Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'da gündem şirketleşme

Karşıyaka'da gündem şirketleşme

Tarihinin en sıkıntılı mali sürecinden geçen Karşıyaka, 15 Kasım Çarşamba günü şirketleşmeyi tartışmak için yapılacak olağanüstü genel kurula kilitlendi. Öte yandan Karşıyaka yönetiminde kulübün Ankara temsilcisi olarak görev yapan Cüneyt Başak, kulübe yıllardır yapılması beklenen yeni stadın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen imar planı değişikliğine askı sürecinin son gününde itiraz edilmesiyle ilgili açıklama yaptı. Son olarak Divan Kurulu Başkanı Cihan Büyükoral, kulübün 15 Kasım'daki olağanüstü mali genel kurulunda istifa edeceğini açıkladı. Sıkıntılarının biri bitiyor biri başlıyor

  • Ege Postası
  • 09.11.2017 - 14:25

Karşıyaka'da son dönemde üst üste yaşanan idari, sportif ve mali krizlerde pasif kaldığı gerekçesiyle taraftarın istifaya davet ettiği Başkan Mutlu Altuğ, camiayla kongre öncesi pazartesi günü bir araya gelerek şirketleşme projesini anlatacak. Camiayı bilgilendirip temiz sayfa açmak adına her kesime zeytin dalı uzatmayı planlayan Altuğ, şirketleşmeyle ilgili salı günü konuk olacağı bir spor kanalında da bilgi aktaracak. Yaz aylarından bu yana şirketleşerek dışarıdan bir firmadan mali ortaklık alarak borçları temizlemeyi tartışan Karşıyaka'da Altuğ, görüştüğü firmalardan genel kurula niyet mektubu sunmayı planlıyor.

Karşıyaka'da ortaklık kurulacak firmaların kimliği, yatırımı hangi şartlarla yapacakları ve hisse paylaşımı gibi konular tartışılırken amaçlarının kulübe gelir getirmek olduğunu söyleyen Mutlu Altuğ, camiadan şirketleşmeyle ilgili komite kuracaklarını belirtti. Taraftarın sosyal medyada örgütlenip 470 bin TL toplayarak 2'nci Lig'de 6 puanı silinen düşme hattındaki futbol takımının 12 puanının daha silinmesinin önüne geçtiği Karşıyaka'da yeni startı verilen, "KSK'ye can suyu" kampanyasında da ilk gün 33 bin 689 TL'ye ulaşılırken Altuğ, "Toplanan paradan daha çok camianın duyarlılık göstermesi güzel. Ancak bu girişimlerin şu anki durumda sağlayacağı fayda kısmi olur. Karşıyaka olarak daha kurumsal çözüme ihtiyacımız var" diye konuştu.

SAHADA SU SIKINTISI

Karşıyaka'da Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri'ndeki antrenman sahasının sulandığı tatlı su kuyusunun elektriği, borcu ödenmediği için 14 Ekim'de oynanan Gümüşhanespor deplasmanı öncesi kesildi. Aradan geçen yaklaşık 1 aylık süreçte elektrik açtırılamayınca sahayı sulamakta güçlük yaşayan Karşıyaka, çimlerin yanmaması için birkaç kez tankerle su getirtip sulama yaptı.

Kentte Kasım ayı da yağışsız geçince çimlerin bazı kısımları sararmaya başladı. Sahayı kaybetmemek için su sıkıntısını çözmeye çalışan yeşil-kırmızılılar, haftaya her sezon Ekim-Kasım aylarında yapılan ara ekimi yaptırıp zemini korumaya çalışacak. Karşıyaka, 2011-12 sezonu öncesi o dönem 300 bin TL harcayarak antrenman sahasının drenajı, toprağı ve zeminini tamamen yeniletmişti.

