Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka bu sempozyumu bekliyor

Karşıyaka bu sempozyumu bekliyor

Karşıyaka Belediyesi 2. Kültür ve Çevre Sempozyumu’na hazırlanıyor. Karşıyaka’nın geçmişten günümüze kadar olan birikimlerine bilimsel veriler ışığında katkı sağlayacak olan sempozyuma bu konuda hazırlıkları olanlar bildiri sunabilecek.

  • Ege Postası
  • 17.02.2013 - 10:38
İZMİR- Kasım ayında yapılacak olan sempozyum için katkı beklediklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Karşıyaka ile ilgili daha önce kitaplar bastırdık. Karşıyaka’nın tarihini, coğrafyasını, gelişim süreçlerini veriler eşliğinde gelecek kuşaklara aktarmak istiyoruz. İzmir’de bu konuda araştırmalar yapan çok değerli bilim adamlarımız, yazarlarımız, gazetecilerimiz bulunuyor. Onların destekleri ile güzel bir çalışma gerçekleştireceğimize inanıyorum. Bu konuda bizlere destek olan Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’ne şimdiden teşekkür ediyorum“ dedi. 

Sempozyumda Karşıyaka tarihi, coğrafyası, kentsel gelişimi, bitki örtüsü, iklimsel özellikleri, iktisadi ve sosyal yaşamı konuları işlenecek. İlki 2005 tarihlerinde, Karşıyaka Belediyesi ile E.Ü. Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü işbirliği ile düzenlenen “Karşıyaka Kültür ve Çevre Sempozyumu”nun ikincisi 6-7-8 Kasım 2013 tarihleri arasında yine üniversitenin ayni bölümüyle gerçekleştirilecek.

Sempozyum Düzenleme Kurulu, konuları ve takvimi saptayarak çalışmalara başladı. İlk olarak davet mektubu ilgili üniversite, kurum ve kuruluşlara gönderildi.

Sempozyum konuları: Karşıyaka'da Tarih, Turizm, Bölgesel Kalkınma, Coğrafya, Çevre, Su ve Bitki Kültürü, Edebiyat ve Halk Bilimi, Kentsel Koruma ve Planlama, Peyzaj, Flora, Fauna, Mimari, Sosyoloji, Spor, Yerel Yönetimler, Afet Yönetimi, Kentsel Dönüşüm, Tarım ve Kooperatifçilik olarak saptandı. Karşıyaka ile ilgili bu konularda bildiri sunmak isteyenler 15 Haziran 2013 tarihine kadar bildiri özetlerini [email protected]., [email protected] adresine gönderebilecekler.

Sempozyumla ilgili iletişim 0 232 399 40 88 ve 0 232 399 40 92 numaralı telefonlardan kurulabilir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.