Dolar 32,5761
%0.28
Euro 34,9512
%-0.06
Altın 2.444,780
%0.35
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karadeniz keneviri ile Ödemiş ipeği bu defilede buluştu

Karadeniz keneviri ile Ödemiş ipeği bu defilede buluştu

İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ın eşi Dilek Didem Ayyıldız'ın koordinatörlüğünü üstlendiği Gönül Elçileri Projesi toplantısında, İzmir Olgunlaşma Enstitüsü tasarımcıları tarafından hazırlanan 'Karadeniz'den Ege'ye ilmek ilmek' adlı defile büyük beğeni topladı. Defilede, Karadeniz keneviri ile Ödemiş'in ipekli dokuma kumaşlarının karışımıyla tasarlanan 35 parça giysi sergilendi.

  • Ege Postası
  • 20.03.2019 - 12:05

İzmirValisi Erol Ayyıldız'ın eşi Dilek Didem Ayyıldız'ın koordinatörlüğünü üstlendiği Gönül Elçileri Projesi toplantısında, İzmir Olgunlaşma Enstitüsü tasarımcıları tarafından hazırlanan 'Karadeniz'den Ege'ye ilmek ilmek' adlı defile büyük beğeni topladı. Defilede, Karadeniz keneviri ile Ödemiş'in ipekli dokuma kumaşlarının karışımıyla tasarlanan 35 parça giysi sergilendi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde yürütülen İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ın eşi Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyıldız tarafından sürdürülen Gönül Elçileri Projesi kapsamında dün gerçekleştirilen İzmir Gönül Elçileri Merkez Buluşması, farklı bir defileye ev sahipliği yaptı. İzmir Olgunlaşma Enstitüsü'nün hazırladığı 'Karadeniz'den Ege'ye ilmek ilmek' adlı defilede, Karadeniz'deki kenevirden elde edilen doğal dokuma kumaşlarla Ödemiş'in ipekli dokumalarının karıştırılarak tasarlandığı günlük giyim, abiye ve gelinlik koleksiyonu izleyenlere sunuldu.


İzmir Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Şule Aydın, kıyafet sunumu, sergi ve workshoplar ile hem yurt içinde hem yurt dışında etkinlikler düzenlediklerini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kenevir üretiminin önemi ve gerekliliğine vurgu yaptığı bugünlerde, yerli doğal dokumalarla farkındalık oluşturmak için yola çıktıklarını dile getiren Aydın, Ege Bölgesi'nin değeri Ödemiş ipekli dokumaları ile Karadeniz yöresine özgü, kenevirden elde edilen kendir ipliği ile dokunan feretiko bezini karıştırarak bir koleksiyon hazırladıklarını anlattı. Aydın, "Tamamı enstitü atölyelerinde tasarlanıp dikilen koleksiyon yöresel motiflerle güncel çizgilerin bir araya gelerek günümüze aktarılmasına dayanmaktadır. Kadınlarımızın yüz yıllardır ellerinde ilmek ilmek dokuduğu, Ege Bölgesi'nin Ödemiş ipeği ve Karadeniz Bölgesi'nin Feretiko dokumalarına dikkat çekmek istedik. Endüstriyel kumaşların yanında bu sağlıklı dokumaların önemine vurguda bulunarak kadın istihdamını desteklemeyi ve bu esnada da iki değerli kültür hazinemizi sandıklardan çıkarıp gelecek kuşaklara aktarmayı amaçlıyoruz. Daha önce Samsun'da sunulan 'Karadeniz'den Ege'ye ilmek ilmek' defilenin ikincisini İzmir'de gerçekleştirdik. İzmir Gönül Elçileri Merkez Buluşması'nda 43 parçadan oluşan defileden 35'i sergilendi. Doğal yerli üretime dikkat çekerek kadın istihdamının artmasına katkıda bulunmak istiyoruz. Bu kumaşlarla gelinlik bile yapılabileceğini  gösterdik. Bu kumaştan gelinlik yapan tek kurumuz" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.