Dolar 32,5623
%0.07
Euro 34,8986
%0.2
Altın 2.423,490
%0.01
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'da gözler Durak'ta

Karşıyaka'da gözler Durak'ta

Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir’deki kalesi olarak lanse edilen Karşıyaka’da ilçe başkan adaylığı için mevcut başkan da dahil hiçbir ismin henüz açıklama yapmaması "Matematiksel hesaplar bitmedi" yorumuna neden oldu.

  • Ege Postası
  • 10.11.2017 - 12:19

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - Karşıyaka’da zorlu geçen delege seçimleri sonrası oluşan derin sessizlik, kulislerde ‘matematiksel hesaplar bitmedi’ yorumuna sebep oldu. İlçe Başkanlığı için 400 delegenin çoğunluğunun güveninin kazanılması gerektiği kongre öncesi delegelerle çalışmaları sürdüren mevcut isimler kongre günü sandıktan çıkan sonucu garantilemek için yoğun çalışmalarını sürdürüyor. 

Mavi listenin muhalif delege toplantılarında öne çıkan iki isim olan Adnan Alabay ve Meclis Üyesi Adem Şahin’in süreçte tavrı merak konusu oldu. Daha önce İlçe başkanlığı yapan ancak istifa ederek ayrılan ilçenin güçlü ismi Alabay’ın adaylık için üzerinde uzlaşılacak bir isim olmasını beklediği, bir isim çıkmaması halinde kendisinin aday olacağı iddia edilirken, Belediye Meclis Üyesi Adem Şahin’e ise aday olması konusunda yoğun baskı yapıldığı ifade ediliyor.

İŞİ YOĞUN AMA DURAK DESTEKLERSE O DA ADAY

Şahin’in iş temposunun yoğunluğu nedeniyle aday olmaya sıcak bakmadığı belirtilirken, Karşıyaka Belediye eski Başkanı Cevat Durak’ın muhalif delegelere destek vermesi halinde adaylığa hayır demeyeceği de kaydedildi.

Delege seçimleri sürecinde İlçe başkanlığı ile ittifak yapan Durak’ın tavrı ise ilçede en çok merak edilen konu oldu. Delege seçimleri sürecinde beyaz liste delegelerini destekleyen Durak’ın, kongre sürecinde mavi muhaliflerden yana tavır alacağı iddia edilirken, tavrı mavilerden yana olursa Meclis Üyesi Adem Şahin’in adaylığı kabul edeceği kaydedildi.

O DA DURAK’I BEKLİYOR

Mevcut İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’ın ise süreçte adaylığını yakın zamanda açıklayacağı öğrenildi. 10 Aralık’ta yapılacak ilçe kongresi için yoğun bir çalışma sürdürdüğü ifade edilen Yıldırım’ın İl Eski Başkanı Ali Engin’den tam destek aldığı, kararı netleşmeyen Durak’tan ise destek almayı hedeflediği ifade edildi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.