Dolar 32,3789
%0.19
Euro 35,0323
%-0.09
Altın 2.326,490
%0.26
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar yeni binasına kavuşuyor

Karabağlar yeni binasına kavuşuyor

Karabağlar Belediyesi’nde Haziran’da açılması beklenen, fakat yaşanan imar sıkıntıları ve plan değişikliği nedeni ile hizmete girmesi geciken yeni belediye hizmet binası için son viraja girildi. Belediyenin tüm birimlerini tek çatı altında toplayacak ve içerisinde kültür merkezi ile meclis salonu da yapılması planlanan Yeşillik Caddesi’ndeki yeni belediye hizmet binası Ocak 2014 tarihinde tamamlanacak. Tadilat yapım çalışmalarına start vermek için bugün ihaleye çıkan belediye yönetimi, yüklenici firmanın 90 gün içerisinde çalışmaları tamamlaması ile birlikte, yerel seçimler başlamadan yeni binaya taşınmayı planladıklarını açıkladı.

  • Ege Postası
  • 09.10.2013 - 14:35

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Karabağlar Belediyesi’nde merakla beklenen yeni hizmet binasının açılışı için resmi tarih belli oldu. Konak Belediyesi ve Balçova Belediyesi ile birlikte hissedarı olduğu Üçkuyular’daki araziyi satarak, elde edilen geliri de Burda AVM’yi satın alarak değerlendiren Karabağlar Belediyesi, taşınmazdaki imar sıkıntılarını tamamen aşarak, çalışmalara başlıyor. Yeni hizmet binası için projeyi hazırlayan belediye, bugün ihaleye çıktı. İhalenin tamamlanması ile birlikte, yeni hizmet binasındaki tadilat işlemleri de 90 gün içerisinde tamamlanacak ve 2014 yılında hizmete açılacak.

 KÜLTÜR MERKEZİ VE MECLİS SALONU DA OLACAK

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, “Yeni hizmet binası önünde artık bir engel kalmadı. Bununla ilgili ihaleye çıkıyoruz. Yeni binanın projeleri hazır, tüm detaylar tamamlandı. Yeni binada hizmetlerimizi daha rahat şekilde dile getireceğiz. Bundan sonra meclis toplantılarımızı da o binada yapacağız. İçerisinde meclis salonunun yanı sıra, 800 kişilik bir kültür merkezi olacak. Ve tüm birimlerimizi tek bir binada toplayacağız. İhalenin ardından 90 gün içinde çalışmalar bitecek ve 2014 başında yeni binamızda hizmet vermeye devam edeceğiz. Umarım yılbaşını yeni binada kutlarız” diyerek yeni binanın hizmete gireceği tarihi açıkladı.

ESKİ BİNA İÇİN ÜNİVERSİTELERLE GÖRÜŞÜLÜYOR

Haziran ayında açılması planlanan yeni belediye hizmet binasında sıkıntıları aştıklarını da kaydeden Kürüm, “Burayla ilgili imar tadilatları sıkıntı oldu. Bu her zaman, her yerde yaşanabilen bir sıkıntıdır. Ama önemli değil, üç ay süren çalışmalar sonrasında bunu da aştık. Diğer yandan, eski binamızın da mobilya yüksek okulu olması için üniversiteler ile görüşmelerimiz devam ediyor. Sonuçta, herkes okuyarak bir yere gelemiyor. Maddi zorluklardan ötürü okula gidemeyen gençlerimize altın bir bilezik takalım istiyoruz. Burayı satmak yerine bir eğitim öğretim merkezi yapacağız” dedi.

 “YATIRIM İÇİN KULLANACAĞIZ”

Belediyeye ait gayrimenkullerin satışına da açıklık getiren Başkan Kürüm, “Mecliste bu gayrimenkullerin satışına dair kararlar aldık. Ancak daha satış işlemleri başlamadı. Bu gayrimenkuller boşa bekleyeceğine satma kararı alarak, doğru olanı yaptık. Bunlar gibi daha çok yerimiz var. Kentsel dönüşüm sonrasında da yeni bir çok yer çıkacak. Bu mülkler hep benim dönemimde değerlendirildi. Gayrimenkullerin arsa olarak satılmasında karşıydım. Daha yüksek fiyatlara satıldı ve belediye için de iyi bir kazanç sağladık. Buradan gelecek parayı da yine ileride yatırım yapmak için kullanacağız” dedi.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.