Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Karaburun’ iddiası Gaziemir’e sıçradı!

‘Karaburun’ iddiası Gaziemir’e sıçradı!

Gaziemir Belediye Meclisi’nde, Karaburun’daki bayrak ve T.C. krizi tartışıldı. AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca’nın 'yellenme' örnekli "2019 Ekim ayı İzmir’de PKK’nın kınanmadığı yıl olmuştur" çıkışı Başkan Halil Arda tarafından sert bir şekilde yanıtlandı. Mecliste genel-yerel atışması

  • Ege Postası
  • 08.10.2019 - 13:41

EGEPOSTASI - Gaziemir Belediye Meclisi Ekim ayı ikinci oturumunda genel-yerel siyaset tartışması yaşandı.  AK Partili Uğur İnan Atmca’nın dilek ve temennilerde yaptığı konuşma tartışmalara neden oldu. AK Partili Atmaca’nın Karaburun Belediyesi'nde personel kimlik kartlarından T.C. ibaresi ve Türk Bayrağı’nın kaldırıldığı iddiasını meclise taşıyarak CHP’yi PKK’yı kınamamakla suçlarken verdiği örnek de tepki çekti.

‘HEM T.C. HEM DE TÜRK BAYRAĞI’NIN KALDIRILMASI ÇOK VAHİMDİR’

AK Partili Atmaca “Öncelikle her an başlaması muhtemel Barış Pınarı harekatında Mehmetçiğimize başarılar diliyorum. Türkiye’de yıllardır devlet kurumlarının başında yer alan T.C. ibaresinin kasıtlı olarak kaldırıldığını öne süren, algı operasyonu yürüten ve yeni kazandığı belediyelere T.C. ibaresi getirerek şov yapan CHP’nin, Karaburun Belediye Başkanı'nın gerçekleştirdiği skandalı üzülerek izledik. Suriye’nin kuzeyine operasyon yapılacağı dönemde kimlik kartlarından hem T.C. hem de Türk Bayrağı’nın kaldırılması çok vahimdir. Ayrıca bu durumun AK Partili ve MHP’li üyelerin verdiği reddedilen PKK’yı kınama önergesinden hemen sonra olması çok manidardır” diye konuştu.

MECLİS’TE ‘YELLENME’ HİKAYELİ ÖRNEK

Sözlerine bir hikaye ile devam eden AK Partili Atmaca, “Öğretmen derste yellenir. Utancından köyü terk eder. Yıllar sonra unutulduğunu ümit ederek köye döner. Sokakta oynayan bir çocuğa sorar; adın n? Ahmet. Kimin oğlusu? Muhtarın. Kaç yaşındası? Valla yaşımı bilmiyorum, öğretmenin yellendiği sene doğmuşum, yanıtını alır. Sayın Başkan, sayın Meclis, 2019 Ekim ayı İzmir’de PKK’nın kınanmadığı yıl olacak” diye konuştu. Atmaca konuşmasını genel siyaset değil yerel siyaset konuşalım diyerek bitirdi.

BAŞKAN ARDA: SINIRA SAVCI GÖNDERENLERİ UNUTMUYORUZ

AK Partili Atmaca’ya yanıt veren Başkan Arda, “Genel siyaset yolunu geçen meclis açan sizsiniz. Gündem yaratmaya çalışan sizsiniz. Biz PKK’yı bir gün değil yıllardır lanetliyoruz. Ancak sınırlara savcıları gönderenleri de unutmuyoruz, sınırda PKK’lıları karşılayıp, ağırlayan pide ısmarlayanları da unutmuyoruz. Onları televizyonlara çıkartıp kol kola olanları da unutmuyoruz. Keşke onları da lanetleyebilseydiniz. Biz Ergenekon’u ve onun savcılarını da unutmuyoruz. Yıllarca haksız yere cezaevinde yatırılan vatansever subayları da unutmuyoruz. Konu buraya gelince ülke meselesi oluyor. Konu elektrik zamlarına ya da partili Cumhurbaşkanına gelince ne olur gündemi Gaziemir’e getirelim demek sizin samimiyetinize yakışmıyor. Burada gerçekleri açık bir şekilde konuşmak gerekiyor. Dilek ve temennilerden ülke gündemini ilgilendiren her şey konuşulabilir. Bu meclis açıldığından beri herkese eşit mesafede davranmak ve partililiğimi geri plana almak istiyorum, ama siz böyle konuşunca yanıt veriyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.