Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karaburunlu kadınlardan 'siyaset' günü

Karaburunlu kadınlardan 'siyaset' günü

CHP Karaburun Kadın Kolları toplantılarını sokaklara taşıdı. CHP Karaburun İlçe Başkanı Bülent Çumçum’un, İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevinç Yapıcı ve ekibine eşlik ettiği sokak toplantıları her hafta ilçenin bir mahallesinde yapılacak. Karaburun'da her hafta bir mahallede toplantı

  • Ege Postası
  • 15.04.2018 - 09:55

İzmir'in Karaburun ilçesinde yaşayan kadınları siyasetin içine dahil etmek, mahallelerinin ya da bölgenin sorunlarına kendilerinin de katıldığı bir platformda çözüm aramak için CHP Karaburun Kadın Kolları Sokak Toplantılarını gerçekleştirdiklerini belirten İlçe Başkanı Bülent Çumçum, toplantıları her hafta farklı bir mahallede düzenleyeceklerini açıkladı.

İlkini gerçekleştirdikleri toplantının çok verimli geçtiğini dile getiren CHP İlçe Başkanı Çumçum, “CHP Karaburun İlçe Başkanlığı olarak Kadın Kollarımız ile birlikte kadınlarımızın bir araya gelip biraz da ‘siyaset’ konuşması için sokak toplantıları yapma kararı aldık. Kadınların bir de ‘siyaset günü’ olsun istedik. Bu toplantıların ilkini daha önce köy statüsünde olup Büyükşehir Yasası ile mahalleye dönüştürülen Tepeboz mahallemizde gerçekleştirdik. Mahalledeki kadınlarımız ve ilçe kadın kollarımız ile birlikte 2019 seçim sürecine ilişkin bilgi alışverişinde bulunduk. Daha iyi yarınlar için aktif çalışmalarımıza dahil etmek, bölge sorunlarına birlikte çözüm üretebilmek için mahalledeki kadınlarımıza birlikte hareket etmeyi teklif ettik. Çok olumlu geri dönüşler aldık, verimli bir çalışma gerçekleştirdik. Partimize üye kazandırabilmek açısından da verimli bir çalışma oldu. Kadın Kollarımıza ait bu toplantımızı CHP Karaburun Kadın Kolları Sokak Toplantıları adı altında her hafta başka mahallemizde yapmaya karar verdik” diye konuştu.

MÜCADELEMİZ HER TÜRLÜ TALANA, RANTA KARŞI…

CHP Karaburun Kadın Kolları Başkanı Sevinç Yapıcı da toplantının verimli geçtiğini ve diğer haftalarda yapılacak toplantılar için de kendilerine önemli bir enerji verdiğini belirterek şunları söyledi: “Karaburun’da her birey gibi kadınlarımızın da çevre sorunlarıyla mücadele nedeniyle etkin bir direnişi söz konusu. Biz köylüsüyle, kentlisiyle Karaburunlu kadınlar olarak zaten doğal güzelliklerimizin yok olmaması, rant uğruna talan edilmemesi için her eylemde direnişin simgesi halinde ön saflardayız. Mücadelemiz her türlü talana, ranta karşı sürecek ve toplantılarımızı salonlarda değil sokaklarda yapıp kadınlarımıza bunları anlatacağız onları omuz omuza mücadeleye daha çok dahil edeceğiz.”

MÜHÜRSÜZ REFERANDUM EYLEMİNE DAVET

İlçe Başkanı Çumçum da 16 Nisan mühürsüz referandum seçiminin yıldönümü olduğunu hatırlatarak kadınları, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 81 ilde eş zamanlı yapacağı ve İzmir İl Başkanlığı’nın da İzmir Konak Meydanı’nda gerçekleştireceği Ohal Değil Demokrasi eylemine davet etti. 19 Nisan’da süresi dolan OHAL’in 18 Nisan Çarşamba günü de Meclis’te tekrar görüşüleceği bilgisini veren Çumçum, “Demokrasiye büyük darbe vuran OHAL’in yeniden uzatılmaması için bizim alanlarda olmamız, AKP’nin bu antidemokratik düzenine karşı direnmemiz gerekiyor. OHAL çiftçimize, sanayicimize, esnafımıza, çevremize, geleceğimize büyük zarar verirken, AKP’nin ve Erdoğan’ın bu her istediği yasayı çıkardığı oyunu bozmak biz halkın elinde. Sizler de özellikle birer anne olarak çocuklarımızın geleceği için mücadele etmelisiniz” diye konuştu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.