Dolar 32,6006
%0.39
Euro 34,8345
%0.29
Altın 2.492,480
%0.32
Bist-100 9.524,00
%-0.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka Belediyesinin açılış maratonu devam ediyor

Karşıyaka Belediyesinin açılış maratonu devam ediyor

Karşıyaka Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı Mustafa Kemal Mahallesi Kapalı Pazaryeri ve Kardeşlik Parkı’nın açılışını CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran yaptı. Parti içi mesajlar veren Oran, İzmir’de ‘oyumuz garanti diye bakmayalım. Oyumuza oy katalım. Belediye başkanlarımızın büyük kısmı iyi hizmetler yaptı. Devam edecekler olacağı gibi devam etmeyecekler de olacaktır. Halkın nabzını örgütün eğilimi alacağız. Tek gayemiz en çok oyu almak olacak” dedi. Karşıyaka’da önemli projelere imza atmalarına rağmen büyük resmi görmeyip kendisini eleştirenler olduğunu söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Eleştiriye devam etmek isteyenler, buyursun etsinler, Kimseden korkumuz yok. Eleştirinin böylesine can kurban… Bizim, derdimiz, daha fazlasını nasıl yapabiliriz. Biz, bunun için çalışıyoruz” dedi. Durak yeni projelerinde yolda olduğunu söyledi. İl Başkanı Ali Engin ise Oran’a 30 ilçe ve Büyükşehir’i alma sözü verdi.

  • Ege Postası
  • 10.10.2013 - 13:47
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Karşıyaka Belediyesi’nde açılış maratonu tüm hızıyla devam ediyor. CHP Genel Başkan Yardımcılarına kurdele kestirmeyi adet edinen Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Mustafa Kemal Mahallesi Kapalı Pazaryeri ve Kardeşlik Parkı’nın açılışını Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’la birlikte yaptı.

Açılış töreninde CHP İl Başkanı Ali Engin, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel, muhtarlar, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş da hazır bulundu.

9. PAZARYERİ

Mustafa Kemal Mahallesi’ndeki pazaryerinin açılışıyla . Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak döneminin 9. kapalı pazarı hizmete girmiş oldu.Yalı Mahallesi’ndeki Kardeşlik Parkı’nda ise Karşıyaka Belediyesi’nin kardeş belediyelerinin isimlerinin yer aldığı bir anıt bulunuyor.



ORAN: İZMİR İÇİN GÖZÜMÜZ ARKADA DEĞİL

İzmir’de ilçe başkanları ve belediye başkanlarının sıkça Ankara’ya geldiğini kendilerini davet ettiğini söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, “ Biraz nazlanıyoruz açıkçası… Ülkede çok sorun var..İzmir’de cesur insanlar var Atatürkçü insanlar var diyoruz İzmir’de gözümüz arkada değil diyoruz ama her geldiğimizde keşke gitmesek diyoruz. Moral buluyoruz burada…Çalışkan örgütümüzü çalışkan belediye başkanlarımızı görmekten mutlu oluyoruz.”dedi.

BİZİM FARKIMIZ

CHP’nin güçlü köklü bir parti olduğunu ifade eden Oran, “Neler yaşadı bu ülke ama CHP hep ayakta kalabildi.CHP üyesi olmak ayrı bir ayrıcalık. Sosyal demokrat olmakta farklı bir şey…İzmir demokrat bir kent İzmirlilere en çok yakışan sosyal demokrat hizmet anlayışı…Burada baktığımızda belediyelerimizin hizmetlerinin odağında hep insan var. Şehrin yönetimine halkın katılımı sağlanmış.Bu bizim farkımız iktidar partisiyle farkımız katılımcı olmak çoğulcu demokrasiyi uygulamak” diye konuştu.

“TÜRKİYE KÖTÜ YÖNETİLİYOR”

CHP’yi iktidardan ayıran en önemli farkın kararları insan odaklı almaları ve katılımcılığı sağlamaları olduğunu söyleyen Oran, “ Orada bir kişi karar veriyor kim ne giyecek kim çocuğunu nasıl doğuracak. Türkiye bunu hak etmiyor. Türkiye kötü yönetiliyor.İktidar bir çok belediyeyi kapattı. Seçim noktası 3’te 1 oranında azaldı. Biz iktidara geldiğimizde kapanan beldelerin açılmasını sağlayacağız dedik.İktidar ise kapatmaya devam ediyor” dedi.

