Dolar 32,4672
%0.46
Euro 35,0825
%0.05
Altın 2.324,140
%0.16
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karbonhidrat tozu kilo aldırır mı'

Karbonhidrat tozu kilo aldırır mı'

Günümüzde insanların kilolarıyla başlarının dertleri olduğunu görüyoruz. Bazı insanlar obezite sorunu ve fazla kilolarla uğraşırken bazılarının da zayıf ve kilo alamama gibi sorunlarla uğraşmak durumunda kaldıklarını görebiliyoruz.

  • Ege Postası
  • 16.07.2017 - 11:16

Bu sorun bizim olduğu gibi aynı zamanda tüm dünyanın da ortak sorunlarından birisi. Aşırı zayıf olmak demek en az obez olmak kadar tehlikeli bir hastalıktır çünkü bu dönem içerisinde vücudunuzu da pek çok tehdit beklemekte ancak siz de dirençsiz bir şekilde kalmaktasınız. İnsanların yapmış oldukları kilo alma diyetleri ve de tedavi yöntemlerine ek olarak karbonhidrat tozu veya protein tozu kullanımına da rastlayabiliyoruz. Bu ek gıda tavsiyelerinin kullanılma amacı daha düzgün bir şekilde kilo almaktır. Genelde yapılan yorumların başında kilolu insanların karbonhidrat ve kalorisi yüksek olan besinlerden uzak durmaları gelir. Çünkü bu besinler aynı zamanda kişinin kilolarını daha da artıran etkilere sahiptir. Ancak siz kilo almak isteyen biriyseniz o zaman bu durumda karbonhidrat ve de kalorisi yüksek olan besinleri tüketmeniz gerekiyor. Kilo alamayan kişilerin şikayet ettikleri konuların başında yeteri kadar yemek yiyememeleri ve iştahlarının kapalı olması vardır. İşte burada karbonhidrat tozu ve de protein tozu gibi ek gıdalar kilo aldırma noktasında iyi bir besin takviyesi olarak devreye girerler.

Özellikle spora başlamış ancak kaslarının kütlesini büyütememiş olan insanların yeteri kadar kiloya ulaşabilmeleri için spor yaparken kilo kaybetmemeleri önemlidir. Bahsettiğimiz bu ek gıdalar sayesinde daha hızlı bir şekilde kilo alabilir ve kas kütlelerinizi artırabilirsiniz. Ek gıda takviyeleri ilaç değildir ve ilaç yerine kullanılmaz. Bu nedenle de ister sporla ilgilenin isterseniz ilgilenmeyin rahatlıkla tüketebilirsiniz.  Karbonhidrat tozları vücudunuzun alması gereken kalorisini dışardan alabilmenize yarayacaktır. Bunu şu şekilde örnekleyebiliriz. Zayıf bir insansınız ancak kas kütlenizin de daha fazla olmasını istiyorsunuz. Bu durumda spora başladığınız da ciddi bir enerji açığınız ortaya çıkacaktır. Bu enerji açığından daha fazla kalori harcıyorsanız o zaman mutlaka bunun yerine konulması gereklidir.  hatta metabolizmanız hızlı çalışıyor olabilir bu durumda da karbonhidrat tozları her zaman işe yarayacaktır. Bazı insanlar bu ek gıda takviyelerini tedavi amaçlı olarak da kullanırlar. Mesela parazit gibi bir sorun yaşıyorsanız o zaman tercih edebilirsiniz. Önemli bir hatırlatma olarak şunu da belirtelim. Karbonhidrat tozu denilen bu kilo aldırıcılar öğün yerine geçmemelidir. Yani adı üstünde besin takviyeleridir. Beslenmenizin yetersiz kaldığı durumlarda başvurabileceğiniz etkili bir kilo alma aracıdır. Karbonhidrat tozunun kullanımı ve diğer detaylarına geçmeden önce dilerseniz aşağıdaki videodan sağlıklı kilo aldıran besinleri inceleyelim.

 

 

Bizim için önemli olan konu ise kas kütlenizin artması daha doğrusu yağ kütlenizin çok artmaması için sağlıklı kalori ihtiyacınız yönündedir. Bir insan gün boyunca yaklaşık olarak 1100 kalori enerji harcaması gerekiyor. Bunun karşılığında ise besinlerden 900 kalori alabiliyor bu durumda sizin kilo almanız çok fala mümkün olmayacaktır. Ancak karbonhidrat tozu tükettiğinizde ise bu besinlerden aldığınız kalorinin de üzerinde bir ek alabileceksiniz.  Bu durumda ise hızlı bir şekilde kilo almaya başlayacaksınız. Buraya kadar karbonhidrat tozunun faydalarından ve vücudunuzda olabilecek etkilerinden bahsettik bundan sonra ise karbonhidrat tozunun kullanımı hakkında sizlere bilgi vermek istedik.

