgilerinin yeterince açıklanmadığını ve sıkıntı olduğunu tespit ettik. Biz hiç bir hükümlünün iş akdinin feshedilmemesi gerektiğine inanıyoruz. Bunlar sosyal hayata kazandırılmış insanlar. Bunları hükümet tarafından sokağa atmanın sosyal sıkıntılar da doğuracağını düşünüyoruz” dedi.

Başkan Yıldırım, hazırlanan bildiride KHK'nın getirdiği şartları mevcut düzenleme ile karşılaştıran CHP’li hukuk müşavirlerinin çelişkileri ortaya koyduğunu da ifade etti.

Karşıyaka İlçe Örgütü hukuk müşavirlerince hazırlanan Başkan Yıldırım imzalı bildiri ise şöyle:

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.