Dolar 32,5324
%0.14
Euro 34,9309
%-0.12
Altın 2.440,160
%0.16
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka Çarşı'ya maskeli ve sosyal mesafeli izin!

Karşıyaka Çarşı'ya maskeli ve sosyal mesafeli izin!

Koronavirüs salgınına yönelik alınan tedbirler kapsamında 5 Nisan’da yaya trafiğine kapatılan Karşıyaka Çarşısı bugün açıldı. Ancak, bölgede maske takma ve kişiler arasına sosyal mesafe konulmasına karar verildi.

  • Ege Postası
  • 11.05.2020 - 13:30

EGEPOSTASI- Koronavirüs salgınına yönelik alınan tedbirler kapsamında 5 Nisan’da yayalara kapatılan Karşıyaka Çarşı olarak bilinen Kemal Paşa Caddesi, Karşıyaka Kaymakamlığı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'nun kararıyla bugün yaya trafiğine açıldı.

Çarşı vapur iskelesinden İZBAN Karşıyaka İstasyonu’na kadar olan kısmı Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında alınan kararla yaya trafiğine kapatılmış ve çarşının giriş çıkışlarına bariyerler konulmuştu. O dönemde polis yalnızca çarşıda çalışan ve bölgede oturan kişilerin girişine izin vermişti.

Ancak kurul  bölgede maske takma zorunluluğu getirdi. Karşıyaka İlçe Hıfzıssıha Kurulu, normalleşme sürecinde Karşıyaka Çarşısı’nda hareketliliğin artmasının beklendiği belirtildi.

Buna bağlı olarak hastalığın bulaşma riskinin de artacağı ifade edildi. Bu doğrultuda; bölgede maske takma ve kişiler arasına sosyal mesafe konulmasına karar verildi.

Alınan tedbirleri uygulamayanlara 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'inci maddesi uyarınca 3 bin 150 lira ceza uygulanacak.

Öte yandan çarşı girişine konulan bariyerler kaldırılmazken, girişlerin güvenlik güçlerinin kontrolünde yapılacağı belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.