KARŞIYAKA'DA BAŞAK'TAN STAT AÇIKLMASI

Karşıyaka yönetiminde kulübün Ankara temsilcisi olarak görev yapan Cüneyt Başak, kulübe yıllardır yapılması beklenen yeni stadın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen imar planı değişikliğine askı sürecinin son gününde itiraz edilmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Başak, stadın projesinin kurumların hassasiyetleri doğrultusunda yaz aylarında değiştirildiğini ve yeni imar planı üzerinde yapılan toplantılarda mutabık kalındığını hatırlatarak projeye 51 kişinin aynı dilekçeyle son anda itiraz etmesinin manidar olduğunu söyledi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Stat için yeni yapılan imar revize planlarla yapı yüksekliği mevcut yapılarla sınırlı tutulmuş ve imar yönetmeliğine uygun çekme mesafeleri bırakılmıştır. Yine yapının yaya ve araç ulaşımı için gerekli yol bağlantıları da revize planda işlenmiştir. Yapının toplu taşıma güzergahında oluşuyla otopark gereksinimi minimumdadır. UEFA kriterleri gereğince güvenlik gerekçesiyle stadyumlara toplu taşıma ile gelinmesinin sağlanması önerilmektedir. Yeni tasarlanan konsept proje ile ekolojik yaklaşımlarda bulunulmuş, yeşil izler, bitki yoğunluklu teraslar ve elektrik enerjisi üretebilen bir yapı tasarlanmıştır. Ayrıca stadyumlar acil deprem ve afetlerde geçici sığınma ve toplanma yapıları olarak hizmet vermektedirler.

21 Temmuz ve 21 Ağustos 2017 tarihleri arasında İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde askıya çıkan nazım ve uygulama imar planında itiraza konu olan maddeler, Karşıyaka yönetim kurulu, divan kurulu, varlık kurulu, Çevre ve Şehircilik Genel Müdürlüğü, İl Müdürlüğü, Spor Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Genel Müdürlüğü ve Şehir Plancıları Odası ile Ankara, İzmir ve İstanbul yapılan bir dizi toplantı sonucunda düzeltilmiş, eksikler tamamlanmış, UEFA kriterlerine uygun hale getirilmiştir. Proje, Spor Bakanlığı'nın kabul ve onayıyla 6 Ekim'de tekrar askıya çıkarılmıştır.

Bundan önceki askı döneminde sadece İzmir Şehir Plancıları Odası'nın itirazı bulunan plana hiç bir şahıs itirazı olmazken bu sefer 51 şahsın aynı dilekçe ve sebepler ile son gün itiraz etmeleri çok manidardır. Madem itiraz edeceklerdi daha önce niye biri bile itiraz etmedi. Biz gerekli düzenlemeleri yapıp askıya çıktığımız için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın itirazları değerlendirmesini bekleyeceğiz. Temennimiz ve isteğimiz, itirazların olumsuz değerlendirilmesi, itiraz eden vatandaşlarımızın sağduyulu davranıp Karşıyamızın geleceğini düşünerek itirazlarını geri çekmesi ve kulübün kurtarıcısı olan stadımızın inşaatının bir an önce tamamlanmasıdır" denildi.

DİVAN KURULU BAŞKANI CİHAN BÜYÜKORAL BIRAKIYOR

Karşıyaka'da geçen ay yapılan divan kongresinde seçim maddesi ocak ayına ertelendiği için görevine devam eden Divan Kurulu Başkanı Cihan Büyükoral, kulübün 15 Kasım'daki olağanüstü mali genel kurulunda istifa edeceğini açıkladı. Kimseye kırgınlığının olmadığını söyleyen Büyükoral, "Benim kavgacı ve icraatçı bir yapım var ama divan kurulu buna çok uygun olmadı. Divan biraz daha toparlayıcı bir kurul" dedi. 15 Kasım'da gerçekleşecek kongrede şirketleşmenin tartışılacağı ve bunun kulüp için bir milat olması gerektiğini, tüm camianın salona gelerek fikir beyan etmesini istediğini belirten Büyükoral, şu açıklamayı yaptı: "Şirketleşmeye olumsuz bakmıyorum. Modellerine bakmak lazım. Kimlerle, nasıl şirketleşeceği? Şirketleşmede bir Karşıyaka modelinin ortaya konması gerekiyor. Örneğin Göztepe modeli bize uymaz. Kurumsal bir şirketleşmenin uygun olacağını düşünüyorum. Karşıyaka halkının sahip çıkıp içinde olacağı, güçlü kuruluşların yer alacağı bir model olmalı. Dernek yönetiminin gücü muhafaza edilmeli." (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.