Dolar 32,5547
%0.21
Euro 34,9466
%-0.07
Altın 2.445,000
%0.36
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karataş'tan ilçe başkanlarına talimat

Karataş'tan ilçe başkanlarına talimat

Seçim çalışması startını veren MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, ilçe başkanlarıyla bir araya geldi. Başka partilerle polemiğe girilmemesi talimatını veren Başkan Karataş, belediye başkan ve meclis üyesi adaylarının mahalle temsilcileriyle birlikte mutabakatla tespit edilmesi talimatını verdi. Başkan Karataş, ilçe seçim kurulundan gelen sonuçlara göre İYİ Parti nedeniyle partilerinden ayrılanların oranının ise ‘komik denecek kadar az’ olduğunu söyledi ve önümüzdeki günlerde açıklama yapacağını duyurdu. MHP İzmir'de seçim startını verdi

  • Ege Postası
  • 16.12.2017 - 12:38

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir’de 2019 seçim çalışmalarını erken başlattı. İlçe başkanlarını toplayan ve belediye başkanları ile meclis üye adaylarının tespitinin şimdiden mutabakatla belirlenmesini isteyen MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, yeni üye kayıtlarının da hızlandırılması talimatını verdi.

PARTİMİZDEN AYRILANLARIN ORANI ‘KOMİK DENECEK KADAR AZ’

İlçe seçim kurulundan aldıkları sonuçlara göre İYİ Parti’ye geçmek için partilerinden ayrılanların sayısının ‘komik denecek kadar az’ olduğunu belirten MHP İzmir İl Başkanı Karataş, bu rakamları önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacaklarını da açıkladı.

KURUCULARI GEZMEDİK PARTİ BIRAKMAYAN PARTİ HAKKINDA AÇIKLAMA BİLE YAPMAM

Başkan Necat Karataş, “MHP’den ayrılanların listeleri var zaten. İlçe seçim kurulları istifa edenlerin listesini ilçe  başkanlıklarına gönderiyor. Oranları inceledim, çok komik rakamlar geldi. Bu saatten sonra onlarla ilgili söylenecek bir şey yok. PKK uzantısı HDP ile seçim ittifakı düşünen bir anlayışla hiçbir Türk evladının yan yana olmayacağı zaten net. Bu zamana kadar dikkat ederseniz bir açıklamam da yok. Açıklamaya değer de görmüyorum onları. Kurucuları gezmedik siyasi parti bırakmadı. Gezmedik siyasi parti bırakmayanların parti kuranların bir ortamda bu insanlardan üye dahi yapmak istemeyiz” açıklamasını yaptı.

İLÇELERDE ÜYE KATILIM ORGANİZASYONLARI YAPACAĞIZ

Partilerinde geçmişte yeni üye yazımında yeterli gayretin sarf edilmediğini tespit ettiklerini dile getiren MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, yeni üye seferberliği de başlattıklarını ve ilçelerde ‘üye katılım organizasyonları yapacaklarını’ da vurgulayan MHP İzmir’in patronu Necat Karataş, üye yazımın da iki kefilli kriterlerinin daha sıkı tutulacağını söyledi:

“MHP’nin aşağı yukarı bir yıla yakındır yaptığı üye sayımızı arttırdık. Üye katılım organizasyonları yapacağız ilçelerde. MHP’nin gücünü İzmirli hemşehrilerimiz görecek. Üye sayısı arttıkça mensubiyet duygusu taşıyan insan sayısı artıyor ve MHP’nin kavramlarını, politikalarını gerek yerel gerek genel politikalarını halkımıza, vatandaşımıza ulaştırmakta daha rahat olacağız. Üye yazılımlarında geçmişte gayret sarf etmediğini fark ettik. Gerekli talimatları verdik. Ne kadar mensubunuz çok ise gücünüz de artar. Partimizde üyelikler iki kişinin kefil olması suretiyle yapılıyor. Üye olacak kimsenin kefiliyim diye iki imzayla üyelik olduğu için üyelerimizin MHP’nin ilke ve ülküsüne yakışan, kırmızı çizgilerini bilen üyeler olacak. Üye sayısını bu yapılan üye sayısını çok daha yukarı taşımak da mümkün olabilirdi.”

