Dolar 32,5842
%0.34
Euro 34,7970
%0.19
Altın 2.509,020
%0.99
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka Çarşı'da iğne atsan yere düşmez!

Karşıyaka Çarşı'da iğne atsan yere düşmez!

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarında artış kaydedilen İzmir'in işlek noktalarında kalabalıklar dikkati çekti. 

  • Ege Postası
  • 28.11.2020 - 16:50

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir'de vakaların artışa gösterdiğini ve kentin pandemide üçüncü zirveyi yaşadığını açıklamıştı. Geçtiğimiz haftada İçişleri Bakanlığı tarafından alınan yeni tedbirler İzmir'de de uygulanmaya başlasa da kentin işlek yerlerindeki yoğunluğun düşmediği gözlemlendi. 

İzmirlilerin büyük çoğunluğunun maske kuralına uyduğu görüldü. Kentin bazı noktalarında, sosyal mesafe kuralı yoğunluk nedeniyle zaman zaman ihlal edildi. 

Kıbrıs Şehitler Caddesi'nde öğle saatlerinden itibaren yoğunluk oluştu.

Tarihi Kemaraltı Çarşısı ve parklarda da kalabalık gözlendi. Bazı İzmirliler sıcak havayı fırsat bilerek sahilde balık tutmayı ve yürüyüşü tercih etti. 

"Karşıyaka Çarşı" olarak da bilinen Kemalpaşa Caddesi'nde bugün de yoğunlukta azalma olmadı.

Bazı vatandaşlar hafta sonunu sahil kenarında vakit geçirerek değerlendirirken, bazıları da Karşıyaka Çarşısı'nda alışveriş yapmayı ve gezmeyi tercih etti. 

Birçok kafe ve restoran gibi işletmelerin bulunduğu Karşıyaka Çarşısı'nda alınan tedbirlere rağmen yoğunluk görüldü. Aynı zamanda geçiş güzergahı olarak da kullanılan çarşıda, vatandaşların çoğunlukla maske takmasına ve kurallara özen göstermesine rağmen özellikle öğleden sonraki saatlerde oluşan yoğunluk korkuttu.

Burada kalabalığın görüntüsünü çeken gazetecilere, yapılan haberler nedeniyle dükkanların kapatılacağını öne süren bir grup tepki gösterdi. (AA)

Vatandaşlar tedbirlerin yetersiz olduğunu düşünüyor

Yeni alınan korona virüs tedbirlerini değerlendiren vatandaşlardan Hakan Yüksekülkü, "Yeni alınan tedbirler bana yeterli gelmiyor. Kapsamının biraz daha genişletilmesi gerekiyor. Bence tam anlamıyla 13-14 gün tam anlamıyla kapanma daha faydalı olabilir diye düşünüyorum. Herkes maske takıyor; ama bu yeterli mi bilemiyorum. Tedbirlerin yetersizliğinden dolayı vakaların arttığını düşünüyorum" dedi.

Pozitif vaka kişilerin veya temaslı insanların karantina kurallarını ihlal etmesi sonucu vakaların artış gösterdiğine inandığını söyleyen Neşe Yüksekülkü ise, "Güvenlikler HES koduyla sorgulama yaptıklarında pozitif olan kişilerin bankaya ödeme yapmaya geldiğini söyleyebiliyor, bunları duyuyoruz. Dolayısıyla pozitif vakası olanların dışarıya çıkmaması gerekiyor. İnsanlar burada çoğunlukla kurallara uyuyor" ifadelerini kullandı. (AA/İHA)

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.