“OYUMUZ GARANTİ DİYE BAKMAYIN”

Oran konuşmasının sonunda parti içi mesajlar verdi. Süreçteki 3 önemli seçime dikkat çeken Oran, “ Hepimize önemli görevler düşüyor. Cumhuriyetin değerleri boyutu var. Hepimizi Cumhuriyet değerlerinde birleşiyoruz. Seçimlerde birlik beraberlik içinde vereceğimiz mücadele önemli. Oyumuz garanti diye bakmayalım. Oyumuza oy katalım. Artacak her oy ülke genelini etkileyecek.İzmir’den çok şey bekliyoruz. Onlara güveniyoruz. En iyi şekilde hazırlayacaklarına inanıyoruz. Belediye başkanlarımızın büyük kısmı iyi hizmetler yaptı. Devam edecekler olacağı gibi devam etmeyecekler de olacaktır. Halkın nabzını örgütün eğilimi alacağız. Tek gayemiz en çok oyu almak olacak” dedi.



ENGİN: SÖZ VERİYORUM

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’ın çalışkanlığına dikkat çeken İl Başkanı Ali Engin, “ Genel Başkan Yardımcımız merak etmeyin İzmir’de biz böyle çalışıyoruz. İzmir’in 30 ilçesi ve büyükşehir’i kazanacağımızın sözünü veriyorum” dedi.



9 YILDA 600 MİLYON YATIRIM

9 yıl önce göreve gelirken, sosyal demokrat kimliğine ve bu kentin sahip olduğu değerlere yakışır bir yönetim anlayışını benimsediklerini ifade eden Durak, “Önce İnsan ilkesinden yola çıkarak, ‘Yaşamdan Alacaklı Son Yüz Gülene Dek Çalışacağız’ felsefesiyle kentimizi, sosyal demokrat belediyeciliğin en güzel örnekleriyle buluşturduk. Ve buluşturmaya devam ediyoruz. 9 yıldır, hizmetle var olduk. Bu konudaki iddiamız, rakamlara yansırken, göğsümüzü gere gere; “9 yılda, 600 milyon liranın üzerinde yatırımla, orantısal olarak, en fazla yatırım yapan belediyeyiz” diye bildik. 600 milyon liralık yatırımla, 350’nin üzerinde proje hayata geçti. Bu projelerle, Karşıyaka, bugün, yılların ihmal edilmişliğinin izlerini silmeye çalışan, yenilenen, daha da önemlisi, 24 saat yaşayan bir kent haline geldi” dedi.

“KİMSEDEN KORKUMUZ YOK DERDİMİZ…”

Farklı kurum ve kuruluşlar tarafından 4 kez yılın belediye başkanı seçildiğini hatırlatan Durak, Karşıyaka’da önemli projelere imza atmalarına rağmen büyük resmi görmeyip kendisini eleştirenler olduğunu söyledi. “Eleştiriye devam etmek isteyenler, buyursun etsinler” diyerek adeta ‘hodri meydan’ diyen Durak şöyle devam etti; “ Başka neyi eleştirecekler, merak ediyorum.20 yıl önce günü birlik yapılmış, geleceği göremeyen, planların yarattığı beton binalar arasına sıkışmış Karşıyaka’da, bulduğumuz, hatta yarattığımız, her alanı yeşil alan, meydan, park yapmaya çalıştığımız için mi eleştirecekle? Ücretsiz sağlık hizmeti verdiğimiz için m? Ücretsiz eğitim verdiğimiz için m? Yoksa, üniversiteli genç kızlarımıza konaklama imkanı sağladığımız için m? Ya da, aile içi şiddet mağduru kadınlarımıza kucak açtığımız için mi, eleştirecekle? Kentin rantını, kente “hizmet” olarak döndürdüğümüz için mi eleştiri oklarının hedefinde olacağız.Varsın, olsun… Kimseden korkumuz yok. Eleştirinin böylesine can kurban… Bizim, derdimiz, daha fazlasını nasıl yapabiliriz. Biz, bunun için çalışıyoruz.”

