Dolar 32,3307
%0.16
Euro 35,2109
%0.08
Altın 2.247,330
%0.17
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka arabadan indi, bisiklete bindi!

Karşıyaka arabadan indi, bisiklete bindi!

Karşıyaka Belediyesi, ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ kapsamında, dünya kentleri ile eş zamanlı olarak ‘Otomobilsiz Kent Günü’ etkinliklerine ev sahipliği yaptı. Organizasyon için trafiğe kapatılan Cemal Gürsel Caddesi’nde, başta bisiklet etkinlikleri olmak üzere, gün boyunca 30’a yakın aktivite gerçekleştirildi. Sürdürülebilir ulaşım seçeneklerine dikkat çekilen etkinliklerde, “Kentlerde otomobilsiz bir yaşam mümkün” mesajları verildi. Arabadan inip bisiklete bindiler

  • Ege Postası
  • 23.09.2019 - 10:24

Organizasyonda katılımcılar ile birlikte pedal çeviren Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Otomobilsiz Kent Günü etkinliklerimizi Büyükşehir Belediyemizin desteği ile gerçekleştiriyor, farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz. Yürüyerek, bisikletle ya da toplu taşıma ile pek çok noktaya ulaşabilecek konumdayız. Ancak ne yazık ki araçlarla boğuluyoruz. 100 metrelik mesafeye bile arabayla gitme ihtiyacı duyuyoruz. Çevremiz, sağlığımız ve geleceğimiz için bu durumun değişmesi gerektiğine inanıyorum. Biz Karşıyaka Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız ve herkesin desteğini bekliyoruz” dedi. 

SPOR, SANAT, EĞLENCE

Otomobilsiz Kent Günü için bir kısmı trafiğe kapatılan Bostanlı Cemal Gürsel Caddesi’nde sabah başlayan etkinlikler, akşamın ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Farklı yaş gruplarına yönelik çeşitli bisiklet etkinlikleri, yoga, pilates ve zumba buluşmaları, bando korteji, piyano dinletileri, dans gösterileri, çocuklar için müzik ve tasarım atölyeleri, söyleşi, yarışma ve konser gibi aktivitelerle; spor, sanat ve eğlence bir araya getirildi. Organizasyona katılan Karşıyakalılar, hem farkındalık yaratan hem de keyifli bir gün geçirmelerini sağlayan etkinlikler için Karşıyaka Belediyesi’ne teşekkür etti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.