Dolar 32,5334
%0.26
Euro 34,7353
%0.04
Altın 2.489,160
%1.09
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karaburun'da kaçakları taşıyan tekne battı

Karaburun'da kaçakları taşıyan tekne battı

Yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmeye çalışan göçmenlerin içerisinde bulunduğu tekne battı, 8 kişinin cesedine ulaşıldı, 1 kadın kurtarıldı. 25'ten fazla kişi aranıyor. 8 kişinin cesedine ulaşıldı, çok sayıda kayıp var

  • Ege Postası
  • 10.10.2018 - 10:36

EGEPOSTASI - İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında kaçak göçmenleri taşıyan tekne batttı. Bir kişinin sağ kurtulduğu teknede bulunanlardan 8 kişinin cesedine ulaşıldı. 25'ten fazla kişinin halen kayıp olduğu bildirildi.

Dün saat 23.54'te, üzerinde can yeleği bulunan ve bütün kıyafetleri ıslak olan Irak uyruklu bir kadın Karaburun İlçe Jandarma Komutanlığı'na giderek yardım istedi. Iraklı kadın, saat 20.00 sıralarında bir tekne ile toplam 35 kişi denize açıldıklarını söyledi. Denize açıldıktan kısa bir süre sonra teknelerinin su alarak battığını ve kendisinin denizde sürüklenerek Kuyucak Plajı'ndan karaya çıktığını, diğerlerinin ise kaybolduğunu anlattı.

Bunun üzerine, kayıp olan kaçak göçmenlerin bulunması için Sahil Güvenlik tarafından 1 korvet, 2 bot, 1 uçak ve 1 helikopter görevlendirilerek denizde arama çalışmalarına başlandı. Jandarma ve emniyet birimleri de karada arama kurtarma çalışması yaptı. Yapılan arama kurtarma çalışmalarında, 2'si karada, 6'sı denizde olmak üzere toplam 8 kaçak göçmenin cansız bedenine ulaşıldı. Kayıp olduğu değerlendirilen diğer 25'ten fazla kişinin bulunması için ise arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

EN ACI TARAMA

Denize dağılan cesetlerin, havadan polis helikopteri ile yapılan tarama sonucu yerlerinin tespit edilip aşağıdaki jandarma botuna bildirildiği, jandarma botunun da işaret verilen yere giderek cesetleri kıyıya çıkarmaya çalıştığı öğrenildi.

Arama çalışmalarına destek için gelen İl Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliğine bağlı kurbağa adamlar da deniz dibini tarıyor.

KADIN VE ÇOCUKLAR VAR

Karaburun Belediyesi Başkan Vekili Hamdi Yavuz, sabah 08.30’dan beri bölgedeki çalışmalara destek verdiklerini anlatırken, şuana kadar çıkarılan 8 ceset içinde kadın ve çocukların da olduğunu aktardı. Faciada yaşamını yitiren ve kaybolan kaçak göçmenlerin büyük çoğunluğunun Afgan uyruklu olduğunu belirten Yavuz, "Burada çok üzücü bir bekleyiş içindeyiz. Çok acı bir durum. Kıyıya çıkarılan her cesette içimiz eziliyor" dedi.

5 ÇOCUĞU VARDI...

Öte yandan, faciadan yüzerek kurtulan Iraklı kadının kimliği de belli oldu. Kıyıya ulaşmayı başaran 30 yaşındaki Mıhabat İsmael Ali'nin hastanedeki tedavisi tamamlandı. İşlemleri için Karaburun İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirilen kadının ifadesinde, 5 çocuğu ve eşiyle 5 Ekim'de Irak'tan İstanbul'a geldiklerini söylediği öğrenildi.

28 SAAT SUDA KALMIŞ

Polisteki ifadesinde 8 Ekim sabahı Foça'dan denize açıldıklarını anlatan Ali'nin, "İçerisinde 30-35 kişinin bulunduğu tekne Pazartesi akşam saat 21.00'de battı. Bende ve çocuklarımda can yeleği vardı, eşimde yoktu. Olay esnasında çocuklarımı göremedim. Dalgalar hep sırtımızdan vuruyordu. Eşimle beraber yüzmeye başladık. Dün öğle saatine kadar eşim hayatta kalmayı başardı ancak dalgalara dayanamadı. Yaklaşık 28 saat suda kaldım" dediği belirtildi.

ANNEDEN, EN ACI TEŞHİS

Teknenin batmasıyla ölen 8 kaçak göçmenin cesedi, ön otopsi için Karaburun Devlet Hastanesi morguna getirildi. Cumhuriyet savcısının hazır bulunduğu ön otopsi sırasında yürek burkan anlar yaşandı. Kaçaklardan, şu ana kadar sağ kurtulan tek kişi olan Iraklı Mıhabat İsmael Ali, ölenleri teşhis etmesi için İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden çıkarılıp morga getirildi. Morg girişinde tabutları gören ve olayda da 5 çocuğu halen kayıp olan acılı anne, gözyaşlarına boğuldu. Bu anlarda yaşadığı acıdan ve 28 saat suda kalmanın verdiği bitkinlikten ayakta durmakta güçlük çeken anneye kadın polis yardımcı oldu. Cesetleri bulunan 8 kişiden 2'sinin 9 ve 12 yaşlarında çocuk olduğu öğrenilirken, çocukların Mıhabat İsmael Ali'nin olup olmadığı henüz belirlenemedi.  (Haber servisi-DHA-A.A.)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.