Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka Çarşı esnafı isyanda! Yan sokaklarda korona yok mu'

Karşıyaka Çarşı esnafı isyanda! Yan sokaklarda korona yok mu'

Karşıyaka Çarşısı, vapur iskelesinden İZBAN Karşıyaka İstasyonu’na kadar olan kısmı Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında alınan kararla yaya trafiğine kapatılmıştı. Ancak çarşının yan sokaklarına giriş-çıkış serbest bırakıldı. Esnaf bu duruma; “Ana caddede korona var da yan sokaklar da yok mu'” diyerek tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 06.05.2020 - 12:15

EGEPOSTASI-Karşıyaka Çarşısı, Karşıyaka Kaymakamlığı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'nun kararıyla koronavirüs salgınına yönelik alınan tedbirler kapsamında 5 Nisan’da yayalara kapatıldı. Çarşının giriş çıkışlarına bariyerler konuldu. O dönemde polis yalnızca çarşıda çalışan ve bölgede oturan kişilerin girişine izin vermişti. Memnuniyetle karşılanan uygulama zamanla eleştiri oklarının hedefi oldu.

Karşıyaka Çarşı olarak bilinen Kemal Paşa Caddesi yaya trafiğine kapatılınca doğal olarak tüm çarşı esnafı da kararı desteklemek için kepenk indirdi.

Ama uygulama yan sokakları içermediği için vatandaşlar en az çarşı kadar yoğun olduğu bilinen yan sokakları kullanmaya devam etti.

Yaşanan süreçte yaya girişine yasak olan Kemal Paşa Caddesindeki esnaf mağduriyeti giderek katlanarak artan esnaf tepki gösterdi.

Kira ve stopajlarını ödemeye devcam ettiklerini belirten esnaf, uygulama için, “Ana cadde bomboş ama yan sokaklar daha dolu. Ana caddede korona var da yan sokaklar da yok mu” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.