Dolar 32,3646
%0.15
Euro 34,9515
%-0.32
Altın 2.325,130
%0.2
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka Çarşısı yaylara kapatıldı!

Karşıyaka Çarşısı yaylara kapatıldı!

İzmir'in en kalabalık noktalarından Karşıyaka Çarşısı, koronavirüs salgınına yönelik alınan tedbirler kapsamında yayalara kapatıldı. Polis ve mahalle bekçileri, yalnızca çarşıda çalışan ve bölgede oturan kişilerin girişine izin verdi.

  • Ege Postası
  • 05.04.2020 - 14:21

Karşıyaka Çarşısı'nda, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına yönelik alınan önlemlere karşın insan yoğunluğu azalmadı. Karşıyaka Kaymakamlığı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı kararla çarşı giriş ve çıkışı yaya trafiğine kapatıldı. Çarşının giriş çıkışlarına bariyerler konuldu. Polis ve bekçiler, çarşıda çalışan veya bu bölgede oturan vatandaşların dışında girişlere izin vermedi. Ekipler, çarşıda çalışan kişileri de tedbirler konusunda sık sık uyardı. Çarşının yanı sıra sahil tarafında da görev yapan emniyet güçleri, yürüyüş yapan vatandaşlara izin vermedi.

Polis ekiplerince bugün bariyerlerle kapatılan çarşı giriş ve çıkışında insan yoğunluğu azalırken, iş yerlerine gitmek isteyen vatandaşlar ara sokaklardan geçti.

Çarşı esnafından Eyüp Tufan (48), alınan kararın doğru olduğunu belirterek, "Uygulamanın başarılı olduğunu düşünüyorum, ancak keşke daha önce bu karar verilmiş olsaydı. Vatandaşlarımıza söyleyeceğimiz tek şey, evde kalmaları olacak. Ben de işim gereği mecburen dükkanımı açmak durumundayım" dedi.

Karşıyaka Çarşısı'nı ilk kez bu kadar sakin gördüğünü belirten Tayyip Yılmaz (54) da, "Her şey bizlerin sağlığı için yapılıyor. Anormal bir durumdan geçiyoruz ve biz vatandaşlar da bu süreçte kurallara uymak zorundayız. Bunun yanı sıra bol bol dua edeceğiz. 2007'den bu yana çarşıdayım ve ilk kez böyle bir manzarayla karşılaşıyorum" diye konuştu.

'İLK KEZ GÖRDÜM, VİDEO ÇEKTİM'

Dışarıya çıkarken kendince önlemler aldığını savunan Gönül Sakız (52) ise, "Çarşıyı ilk kez böyle gördüğüm için telefonumla video çektim. Çünkü Karşıyaka Çarşısı günün her saatinde çok kalabalık olurdu. Önlem alınması çok güzel, ancak daha sert önlemler alınması gerektiğini düşünüyorum. Az da olsa ben de dahil olmak üzere insan var. Çünkü mecbur kalıp dışarı çıkıyoruz. Çıkarken de kendimizce eldiven ve maskeyle önlem alıyorum" şeklinde konuştu.

Çarşı esnafından Semih Saçaklı (34) da durumun kendilerine önceden haber verilmediğini iddia etti. Saçaklı, "Sabah çarşıya geldiğimde polis bariyerlerini gördüm ve sorduğumda çarşının yaya girişine kapandığı söylendi. Bize keşke öncede söylemiş olsalardı da bugün döner hazırlamasaydık. Alınan karar gereğince zaten dükkana müşteri almıyorduk. Bu karardan haberimiz olmadığı için 5 bin liralık döner hazırlamıştık. Zararımız büyük" dedi.

Çarşıda bir restoranda çalışan Hasan Er, gazetecilere yaptığı açıklamada, koronavirüs nedeniyle müşteri kabul etmediklerini ve paket servis olarak hizmet verdiklerini anımsattı.

Çarşının kapatılmasıyla birlikte paket servise de son verdiklerini aktaran Er, "İnsan yoğunluğunun çok olmasının nedeni buranın bir geçiş noktası olmasıydı. Biz de işletme olarak onlara satış yapıyorduk. Giriş, çıkışların kapatılmasıyla birlikte insan yoğunluğunun daha da azalacağını düşünüyorum." diye konuştu.

(DHA-AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.