Dolar 32,5648
%0.06
Euro 34,8657
%0
Altın 2.435,900
%0.24
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar ve Buca’da meclis günü!

Karabağlar ve Buca’da meclis günü!

Buca Belediyesi, Temmuz ayı meclis toplantısının ikinci oturumu yapıldı, 2019 Yılı Faaliyet Raporu ve Mali Yılı Kesin Hesabı kabul edildi. Başkan Kılıç, belediyede dijital dönüşümün başladığını ifade ederken “Belediyenin 50 yılını kurtaracak bir bilişim yapılanmasına gidiyoruz” dedi. Öte yandan Karabağlar Belediye Meclis toplantısında gündeme getirilen deprem konusu üzerine konuşan Başkan Selvitopu, "Toplanma yerlerimiz belli. AKUT, ilçemizde eğitimler veriyor. Sağlam binalar için imar planlarında revizyona gittik. Doğru yolda ilerliyouz" dedi

  • Ege Postası
  • 03.07.2020 - 22:59

Buca Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısının ikinci oturumu, Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç yönetiminde gerçekleştirildi. 
Meclis oturumunda 2019 Yılı Faaliyet Raporu ve Mali Yılı Kesin Hesabı görüşmeleri gerçekleştirildi. 

15 AYLIK SÜREDE PROJE ELEŞTRİSİNE YANIT 

Toplantıda AK Parti Grubu’nun, Başkan Kılıç’ın seçim döneminde vaat ettiği projeleri yerine getirmediği ve hizmetlerde aksamalar olduğuna ilişkin eleştirilerine yanıt veren Başkan Kılıç, “15 aylık sürede ne yaptınız gibi eleştiriler geldi. İlk bir yıllık dönemde yönetim kendi hazırlığını yapar,  stratejik planını oluşturur, 4 yıllık dönemde neler yapacağını planlar. Belediyeye İller Bankası’ndan, gelen pay belli, gelirleri belli. Bir yılda bu projelerin tamamlanması mümkün değil” diye konuştu. 

DİJİTAL DÖNÜŞÜM BAŞLADI 

Belediye bünyesinde hazırlığı yapılan dijital dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi veren Kılıç,”21.yy teknoloji çağı. Biz gelecek dönemlere sirayet edecek, belediyenin 50 yılını kurtaracak bir bilişim yapılanmasına gidiyoruz. Bu proje bitmek üzere. Belediyede yapılacak imardan arşivlemeye kadar tüm işlemleri bir araya toplayacak. Biz kendi ayakları yere basan bir mali diplin sağlamadan, ayakları yere basan bir belediye olmadan bu çalışmaları tamamlamak bana çok doğru gelmiyor. Önümüzde 4 yıllık bir dönem var. 40 arkadaşımız gece gündüz bununla uğraşıyorlar. Daha ilk yılımızdayız. Alt yapımızı tamamladıktan sonra projelerimizi başlatacağız.2019 yılının gayet iyi gittiğini düşünüyorum. Biz çalışma arkadaşlarımızla ciddi manada doyuma ulaştık. Bundan sonra da Buca halkına hak ettiği hizmetleri vermek için gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından 2019 Yılı Faaliyet Raporu  oy çokluğuyla kabul edildi. 

BAŞKAN SELVİTOPU: DEPREME HAZIRLIKLI BİR BELEDİYEYİZ

Meclis toplantısında gündeme getirilen deprem konusu üzerine konuşan Başkan Selvitopu, "Toplanma yerlerimiz belli. AKUT, ilçemizde eğitimler veriyor. Sağlam binalar için imar planlarında revizyona gittik. Doğru yolda ilerliyouz" dedi

Karabağlar Belediye Meclisi, Temmuz ayındaki ikinci oturumu, Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu başkanlığında gerçekleştirdi. Çeşitli komisyonlardan gelen raporların oylanması gündemiyle yapılan toplantıda, tüm raporlar oybirliğiyle kabul edildi. Dilek ve temenniler kısmında çeşitli konular tartışıldı.

CHP'li Meclis üyesi Mehmet Aydoğan'ın, son zamanlarda sıkça depremler yaşandığını, vatandaşların, Karabağlar Belediyesi'nin depremle ilgili aldığı önlemleri merak ettiğini anlattı. Aydoğan, "Belediyemiz deprem konusunda hazırlıklı m? Deprem gerçeğiyle yüzleşmeye hazır mıyı? AKUT'un en büyük tesisisin bizde olduğunu anlatıyorum ama durumu bir de sizden dinleyelim" dedi. Başkan Selvitopu, bu konuda şunları söyledi:

HER ŞEY ORGANİZE EDİLMİŞ DURUMDA

"Deprem, hepimizin gündeminde. Son bir ay içinde Akhisar'da, Marmaris'te şiddetli depremler oldu. Her deprem olduğunda hepimiz tereddüt içinde kıvrandık. Bir söz var, deprem öldürmez, bina öldürür, diye. Depremden korunmanın en önemli yolu, dayanıklı binalar yapmaktır. Karabağlar Belediyesi olarak, geçen dönem plan revizyonları yaptık. Her partiden arkadaşlar destek oldu. Amacımız, Karabağlar'da düzenli, sağlıklı, kaliteli binalar üretmek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yayımladığı yönetmelikler var. O standartlarda yapılan binalar, sağlam oluyor elbette. Plan revizyonlarıyla yapmak istediğimiz, mevcut konut stokunun değişmesini, gelişmesini sağlamak. Karabağlar Belediyesi, imar planı değişiklerini yaparak önemli bir görevi yerine getirdi. Bunları sürdürülebilir hale geçirmek lazım. Bu planlar, sağlıklı bir çevre için geçerli. Sağlık bir kent dokusu yaratmak için şart. Şu anda Karabağlar'da toplanma yerleri bellidir. Bu konuda hazırlıklıyız. Kimler görev alacak, ekipler hangi noktalarda olacak, organize edilmiş durumda. Sağlıklı, sağlam binalar üretmek, yerel yönetimler kadar merkezi hükümetin de görevidir. Evet; en büyük AKUT bizim ilçemizde. Eğitim amaçlı çok önemli çalışmalar yapılıyor. Pandemi nedeniyle aksamış olsa da , kalınan yerden devam ediliyor. Sağlıklı binalar üretmeye devam edeceğiz."

'İMARDA İŞLER GECİKİYOR' İDDİASI

AK Partili Meclis Üyesi Hüseyin Uzun, İmar Müdürlüğü'nde işlerin aksadığına yönelik iddiasını, "Bazı müteahhit arkadaşlar, 8 ayda ruhsat alabildiklerini söylediler" sözleriyle güçlendirdi. Başkan Selvitopu, bu iddiaya şu yanıtı verdi:

"Bu konuda şikayetler, bana da geldi. Ancak şikayetlerin son zamanlarda azaldığını söylemek istiyorum. Bizim eksikliğimiz varsa, hızlandırırız, eksikliği gideririz. Arkadaşlara talimatım, işlerin hızlı biçimde sonuçlandırılması yönündedir. Fakat burada belediyenin çabası yetmiyor. Dosyaların eksiksiz getirilmesi lazım. Yönetmeliklerin istediği kriterlerin yerine getirilmesi lazım. Bunlar olmayınca, işin sonuçlanması da gecikiyor. Eğer işler aksıyorsa, bana dosya numarasını iletin, bizzat ben kendim ilgileneceğim."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.