Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karataş adaylığını açıkladı: '6. döneme talibim'

Karataş adaylığını açıkladı: '6. döneme talibim'

CHP İzmir il başkanlığı görevini 5 kez yürüten eski başkan Kemal Karataş yeni dönemde 8 ilçeyi yeniden almak ve rejimi korumak adına çalışmalar yapacağını belirterek 6. dönemde görev yapmaya talip olduğunu açıkladı. Karataş adaylığını açıkladı:

  • Ege Postası
  • 30.12.2017 - 13:09

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP İzmir'de 5 kez il başkanlığı yapan 6. kez başkan olmak için Kemal Karataş adaylığını açıkladı. Karataş’ın basın açıklamasına bir kısım partili ve il yönetimi adına Alper Yücel katıldı. Karataş adaylık açıklamasını basın dışında hiçbir partiliye bildirmediğini belirterek, “İlçe başkanları bir komisyon kurdu ve karar aldı. Bu nedenle delegeler ve ilçe başkanlarına açıklamam konusunda bir davet göndermedim” dedi.

“SARAYDAN TUTUŞTURULMUŞ BİR METİN”

İl Başkan adayı arayışında büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yaptığı uzlaşı adayı çalışmasını doğru bulmadığını söyleyen Karataş süreci yürütmesi gereken birimin İl Başkanlığı olduğunu söyledi. Dün adaylık açıklaması yapan Deniz Yücel2in de sürecin işleyişi nedeniyle acele ile açıklama yaptığına dikkat çeken Karataş “Aziz Kocaoğlu ile görüşmedim.  Bu görevi yapmış son derece kurallara bağlı parti tüzüğüne bağlı yönetmeliklere bağlı biriyim saygı duyarım. Her biri iyi niyetli katkı koymaya çözmeye yönelik adımlar atmış olabilirler. Ama yanlış adımlardı. Keşke bunu tüzüğün uygun hükümlerine göre il başkanlığına bıraksaydı. Kongreyi yeni döneme mevcut il başkanı ve yönetimindeki insanlar yürütürler. Adaylara bu koşulları sağlarlar. Bu süreci iyi kullanmak gerekir.  Neden dün saraydan eline tutturulan metinle gelip dün açıkladı' CHP entrikalar partisi değildir. Olmamalı. İl başkanlığı yürütmeliydi. Parti vicdanı ve zihni var.  İlçe başkanları bir araya gelip Torbalı’da toplantı düzenlediler. Belediyeyi kazanmadığımız bir ilçede yapıldı demek ki bir yerde gölge ve kuşku kaygısı var. Belediye olmayan bir ilçe birkaç ilçe başkanı organizasyonu ile düzenlendi. Sonra aralarında kurdukları Komite yürütüyor. Bu doğru bir süreçtir” ifadelerini kullandı.

"KORKU VE FAŞİZMİ DURDURMAK İÇİN ADAYIM"

Türkiye’nin içinde bulunduğu durumun 2019’da rejim değişikliğine gittiğini ve bu gibi bir durumla daha önceki dönemlerde hiçbir şekilde karşı karşıya kalınmadığını anlatan Başkan Adayı  Kartaş ”Bir kişi KHKlarla meclisi hiçe sayan bir gece ansınız bir kişini ülkeyi istediği gibi dizayn eden ve torba yasalara maddeler ekleyerek kendi rejimlerini 15 yıldır kurmaya çalışıyor. Önümüzde önemli seçimler var. 2019’a giderken ya Mustafa Kemal Atatürk’ün kuruduğu çağdaş, laik, Türkiye Cumhuriyeti ortadan kaldırılacak, Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP’sinin kafasında gerici iktidar Türkiye’de iktidar olacak. Bir rejim değişikliği öneriliyor Türk insanına. Yarın yapılacak yılbaşı kutlamalarına bile getirilen yasaklar bunun en açık ve net örneğidir. Böyle bir dönemde Türkiye 2019’da belki de 2018’de erken seçimde rejim değişikliği ile karşı karşıya. Bundan önce yapılan seçimlerde. Menderes, Demirel, Tansu Çiller, Mesut Yılmazlar döneminde bile bu ülkenin rejimi değiştirmeyi yönelik adımlar atılmamıştır. Herkes kaygılı. Faşizm ve diktatörya korku salıyor. Sokaktaki insanlar başına her an ne gelecek endişesi ile korkulu bir yaşam içindeler. Demokratik kitle örgütleri, tüccar kulüpleri sendikalar, sanatçılar, köylü de, işçi de korku içinde.  2019’da ya bunu durduracağız ya bunu durduracağız. Böyle bir dönemde CHP İzmir İl Başkanlığına 7 Ocak’ta yapılacak kongrede adaylığımı koyuyorum.

