Dolar 32,5557
%0.03
Euro 34,8752
%0.03
Altın 2.432,640
%0.1
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'da 118 ton atık dönüştü

Karşıyaka'da 118 ton atık dönüştü

Karşıyaka Belediyesi tarafından kurulan Atık Getirme Merkezi ve Çöp Transfer İstasyonu sayesinde, 25 aylık süreçte toplam 118 ton atık geri dönüşüme kazandırıldı. Atık yağların toplanmasıyla 6 milyar litre içme suyunun kirlenmesinin önüne geçildi. Kağıt ve kartonların geri dönüşümüyle de yüzlerce ağaç kesilmekten kurtuldu. Karşıyaka'da 118 ton atık dönüştü

  • Ege Postası
  • 10.08.2018 - 10:38

İzmir’de ilk kez 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi ve Çöp Transfer İstasyonu kuran Karşıyaka Belediyesi, hem doğanın korunmasına hem de ekonomiye önemli katkılar sağladı. Tesiste bugüne kadar; 35 bin kg karışık ambalaj, 4 bin 500 kg cam, 8 bin kg atık pil, 6 bin kg atık yağ, 9 bin 500 kg plastik, 46 bin 500 kg metal atık toplandı. Atıklar, yeniden üretim süreçlerine dahil edilmek üzere, lisanslı geri dönüşüm tesislerine teslim edildi.

DAHA YAŞANABİLİR BİR DÜNYA İÇİN

Geri dönüşüm çalışmalarıyla daha yeşil ve yaşanabilir bir dünya hedefine destek veren Karşıyaka Belediyesi; sağladığı tasarruflarla ülke ekonomisine de katkı sundu. Bu çerçevede; toplanan evsel kaynaklı bitkisel atık yağlar ile 6 milyar litre içme suyunun kirlenmesinin önüne geçildi, sudaki canlıların yaşam tehlikesi ortadan kaldırıldı. Geri dönüştürülen her 1 ton kağıt/karton atık ile de onlarca ağaç kesilmekten kurtarıldı. Ayrıca tesiste, bin öğrenciye çevre ve geri dönüşüm konusunda eğitimler verildi.

TÜRKİYE’DEKİ SAYILI TESİSLERDEN

Atık Getirme Merkezi ve Çöp Transfer İstasyonu’nun çevre adına örnek bir yatırım olduğunu belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Latife Hanım Mahallemizde inşa ettiğiniz bu merkezle İzmir’de bir ilke imza atarken, Türkiye’nin de sayılı tesislerinden birini kentimize kazandırmış olduk. Burada 13 ayrı türde atık çöpe karışmadan toplanıyor; hem çevre hem de ekonomi adına önemli kazanımlar sağlanıyor. Atıkların üretim süreçlerinde yeniden kullanılmasıyla, sıfırdan üretime oranla büyük tasarruflar elde edilirken; doğal kaynaklar, çevre, su, ağaçlar, yani dünyamız ve geleceğimiz korunmuş oluyor. Hem merkezimizle hem de diğer faaliyetlerimizle, çocuklarımıza daha yaşanabilir bir gelecek bırakmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.