Karbonhidrat Tozu Kullanımı

Eğer ki hızlı bir şekilde kilo almak istiyorsanız ve de karbonhidrat tozu almaya karar vermişseniz o zaman kullanımına da hakim olmak durumundasınız. Bu tip ürünler markasına göre kullanım değişikliği yapmaktadır. Ancak genel olarak belirtecek olursak bir insanın bir gün içerisinde 300 gram karbonhidrat tozu alması önerilmektedir.  Ancak bu 300 gramlık tozu yalnız tek bir seferde almak yerine öğünlere bölmek faydalı olacaktır. Mesela her öğünde 100 gram almanız gerekir. Burada üçe bölmenizin önemli nedenleri vardır. Öncelikli olarak ise iki husustan bahsetmek istiyoruz. Mesela hiçbir insanın tek bir sefer öğün yemesi beklenemez. Bu nedenle de karbonhidrat tozunun gün içerisine dağıtılması her zaman iyidir. Sporcuların antrenman öncesinde ya da sonrasında karbonhidrat ve protein tozu kullanmaları kilo almalarını sağlayacak ve aynı zamanda da kas kütlesinin de daha fazla artmasını sağlayacaktır. Eğer ki kilo yönünden çok fazla zayıf değilseniz o zaman karbonhidrat tüketimini gece saatlerinde yapmamanızı öneririz. Tekrar hatırlatmak istiyoruz ki kullanmış olduğunuz ek gıda takviyeleri hiçbir zaman ilaç yerine kullanılmazlar. Bir anlamda bunlarında gıda olmadıklarını yalnızca besin takviyesi olduğunu söyleyebiliriz. Bu da hayatınızı bu besin takviyelerini kullanarak geçiremeyeceğiniz anlamına gelecektir. İşte tüm bunlara göre spor yapan insanların egzersiz öncesinde ve sonrasında ya da egzersiz zamanında bu ürünleri tüketmeleri halinde beslenme alışkanlıklarına da dikkat etmeleri gereklidir. Her ne kadar bu ürünleri kullanıyor olsanız da yeme alışkanlıklarınızı artırmaya dikkat etmeniz gereklidir. Kilo alma konusunda bu tozların bir destek olduğunu asla unutmamanız gerekir. İdeal olan kiloya erişmek istiyor ve daha fit bir görüntünüzün olmasını istiyorsanız o zaman sağlıklı beslenmenize dikkat etmek durumundasınız. Spor yapmayan biri olsanız bile egzersiz yapmaya mutlaka önem vermek durumundasınız. 

Karbonhidrat Tozunun Faydaları

Karbonhidrat tozlarının faydaları arasında vücudunuzdaki elektrolit kaybını önlemesi vardır. Bunun yanı sıra kolesterol seviyenizin düşmesini de engelleyerek su dengenizin düzenlenmesini sağlar. Karbonhidrat gıda veya ek gıdası aldığınız da vücudunuzdaki glikoz insülin ve kan şekeri dengenizin de düzene koyacaktır.  Bir insanın sağlıklı kalabilmesi için protein ve de kaloriye ihtiyacı vardır. Karbonhidratlar ise bu görevi vücutta yapma işlevine sahiplerdir. Karbonhidratlar ciddi bir enerji sağlayıcı olduklarından dolayı bedensel ve zihinsel olarak da sizin gelişiminiz için çok önemlidir. Karbonhidratlar besinlerden de alınabilir ancak bu fazla alınması için yeterli bir oran değildir. Ağır vücut sporlarıyla uğraşan kişilerin enerji harcamaları daha fazla olduklarından dolayı da bunun mutlaka karşılanması gerekecektir. Aksi takdirde kendilerini daha yorgun ve halsiz hissedeceklerinden dolayı bir sonraki spor için kendilerinde yeteri kadar enerji ve gücü bulamazlar. Karbonhidratların besinlerden alınması ya da ek gıda takviyesi şeklinde alınmasının vücudunuz için etkisi aynıdır. Ancak aralarındaki tek fark karbonhidrat tozu ile birlikte çok hızlı bir şekilde kilo alırken besinlerden aldığınız da daha yavaş kilo alabilirsiniz. 

Sporcuların bu ek gıda takviyelerini tercih etmelerinin en büyük nedenlerinden birisi hızlı bir şekilde istedikleri kas kütlelerine ve kilo alımlarına başlamalarıdır. Özellikle de erkekler için iri kaslara sahip olma konusu önemlidir. Zayıf bir insansanız etrafınızdakilere karşı da kendinizi zayıf çelimsiz ve çocuk gibi görüyor olmanız sizi psikolojik açıdan da etkileyecektir. Bu sorun küçük gibi görünse de ciddi başarısızlık isteyen bir durumdur. Eğer ki kilonuzdan rahatsız iseniz ve de güzel bir görünüme kavuşmak istiyorsanız mutlaka bu ek gıda takviyelerinden destek almanız yerinde olacaktır. Kaslarınızın yapısının hızlı bir şekilde onarılması ve güç kazanması için protein tozları önemlidir.

Karbonhidrat Tozunun Zararları

Karbonhidratların vücudunuz için bir zararı yoktur ancak belirttiğimiz şekilde günlük olarak almanız gereken miktarı aldığınızda. Lakin uyarılara dikkat etmez ve de daha fazlasını almak isterseniz o zaman zararlarını da görmeniz mümkündür. Unutmamalısınız ki her şeyin fazlası vücuda zarardır. 

  • Kolesterolün Düşmesine
  • Kan Şekerinin Yükselmesine
  • İnsülin Direncini Düşürmeye 

sadık kalarak derlediğimiz bu yazıda karbonhidrat tozu ile alakalı tüm bilgileri vermeye çalıştık. Yukarıda belirtmiş olduğumuz karbonhidrat tozunun kullanımı, yararları ve zararları doğrultusunda kendinizi ayarlayarak tüketimini de gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayede hem hızlı bir şekilde kilo alacak ve zayıflıktan kurtulacak hem de kas kütlenizi de yükseltmenize neden olacaktır.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.