Ülkenin kabusa doğru ilerlediğini ifade eden Karataş bu duruma kimsenin seyirci kalamayacağını belirterek “Ülkem kabusa itilirken buna kaygısız bakmak, korkuyla, şüpheyle bakmak, bana ne demek hiç birimizin hakkı değil. Eğer Cumhuriyette çağdaş laik yaşamak istiyorsa, hepimiz ama hepimiz bu mücadelenin içinde olmak zorundayız. Böyle bir dönemde CHP İzmir’de yeniden daha iyi sonuçlar alabilmek ve Adalet ve Kalkınma Partisinin İzmir’i ele geçirme projelerine son vermek için il başkanlığına aday oluyorum. Ben bu partide çok uzun yıllar görev yaptım. O dönemler hep başarılarla doludur. Hiç biri tesadüf değildir” diye konuştu.

“ÖRGÜTLE ÇALIŞARAK KAZANDIM”

Kendi il başkanlığı döneminde referandum ve yerel seçim yönettiğini ve başarılı bir şekilde kazandığını söyleyen Karataş “Hatırlarsanız 1987’de de referandum yapılmıştı. Siyasi yasakların kaldırılmasıyla ilgiliydi. Özal başbakandı. Siyasi yasaklı olan 80 öncesi genel başkanların yasaklarının kaldırılmasıyla ilgili bir referandumdu. O dönem il başkanıydım. SHP’de öyle bir referandum çalışmasını inanmış insanlarla yürüttüm ki, İzmir’de sadece ve sadece, tüm Türkiye’de hayır çıkmasına rağmen, İzmir’den 70 bin farkla siyasi yasakları kaldıran bir il başkanıydım. Bu bir tesadüf değildi. 89 yerel seçimleri yapıldı, orada da il başkanıydım. O dönem de bir tek Tire hariç, tüm ilçelerde belediye başkanlıklılarını kazanan bir il başkanıydım. Bunu elbette ki örgütümdeki çalışmalarla yaptım ve kazandım. 89. 2009’dada tüm belediyeleri, 30 ilçeyi alacağım diyen bir il başkanıydım. Kimse inanmamıştı. Büyükşehir belediye başkanı bile inanmamıştı. Ama yaptığım çalışmalarla toplumla kurduğum diyalogla, halkla yaşadığım siyasi mücadele sonunda 30. İlçeyi almıştık. Seçim yanlışı nedeniyle Bayındır’ı kaybettik. Şimdi 2019’a CHP’yi hazırlamak istiyorum. İnanmış insanlarla bu. Toplumda yeniden CHP’nin daha güvenilir, ve inanılır desteklenir bir parti konumuna getirmeye and içtim” ifadelerini kullandı.

