Dolar 32,3401
%0.19
Euro 35,1078
%-0.21
Altın 2.238,750
%-0.21
Bist-100 8,78
%0.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka Belediyesinden o iddialara ilgili açıklama: Kesinlikle çarpıtmadır ve yalandır

Karşıyaka Belediyesinden o iddialara ilgili açıklama: Kesinlikle çarpıtmadır ve yalandır

Karşıyaka Belediyesi yetkilileri, dün yerel basında, sosyal medyada ve bazı internet sitelerinde belediye hizmet binasının girişinde yapılan düzenleme ile ilgili çıkan haberlerin çarpıtılmış iddialara dayandığını savunarak açıklama yaptı. Karşıyaka Belediyesinden o iddialara ilgili açıklama

  • Ege Postası
  • 14.11.2019 - 09:27

EGEPOSTASI- Karşıyaka Belediyesi, vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek amacıyla giriş katında düzenleme yapıyor. Belediye yetkililieri, vatandaşların tüm ihtiyaçlarını, Hızlı Çözüm Masaları aracılığı ile binalar ve katlar arasında yorulmadan, zaman kaybetmeden karşılamayı hedefliyor. 

Ancak düzenleme ve inşaat çalışmaları sürerken, dün yerel basında, sosyal medyada ve bazı internet sitelerinde belediye hizmet binasının girişinde yapılan düzenleme ile ilgili haberler çıktı. Belediye yetkilileri haberlerin çarpıtılmış iddialar olduğunu savuanrak açıklama yaptı. Belediye açıklamasında habere konu düzenlemenin bedelinin 1 milyon lira olmadığını, işin bedelinin tüm katta yapılacak tadilat ve revizyon tüm öğeleriyle ihaleye çıkılarak yapıldığını, maliyetinin ise 400 bin TL olduğu vurgulandı.

İşte Karşıyaka Belediyesi'nin o açıklaması;
 
Değerli halkımızın, basınımızın ve kamuoyunun dikkatine

Dün yerel basında, sosyal medyada ve bazı internet sitelerinde belediye hizmet binamızın girişinde yapılan düzenleme ile ilgili AKP İlçe Başkanının ve bazı yandaş medya unsurlarının yaptığı çarpıtılmış iddialara dayanan haberler ve paylaşımlar üzerine kamuoyunu doğrular hakkında bilgilendirme ihtiyacı duyulmuştur.

Hizmet binamızın giriş katında, vatandaşlarımızın işlemlerini mümkün olduğunca üst katlara çıkmadan yapmaları ve zaman kaybı yaşamamaları için “Hızlı Çözüm Alanı” oluşturulmasına karar verilmiş, eş zamanlı olarak vatandaşlarımızın bekleme salonunda ve personel girişinde de yenilenme ve düzenlemelere gidilmesi kararlaştırılmıştır. Bu çerçevede tüm katta yapılacak tadilat ve revizyon tüm öğeleriyle ihaleye çıkılarak 400 bin TL bedelle bir müteahhit firmaya verilmiştir. İnşaat süreci bazı öngörülemeyen nedenlerle 2-3 hafta kadar uzamış olsa da sona yaklaşılmıştır ve yakında giriş katı yeni düzenlenmiş haliyle tekrar kullanıma açılacaktır.

Katın tümünün tadilatı olan işlemin sadece kapının yenilenmesi olarak haber yapılması, işin bedelinin 1 milyon lira olduğunun söylenmesi kesinlikle çarpıtmadır ve yalandır. Yaptığımız işlemin vatandaşımızın alacağı hizmeti daha hızlı ve kaliteli hale getireceğine dair inancımızla yaptığımız yeni düzenlemenin arkasındayız.

Bu vesileyle açıklamak isteriz ki;

1) Bugüne kadar Karşıyaka Belediyesi 3 adet apartman dairesi dışında hiç bir şey satmamıştır.

2) Personel maaşlarımız büyük ölçüde zamanında ödenmiştir. Sadece geçen ay Kent AŞ çalışanlarına 2 parça halinde ödeme yapılma zorunda kalınsa da, Kent AŞ personelinin ve diğer çalışanların geçen aylardan maaş ödemesi kesinlikle kalmamıştır. Maaş ödemelerinde yaşanabilecek sıkıntılar genellikle İller Bankası’nın öngörülemeyen aşırı kesintilerinden kaynaklanabilir ancak her durumda çalışanlarımızın mağdur edilmemesi için maksimum özen gösterilmeye devam edilecek ve hizmetlerde bir aksamaya neden olmayacak şekilde tasarruf önlemleri sürdürülecektir.

3) Belediye Başkanımız hizmet süresi boyunca kendi makam odasında herhangi bir tadilat veya yenilenme düşünmemektedir. Bu konuda AKP İlçe Başkanı veya bir başka kişinin endişeleri yersizdir. Bu tür iftiralarla algı yaratmaya yönelik siyaset anlayışı esef verici ve düşündürücüdür.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.