“AÇABİLMENİZ İÇİN YAPMANIZ GEREK”

Çok açılış yaptığı için “Seçim yaklaşıyor ya, şov yapıyor” eleştirilerine de maruz kaldığının da altını çizen Durak, “ Ama, gözden kaçırdıkları bir nokta var. Bir şeyleri açabilmeniz için, önce yapmanız gerekir. Bütün, bu açılan tesisler, sihirli değneğinizi sallayınca olmuyor. Bir emek var. Harcanmış bir zaman var. Biz başladık ve bitirdik” dedi.

YENİ PROJELERİN MÜJDESİNİ VERDİ

Başkan Durak, devam etmekte olan projeleri şöyle anlattı; “ Sağlıklı Yaşam Köyü ve yine o bölgede, kısa bir süre önce devraldığımız Piknik Alanı’nda gerçekleştireceğimiz günübirlik tesis projemizle, Yamanlar Dağı’nı, yepyeni bir turizm merkezi haline getireceğiz. Yeni Girne’de, temelini mayıs ayında attığımız ve hızla yükselen Konser Salonumuz, 750 kişilik kapasitesi ile İzmir’in en önemli konser salonlarından biri haline gelecek. Eski lunaparkın bulunduğu bölgede, kente kazandırdığımız, 20 dönümlük alan üzerinde, tamamlanmak üzere olan “Girne Sosyal Yaşam Parkı” projesi de, Türkiye’de benzeri bulunmayan, pek çok sosyal projeyi, yeşil alanları, spor alanlarını içinde barındıracak eşsiz bir mekan olacak.Zübeyde Hanım Mahallesi’nde, temelini, bu yıl içinde attığımız, Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi inşaatı da, tüm hızıyla devam ediyor.Karşıyaka Belediyesi’nin artık bir Güneş Tarlası olacak. Fizibilite çalışmaları tamamlanan proje için, İzmir Kalkınma Ajansı’ndan önemli bir miktar da hibe kredi de aldık.Rüzgar enerjisine dönük çalışmalarımız da devam etmekte…



BÜYÜK FOTOĞRAFI ANLATTI

Durak konuşmasının sonunda kendisini eleştirenlerin göremediği büyük fotoğrafı da anlattı. Durak, “Sosyal adaletin, insanca yaşamın sağlandığı, çağdaş yerleşim ve gelişmiş kent toplumu kültürüne sahip, sağlıklı, güvenli, çok daha yeşil, yaşayan bir Karşıyaka… İşte büyük resim bu” ifadelerini kullandı.

103 TEZGAH 11 DÜKKAN

Mustafa Kemal Mahallesi’ndeki pazaryeri, üzeri kapalı modern bir alış veriş merkezi olarak hizmet vermeye başlıyor. Yazın güneşten, kışın yağmurdan koruyacak çatı sistemi ile kapalı hale getirilen Pazar yerinde 103 tezgah bulunuyor. Bodrum katı otopark olarak hazırlanan pazaryerinde ayrıca farklı işkollarında hizmet verecek olan 11 dükkan bulunuyor. Çevre düzenlemeleri ile birlikte içerisindeki tuvaletleri, çay ocağı, zabıta ve güvenlik personeli ofisi bulunan pazaryeri modern alışveriş merkezlerindeki konforda hizmet üretecek. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak döneminin 9. kapalı pazarı hizmete girmiş oldu.

KARDEŞ ŞEHİRLERE “PARK” JESTİ

Kardeş Şehirlerin isimlerini yaşatmak için Kardeşlik Parkı açılıyor. Yalı Mahallesi’nde geçtiğimiz ay hizmete giren Milli Mücadele Parkı yanında açılan Kardeşlik Parkı’nda Karşıyaka Belediyesi’nin kardeş belediyelerinin isimlerinin yer aldığı bir anıt bulunuyor. Yeşil alanları, oturma grupları ve çocuk oyun alanı bulunan park ile bölgedeki yeşil alan miktarı da artacak.

Karşıyaka Belediyesi’nin Kardeş Şehirleri :”Bosna Hersek’te Zenica, Kosova’da Prizren, Gürcistan’da Kutaisi, KKTC’de Girne, Slovenya’da Piran, Yunanistan’da Kavala, Portekiz’de Caeais ile Makedonya’da Veles Belediyesi” 




Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.