Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka’da gök beyaz, yer kırmızı!

Karşıyaka’da gök beyaz, yer kırmızı!

Cumhuriyet’in 94’üncü yıl dönümünü coşkulu etkinliklerle kutlayan Karşıyaka Belediyesi, yaklaşık 15 bin Karşıyakalı’nın katılımı ile “Cumhuriyet Yürüyüşü” düzenledi. Bayraklar ve meşalelerle yürüyen Cumhuriyet sevdalıları; Atatürk devrimlerine ve Cumhuriyet kazanımlarına bağlı kalacaklarını haykırdı. Yüksek Sadakat Konseri de büyük coşkuya sahne oldu. Karşıyaka’da gök beyaz, yer kırmızı!

  • Ege Postası
  • 29.10.2017 - 09:57

Karşıyaka Belediyesi tarafından organize edilen Cumhuriyet Yürüyüşü ve Fener Alayı, belediye binası önünden başladı. Yaklaşık 15 bin Karşıyakalı ellerinde Atatürk posterleri, Türk Bayrakları ve dövizlerle Çarşı boyunca yürüdü. Yürüyüş sırasında "Mustafa Kemal’in askerleriyiz" ve "Yaşasın Cumhuriyet" sloganları atıldı. Kortejin önünde dev Atatürk portresi ve Türk Bayrağı taşındı. Yürüyüş sırasında Karşıyaka Belediye Bandosu marşlar çaldı. Çevredeki binalarda bulunanlar da hem alkışlarıyla hem de bayraklarıyla korteje destek oldu. Çarşı girişinde yakılan meşaleler, coşkuyu artırdı. Yürüyüşe; Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve eşi Zehra Akpınar ile birlikte, CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

YÜKSEK SADAKAT COŞTURDU

Karşıyakalıların Cumhuriyet Bayramı coşkusu, Bostanlı  Pazaryeri’nde gerçekleşen Yüksek Sadakat Konseri ile zirveye çıktı. İzmir Marşı ve  10. Yıl Marşı eşliğinde alanı dolduran binlerce Karşıyakalı, Cumhuriyet heyecanını doyasıya yaşadı. Meşaleler yakıldı, konfetiler patlatıldı. Sevilen müzik grubunun seslendirdiği şarkılara binlerce kişi eşlik etti. Bayraklar ve meşalelerle alanı dolduranlar; Atatürk devrimlerine ve Cumhuriyet kazanımlarına bağlı kalacaklarını haykırdı.

SONSUZA KADAR YAŞAYACAK

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Bugün, 94 yıl önce bir mucizenin gerçekleştiği gün. Bugün, emperyalizme baş kaldıran bir halkın mücadelesinin, zaferle taçlandığı gün. Bize bu kutlu günü armağan eden Ulu Önderimiz Atatürk’ü ve mücadele arkadaşlarını saygıyla anıyorum. Cumhuriyet demokrasidir, laikliktir, kadın erkek eşitliğidir, hakça paylaşımdır. Bu kavramların üzerine toz bile kondurtmayız. Cumhuriyet değerlerini ve devrimlerini, 94 yıl önceki ruhla korumanın günüdür bugün. Çünkü bizim için tek gerçek Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bugün burada bulunanların gözlerinde gördüğüm inanç, geleceğe umutla bakmamızın en büyük garantisi ve yol göstericisidir. Bu ülkede, Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacak aydınlık insanlar var. Atamıza ve emanetine sahip çıkacağımıza söz veriyoruz” dedi. Başkan Akpınar'ın konuşması sık sık alkışlarla ve ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ sloganlarıyla kesildi.

 


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.