Dolar 32,3385
%0.18
Euro 35,1829
%0
Altın 2.247,210
%0.16
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kardeşlik mesajları Gökdere'den verildi

Kardeşlik mesajları Gökdere'den verildi

Bornova Belediyesi'nin Gökdere Mahallesi'nde düzenlediği Geleneksel Aşure Günü buluşmasında, binlerce İzmirli paylaşımın, birlik ve dayanışmanın simgesi olan aşure etrafında birleşti. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ile birlikte kazanın başına birlikte geçti, vatandaşlara aşure ikram etti. Kardeşlik mesajları Gökdere'den verildi

  • Ege Postası
  • 23.09.2019 - 12:16

Başkan İduğ, Muharrem Orucu ve Kerbela yasının kabul olmasını dileyerek, "Bizler aşure içindeki buğdayı, şekeri bir kenara bırakalım. İçine barışı, sevgiyi, kardeşliği, birliği atalım" dedi. CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Kerbela Katliamı'nın acısını yüzyıllardır yüreklerinde hissettiklerin belirterek, "Mücadele  azmimiz ve ruhumuz her zaman zalimden daha güçlü bir şekilde varlığını sürdürmek zorunda. Asla ayrışmamalıyız. Birliğimiz ve dirliğimiz daim olmalı" dedi.

Hoşgörü vurgusu yaptılar

Gökdere Mahallesi Semah Ekibi'nin de sahneye çıktığı buluşmada konuşan Muhtar Atanan Budak, Aşure Günü buluşmasının mahallelerinde yapılmasının kendilerine gurur ve onur verdiğini belirtti. Alevi dernekleri adına konuşan Veli Zengin, Kerbela Katliamı'nın aradan asırlar da geçse unutulmayacak kadar derin, anlamlı ve öğretici olduğunu ifade ederken, Pir Sultan Abdal Derneği'nin temsilcisi Kamil Yücer, "Aleviler büyük acılar yaşasalar da yeni acılara sebep olacak davranışlar içinde olmamışlardır. Yakılmışlardır ama asla yüzlerini kavgaya dönmemişlerdir" dedi. Sivil toplum kuruluşları adına konuşan Ahmet Doğan ise Muharrem Ayı'nın, Aleviliğin sevgi, saygı ve hoşgörüyü içinde barındıran bir inanç olduğunu vurguladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.