Dolar 32,5146
%0.21
Euro 34,7352
%0.04
Altın 2.488,270
%1.06
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'da denetim komisyonu seçiminde CHP'de şaşırtan fire!

Karşıyaka'da denetim komisyonu seçiminde CHP'de şaşırtan fire!

Karşıyaka'da 2017'nin ilk meclis toplantısında CHP içinde sürpriz bir tablo oluştu. Geçmiş yıllarda kararların neredeyse tamamını oybirliğiyle alan CHP grubunda denetim komisyonu seçimlerinde 6 CHP'li boş oy attı. Başkan Akpınar, meclis çıkışı CHP'li meclis üyelerini topladı, mesaj verdi. Mecliste denetim komisyonu seçimi yapıldı

  • Ege Postası
  • 02.01.2017 - 20:52

EGE POSTASI - Karşıyaka'da 2017'nin ilk belediye meclis toplantısı Karşıyaka Belediye Başkanı CHP'li Hüseyin Mutlu Akpınar başkanlığında yapıldı.

Toplantıda denetim komisyonu seçimi gerçekleşti. CHP grup sözcüsü Süha Barlak,partisi adına 5 kişilik komisyona Şükrü Parmaklı, Muammer Gezginci, Sevnur Porto, Murat Öğüt ve Gamze Uğurlu'yu önerdiklerini açıkladı. AK Parti ise mecliste sayıca azınlıkta olduğundan komisyona isim önermedi. AK Parti Grup Sözcüsü Ersin Güngör, önce komisyonda yer alacak 5 isimden birinin AK Partili olması yönünde beklentisini dile getirdi, sonra sitem ederek “ Sürekli şeffaf belediyecilik diyorsunuz. Bu tabloyu şık bulmadım. Kendiniz harcayın, kendiniz denetleyin” dedi. Belediye başkanı Akpınar ise “Arkadaşlarımız temsil oranına göre bir dağılım yapmış. Sizin de temsil oranınız yükselirse arkadaşlar değerlendirir” dedi.

TRAFOYA KEDİ Mİ GİRDİ

Kapalı zarf usulü yapılan seçimin sonucunun açıklanması gecikince başkan Akpınar, “ Seçim sonucu belli olmadı mı daha...Yoksa trafoya kedi mi girdi” diye espri yapınca salonda gülüşmeler oldu. 

9 BOŞ, 6'SI CHP!

Akpınar, divandan gelen oy sonuçlarını açıkladı. CHP'nin önerdiği 5 isim de denetim komisyonuna seçilirken, Akpınar, toplamda 9 boş oyun çıktığını duyurdu. AK Parti'den mecliste yer alan 3 ismin boş oy kullandığı seçimde CHP grubunda şaşırtan bir durum oluştu. Açıklanan sonuca göre CHP'den de 6 isim boş oy kullandı.

BAŞKAN MECLİS ÜYELERİNİ TOPLADI

Geçmişte neredeyse tüm kararları firesiz alan CHP'de, denetim komisyonu için 6 meclis üyesinin boş oy kullanması şaşkınlık yarattı. 6 meclis üyesinin boş oy kullanması salonda 'CHP'de çatlak' olarak yorumlanırken, Başkan Akpınar meclis çıkışı CHP'li meclis üyeleriyle grup toplantısı salonunda kısa bir görüşme gerçekleştirdi.  CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım'ın da yer aldığı görüşmede Akpınar'ın meclis üyelerine “Neden böyle bir tablo oluştu'” diye sorduğu, meclis üyelerinden boş oy atanların kendilerini deşifre etmeyip, neden belirtmemesi üzerine  ise Akpınar'ın “CHP'li olmak ülkenin geçtiği ortamda şahsi menfaatlerimizden çok birlik beraberlik olmayı gerektirir.  Daha önce nasıl birlik beraberlik içindeysek, öyle devam etmeliyiz” deyip odadan ayrıldığı belirtildi.

AKPINAR'DAN MERTOĞLU'NA İZİN ÇIKIŞI

Öte yandan meclis toplantısında Akpınar, Fransa'nın Strasbourg kentinde Karşıyaka Belediyesi'nde verilecek olan Şeref Bayrağı ve plaket için gerçekleşecek törene katılım noktasında temennisini dile getirdi. OHAL nedeniyle yurt dışına çıkmak için İçişleri Bakanlığı'ndan izin alınma zorunluluğunu hatırlatan Akpınar, “ Daha önce izin verilmedi. Yine gidemeyebilirim. Gidecek arkadaşlardan Metin bana benziyor. Foto montaj yaparız. Ne yazık ki belediye başkanı olarak kendimizi orada ifade edebilmek için gidebilme şansına erişemeyebilirim. Derdim gezmek değil. İtibarımızı ortaya koymak” dedi.  Akpınar, kendisine tepki gösteren AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı ve aynı zamanda meclis üyesi Abdullah Mertoğlu'na “Sen izin almayı bir dene...Masraflarını ben karşılayacağım. Bir talepte bulun bakalım ne cevap alacaksın” diye çıkıştı. Akpınar meclis sonunda ilgili maddeyle ilgili yeniden oylama yaptırdı ve gidecek olan kafileye Mertoğlu'nun ismini meclis kararıyla ekletti. Mertoğlu da Fransa'ya gidebilmek adına İçişleri Bakanlığı'ndan izin almak zorunda olacak. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.