Dolar 32,3749
%0.18
Euro 35,0165
%-0.14
Altın 2.325,460
%0.22
Bist-100 9,10
%0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karataş: Başbuğumuz Türkeş'in izinde, Liderimiz Bahçeli'nin emrindeyim!

Karataş: Başbuğumuz Türkeş'in izinde, Liderimiz Bahçeli'nin emrindeyim!

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, kendisine yönelik "Ben olsaydım il başkanlığından istifa ederdim" diyen İl eski Başkanı Müsavat Dervişoğlu'na yanıt verdi. Karataş, "MHP'de kargaşa çıkaran hiç kimseye itibar etmiyorum. Başbuğumuz Türkeş'in izinde, Liderimiz Bahçeli'nin emrindeyim" dedi. MHP'de eski başkan "Ben olsam istifa ederdim" demişti

  • Ege Postası
  • 16.03.2017 - 12:27

EGE POSTASI - MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, kendisine yönelik "ben olsam istifa ederdim" açıklaması yapan MHP İl Eski Başkanı Müsavat Dervişoğlu'na yanıt verdi.

Anayasa değişikliği teklifine yönelik 'evet' diyen partisi MHP'nin aksine alanda 'hayır' çalışması yapan MHP İzmir İl eski Başkanı Müsavat Dervişoğlu, düzenlediği basın toplantısında İl Başkanı Necat Karataş hakkında açıklamalarda bulunmuştu.

Dervişoğlu, Karataş için “Kardeşimdir… O koltukta oturuyor, genel başkanı temsil ediyor. Saygım vardır. Ben olsaydım ve genel başkan böyle bir tavır sergileseydi ben o koltukta oturmazdım” yorumunda bulunmuştu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Kenan Tanrıkulu ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Karataş, Dervişoğlu'nun sözlerinin sorulması üzerine sert açıklamada bulundu.

ÜLKE BÖLÜNMEMESİ İÇİN BEDEL ÖDEDİK

Karataş şunları söyledi;

"MHP'nin kuruluş amaçlarından en önemlisi Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet yaşatmaktır. Yüce Türk Milletinin birliği beraberliği üzerine siyaset yapan bir partiyiz. Kurulduğu günden bu yana bölünmez bütünlük konusunda hassasiyetimizi biliyorsunuz. Önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben anlayışında olan MHP'nin ve Genel Başkanımızın değişecek anayasaya yönelik tavrına yapılan eleştiriler vicdansızlıktır. MHP mensupları geçmiş yıllarda ülkeyi böldürmeme adına bedel ödemiştir. Binlerce şehit vermiştir. MHP'nin Türkiye'yi bölecek eyaletlere ayıracak özerkliği getirecek bir teklife destek vermesi asla düşünülemez. MHP'nin olduğu bir yerde MHP'nin bulunduğu bir yerde Devlet Bey'in altına imza attığı bir yerde ülkenin bölünmesinden söz etmek doğru değildir. Madem ki 'ülke bölünüyor' eleştirileri var, ülke bölünecekse özerkliğin önü açılacaksa ülkeyi bölme amacıyla kurulmuş olan terör örgütlerinin Türk düşmanlarının mevcut bu değişen yasalara neden 'hayır' dediğini sormak istiyorum. Tam tersi ülkenin bölünmez bütünlüğünü bu teklif pekiştiriyor. 

İTİBAR ETMİYORUM

Ben Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in sağlığında il yöneticisiydim. Bu hareketin mensubu olmaktan yönetici olmaktan gurur duydum. MHP'nin kurucusudur Alparslan Türkeş... Başbuğ Türkeş'siz bir MHP arzu eden ve bu yönde mücadele eden hiç kimseye itibar etmedim. Başbuğsuz MHP olamaz. MHP'den ayrılan MHP'yi bölme küçültme ortadan kaldırma amaçlı siyaset yapan kimseye itibar etmedim. Ülkücü olarak da görmedim. Bugün bir palatform kuruldu. Türk milliyetçileri 'hayır' diyor platformu. Onun içinde Türkeş'siz bir MHP arzusu olanlar var. Orada olup ben ülkücüyüm diyenleri kınıyorum. 47 yılı aşkın siyasi hayatı boyunca MHP'den kopmayan MHP ile birlikte olan hareketimizin mensuplarıyla birlikte olan ülkücülükten başka derdi olmayan ilkeli dürüst siyaset adamı Devlet Bahçeli Bey'in, il başkanı olmaktan şeref duyuyorum. Devlet Bahçeli Bey'in siyasi çizgisine ve öngörüsüne net şekilde inanıyorum. Geçmişte Başbuğ'a olan inancım tam manasıyla Devlet Bahçeli'ye de vardır. MHP'de kargaşa çıkaran hiç kimseye itibar etmiyorum. Etmem. Başbuğumuzun Türkeş'in izinde Liderimiz Devlet Bahçeli'nin emrindeyim. Herkes işine baksın."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.