TOMBALA ÇEKMİYOR, VAAD EDİYORUM”

Kendisinin başkanlığı sonrası 8 ilçenin kaybedildiğini ve bu ilçeleri geri almak için çalışma yürüteceğini söyleyen Karataş “ Benden sonraki dönemde 8 belediye kaybettik. Şimdi o 8 belediyeyi tekrar almaya kararlıyım. Eğer alamazsam, ben tombala çekmiyorum çalışmayı vaad ediyorum. Çalışan insanlar toplumla bağ kuran insanlar kazanırlar. İzmir halkı hep CHP’nin yanında olmuştur. Hep desteklemiştir. Ama bunun rahatlığı ve tembelliği içinde olmayan bir örgüt kurmak istiyorum. Hakkıyla ve layıkıyla evet şimdi güzel oldu. Diyerek oy vermeli. Ne yapayım seçenek yok ki mecburen CHP’ye veriyorum yaşam biçimi değişmesin, hayat tarzıma bu iktidar müdahale etmesin diye CHP’ye kerhen oy veriyorum demeyen bir halk için CHP yaratmak istiyorum. 30 ilçeyi almazsam, tüm örgütümü, her kademede görev yaptım. Beni seçen 650 delegeyi milletvekillerini toplarım güvenoyuna başvururum. Devam et derlerse, devam ederim, bırak derlerse bırakırım. Hiçbir koltuğa yapışacak insan değilim ben” şeklinde konuştu.

Seçim sürecinde tarafsız görünümün bozulmaması adına ilçe başkanlarının kurduğu komitenin kararına saygı duyarak kimseye aday açıklaması konusunda çağrı yapmadığını ifade eden Karataş “Örgütte ilçe başkanları bir komite kurdular, Hiç kimse tarafsız görünümü bozmamak adına adaylık başvurusu yapanların yanında bulunulmayacak delegeler bu görüntüyü vermeyecek dediler. Dün yapan arkadaş gibi kimseye haber vermeden kimseye çağrım olmadı” diye konuştu.

“SARAYDAN TUTUŞTURULMUŞ BİR METİN”

İl Başkan adayı arayışında büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yaptığı uzlaşı adayı çalışmasını doğru bulmadığını söyleyen Karataş süreci yürütmesi gereken birimin İl Başkanlığı olduğunu söyledi. Dün adaylık açıklaması yapan Deniz Yücel'in de sürecin işleyişi nedeniyle acele ile açıklama yaptığına dikkat çeken Karataş “Aziz Kocaoğlu ile görüşmedim.  Bu görevi yapmış son derece kurallara bağlı parti tüzüğüne bağlı yönetmeliklere bağlı biriyim saygı duyarım. Her biri iyi niyetli katkı koymaya çözmeye yönelik adımlar atmış olabilirler. Ama yanlış adımlardı. Keşke bunu tüzüğün uygun hükümlerine göre il başkanlığına bıraksaydı. Kongreyi yeni döneme mevcut il başkanı ve yönetimindeki insanlar yürütürler. Adaylara bu koşulları sağlarlar. Bu süreci iyi kullanmak gerekir.  Neden dün saraydan eline tutturulan metinle gelip açıkladı' CHP entrikalar partisi değildir. Olmamalı. İl başkanlığı yürütmeliydi. Parti vicdanı ve zihni var.  İlçe başkanları bir araya gelip Torbalı’da toplantı düzenlediler. Belediyeyi kazanmadığımız bir ilçede yapıldı demek ki bir yerde gölge ve kuşku kaygısı var. Belediye olmayan bir ilçe birkaç ilçe başkanı organizasyonu ile düzenlendi. Sonra aralarında kurdukları Komite yürütüyor. Bu doğru bir süreçtir” ifadelerini kullandı.

Parti’de yapılan aday arayışı çalışmalarının oldubittiye getirilmeye çalışıldığını da söyleyen Karataş “Oldu bittiye getirme çalışmaları var. Geçen dönem uygulandı. Bu dönem sağduyu hakim oldu. Çözüme yönelik adımlar yürütülüyor. Bunları il kongresinde konuşacağız. Bunu en iyi şekilde değerlendirecek vekillerimiz ve delegelerimiz var. Delegeler kararlarını verecekler.

