Dolar 32,3606
%0.13
Euro 34,9545
%-0.32
Altın 2.325,550
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka’da ‘deprem ve kentsel yenileme’ zirvesi

Karşıyaka’da ‘deprem ve kentsel yenileme’ zirvesi

Karşıyaka Belediyesi, son dönemde peşi sıra yaşanan felaketlerle Türkiye’ye kendini tekrar hatırlatan ‘deprem gerçeğini’ Karşıyaka özelinde ele almak, bilimsel bakış açısıyla kentin bugününe ve geleceğine ışık tutmak üzere, geniş katılımlı bir sempozyum düzenleyecek. Belediye ve 7 ayrı meslek odasının paydaşlığında hazırlık çalışmaları sürdürülen “Deprem Gerçeğinde Karşıyaka ve Kentsel Yenileme” başlıklı sempozyum, 2 Nisan Perşembe günü 09.00 - 18.00 saatleri arasında Zübeyde Hanım Nikah Evi’nde gerçekleştirilecek. Karşıyaka’da ‘deprem ve kentsel yenileme’ zirvesi

  • Ege Postası
  • 27.02.2020 - 10:27

Dört oturumdan oluşacak sempozyum boyunca akademisyenler, uzmanlar ve kurum temsilcileri tarafından sunumlar yapılacak. İzmir ve Karşıyaka’nın depremselliği, risk haritaları, kentsel analiz, yapı envanteri, çevresel tehditler, afet ve zemin riski açısından yerleşim alanlarının analizi, alınması gereken önlemler ve kentsel dönüşüm gibi konular konuşulacak. Depreme karşı kenti ve kentlileri hazır hale getirmek için yeni bir yol haritası çizmek amacıyla bilimsel görüşler paylaşılacak. Kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmalarının önemine dikkat çekilecek. Halka açık sempozyum, ‘Riskin Azaltılması için Yol Arayışları Paneli’ ve soru cevap bölümü ile sona erecek. 

KARŞIYAKA İÇİN NELER YAPILMALI'

Depremin, yaşadığımız coğrafya için kaçınılmaz bir gerçek olduğunu vurgulayan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Türkiye topraklarının yüzde 92’si deprem kuşağında bulunuyor, ülke nüfusunun yüzde 95’i deprem tehlikesi altında yaşıyor. Son 60 yılda 430 bin civarında bina depremler nedeniyle yıkılmış ya da ağır hasar görmüş durumda. Bu gerçekleri ve ilçemizdeki yapıların önemli bir bölümünün afet riski taşıdığını göz önüne aldığımızda, can ve mal güvenliğini sağlamak için gereken önlemleri almak hayati bir zorunluluktur. Bu anlayışla gerçekleştireceğimiz sempozyumda, Karşıyaka özelinde bilinmesi ve yapılması gerekenleri konunun uzmanları ile konuşacak, kentlilerin daha bilinçli hale gelmesine de katkı sağlamış olacağız. Yaklaşık bir aydır hazırlık sürecini birlikte yürüttüğümüz meslek odalarına ve tüm katkı sağlayanlara teşekkür ediyor, herkesi bu önemli sempozyuma bekliyoruz” dedi.

BELEDİYE VE ODALARDAN GÜÇ BİRLİĞİ 

Karşıyaka Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü’nün koordinasyonunda hazırlıkları sürdürülen ‘Deprem Gerçeğinde Karşıyaka ve Kentsel Yenileme Sempozyumu’nun paydaşları arasında; İzmir Şehir Plancıları Odası, Jeoloji Mühendisleri Odası, Jeofizik Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Çevre Mühendisleri Odası ile Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası yer alıyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.