KİRAZ’IN DAĞ KÖYÜNDEN TİRE’YE KADAR TEŞKİLATLANMAMIZI TAMAMLADIK

İzmir’in tüm mahallelerinde teşkilatlanma çalışmalarını tamamladıklarını, her mahallenin temsilcilerinin belirlendiğini aktaran Başkan Necat Karataş, yerel seçim çalışmalarını başlattıklarını duyurdu:

“İzmir’den MHP’nin buradaki şu anki hedefi 2019. Dolayısıyla MHP ilçelerinde teşkilatlanmayı tamamlandı. Mahalle temsilcilikleri ve kadroları tam teşkilatlanma. Kiraz’ın dağ köyünden Tire’nin mahallesine kadar sorumlular oluşturuldu. Mahalli idareler seçimine yönelik çalışmalarımız başladı. Mahalle temsilciliklerimize yönelik ne yapacakları ve nasıl yapacakları ile ilgili eğitim çalışmalarımız sürüyor. Dolayısıyla ilçe başkanlarımıza da bunların titizlikle sürdürülmesiyle ilgili gerekli talimatı verdim.”

NASIL BİR BELEDİYE BAŞKANI ADAYI İSTİYORSUNUZ MUTABAKATIYLA ADAY BELİRLEYECEĞİZ

MHP İl Başkanı Necat Karataş, belediye başkan ve meclis üyesi adaylarının mahalle temsilcileriyle birlikte tespit edilmesi talimatını da verdiğini dile getirerek, anketler yerine birebir görüşmelerle elde edecekleri isimleri mutabakat halinde aday olarak göstereceklerini söyledi:

“2019 yerel seçimleri ilk olacak. Belediye başkanlıkları ve meclis üyelikleri için talimat verdim. İlçe başkanlarımız mahalle temsilcilerimizle birlikte vatandaşın içinde oldukları için ilçelerimizdeki eksiklikleri tespit edecekler. Belediye hizmetlerinin yeterliliği hakkında çalışmalar yapacaklar. İlçede ikamet eden hemşehrilerimizin nasıl bir belediye başkan adayı istersiniz şeklindeki görüşü alınacak. Birebir görüşme anketlerden daha sağlıklı olacak. Adaylar bu yöntemle mutabakatla belirlenecek. Her sokakta olacağız, her kapıyı çalacağız. Sıkmadık el girilmedik ev bırakmayın talimatını verdim.”

HİÇBİR SİYASİ PARTİYLE TARTIŞMA VE POLEMİĞE GİRİLMEMESİ TALİMATINI VERDİM

İlçe başkanlarıyla ayda bir toplantı yaptığını, son toplantıyı önceki gün gerçekleştirdiklerini anlatan MHP İl Başkanı Necat Karataş, ilçe başkanlarından başta İYİ Parti hakkında olmak üzere diğer partilerle hiçbir tartışma ve polemiğe girmemesini istediğini sözlerine ekledi:

“Güncel gelişmelerle ilgili değerlendirmeler de yaptık. Genel başkanımızın il başkanları toplantısında il başkanlarına aktardığı bilgi ve talimatları paylaştı. Teşkilatın bir bütün halinde  seçimlere hazır olmasını istedi genel başkanımız. Detayları var tabi bunun. İlçe başkanlarını bilgilendirmiş olduk. Hangi siyasi partinin ne yaptığından ziyade ne yapacağımıza odaklıyız. Hiçbir siyasi partiyle tartışmalara girmeyin, polemiklere katılmayın talimatını verdim. MHP’nin mensupları olarak üyelerimiz, yönetim kadrolarımız veya ilçe başkanlarımızın başlarının göğe değecek kadar dik olduğunu, attığımız adımların yerinde olduğunu kendileriyle paylaştık. Bir başka siyasi partiyle uğraşacak zamanımız yok.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.