“SANKİ BEN ARTİSTİM”

Görevde olduğum zamanla olmadığım zamanlarda siyasi yaşamımda çok farklılık olmaz. Görevdeysem partinin emektarları var 9’u geçirmem, eğer 9’u geçerse başkan geç kalmışsın diye hayıflanırım. O görevi öyle yaptım. İl başkanlığı bitti ama siyasetten kopmadım. Mücadelem sosyal medyadan da devam etti. Koltuklardan kalkarım hiç umurumda olmaz. Bunu. Anlamayanlar “Neden geliyor. Başka biri yapsın. Sanki ben artisim başka yüzler gelsin. Sanki sinema filminde artistlere doymuşlar gibi anlayış içindeler. Yaşlı derler. Siyasette boks mu yapacağı? Güreş mi tutacağız. Sizin genç diye nitelediğiniz tüm adaylardan daha da gencim. Onu bana söyleyenlerin sayfalarına baktım. 70 lik rakıyı dikerken ben 70 sayfa kitap okurum. Ben fikirlerimle varım. Genç olsun. İlçe başkanlarının çizdiği şablon var. Tecrübeli mücadeleci azimli kararlı ve kimseye baş eğmeyen . İşte o asi ruh var. Partilimden başkasına asla eğilmem. Geçmiş dönemlerde de bunu yaptım. Halkın ve partilini önünde eğilirim. Kimse beni zincirleyemez tutsak edemez, kendi fikirlerini empoze ederek bana yanlış yaptıramaz. Ben partimizi başarıya ulaştıracak kişiyi aday yaparım. Kendime bağlı kullanabileceğim kimseyi ne milletvekili ne belediye başkanı yaparım.

İzmi’de yapılan siyasi çalışmalarda İktidar partisinin İzmir ile ilgi söylemlerine yanıtları olduğunu da söyleyen Karataş “Makas kapanıyor. Adalet ve kalkınma partisi cumhurbaşkanı, başbakanı gelip İzmir’i fırçalıyor. Kimseden çıt yok. Çıt kırıldım olduk yok böyle bir şey. Herkese CHP’nin haklı olduğu yerde cevabı var. Teslim etmeyiz cumhuriyeti gericilere. İzmir’de bunu yapacağız. Halk korkmadan ürkmeden çekinmeden iyi ki CHP’ye oy veriyorum diyecek. Bunun için adayım. En uzun il başkanlığı yapan başkanım 5 dönem yaptım. Delege seçimleriyle başlayan süreçte bir takım insanların kafalarında ki şey oluşmadı. İstediği biçimde delege seçimleri ve ilçe kongrelerini şekillendiremediler.  Saraya bağlı adam arayışını başak biçimde sürdürmeye çalıştılar. Ama örgütün emekçileri bu. Konuyu çözmeye. Kararalı. Partinin vicdanı zihni var onlar şimdi el koydular doğru yola koyacaklar. 2019 geçmiş döneme benzemeyecek. Ben kükremek ve çıkış yapmak istiyorum. İzmir’in çevresine ve Anadolu’ya ışık ve azim karar ve Cumhuriyet ve Mustafa Kemal sevdasını yürütmek istiyorum başarıya ulaşmak istiyorum.

Karataş çalışmalarına 1 Ocak günü başlayacağını da söyleyerek şöyle devam etti: 7’sine kadar ilçeleri dolaşacağım ve düşüncelerimi anlatacağım. Öksüz çocuk gibi geçmiş dönem belediyelerini. Yeniden kazanmak için çalışacağım. Ben çalışarak inanarak yaptım. Örgütlü mücadeleyi hayata geçirerek yaptım.  Yönetimini böyle çalışma olmaz. Partinin programları var. Be çalışacağım. Kim genel başkanın söylemlerini halka indirece? Benden tembeller kaçar. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.