Dolar 32,5049
%0.16
Euro 34,5696
%0.07
Altın 2.492,680
%0.25
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kardak'ta yine gergin anlar!

Kardak'ta yine gergin anlar!

MUĞLA’nın Bodrum ilçesi açıklarındaki Kardakkayalıklarına gelen Yunanlı balıkçı ve Sahil Güvenlik botlarının Türk karasularına girmesiyle ortaya çıkan gerginlik 4 gündür devam ediyor. Türk ve Yunan botları bugün de kayalıklara en yakın pozisyonda durabilmek için birbirleri ile yarıştı.

  • Ege Postası
  • 18.12.2016 - 16:54

Bodrum’un Gümüşlük Mahallesi’ne 3.5 mil uzaklıktaki Kardak kayalıklarına geçen perşembe günü gelen Yunanlı balıkçılar ile Kilimli (Kalimnos) adasından bir Yunan Sahil Güvenlik botu 4 gündür Türk karasularını ihlal ediyor. Bugün de Yunan botunun Gümüşlük önlerindeki Çavuş adasına kadar gelerek Türk karasularını ihlal etmesi Bodrum’dan gelen iki Türk Sahil Güvenlik botu tarafından önlendi.

Botlar, Yunan Sahil Güvenlik botunu Türk karasularından çıkarırken, yaklaşık 4 saatsüren gerginlik sırasında botların birbirleri ile kayalıklara en yakın pozisyonu alabilmek için yarıştıkları görüldü. Kayalığın önlerine kadar gelen botlar bir metre kadar yaklaşarak bir süre bekledi.

Kardak'ta sıcak temas Kardak'ta gerginlik sürüyor!

Sık sık Türk karasularına girmekte direnen Yunan botunu Türk Sahil Güvenlik botu dışarı çıkardı. Bu anlar DHA kameraları tarafından görüntülendi. Saat 09.30’da başlayan 2 Türk botu ve bir Yunan Sahil Güvenlik botu arasındaki gerginlik, saat 14.40’da Yunan botlarının geri çekilmesiyle son buldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.