Dolar 32,5860
%0.34
Euro 34,6930
%-0.11
Altın 2.525,960
%1.67
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar TOKİ ihalesinde dikkat çeken ayrıntı: AK Partililer üniversiteye onay verdi

Karabağlar TOKİ ihalesinde dikkat çeken ayrıntı: AK Partililer üniversiteye onay verdi

İzmir gündeminin en tartışmalı konularından olan TOKİ’nin Karabağlar’da çıktığı yapım ihalesi tartışmaları devam ediyor. Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, alanın üniversite yerleşkesi olarak kullanılması konusunda meclis oybirliği kararı olduğunu hatırlattı ve “Karabağlar Belediye Meclisi 03.12.2018 tarihinde AKP’li meclis üyelerinin de katılımıyla oy birliği ile 67/2018 sayılı aldığı meclis kararı ile Uzundere ve Yaşar Kemal mahalle sınırlarında bulunan yaklaşık 87 hektarlık alanın İzmir Demokrasi Üniversitesi için yerleşke olarak kullanılmasına karar vermiştir” dedi.

  • Ege Postası
  • 10.01.2021 - 14:11

EGEPOSTASI- İzmir Karabağlar’da İzmir Demokrasi Üniversitesi için ayrılan 80 hektarlık alanın 42 hektarının TOKİ tarafından konut alanı olarak ihaleye çıkarılması tartışmaları devam ediyor.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) yargı kararlarına karşın ve imar planı olmadan, Uzundere’de İzmir Demokrasi Üniversitesi’ne ayrılmasını istedikleri alana konut yapmak için ihaleye çıkmasına tepki göstermiş ve TOKİ’yi mahkeme kararına saygı duymaya davet etmişti.

Başkan Selvitopu’na yanıt veren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Selvitopu’nun sözlerinin gerçeği yansıtmadığı ifade etmiş ve konuyla ilgili TOKİ ile belediye arasındaki yazışmaların belgeleri olduğunu söylemişti.

Başkan Selvitopu ise yazışmaların iddia edildiği gibi ihale ile ilgili olmadığını belirtmiş ve alana ilişkin TOKİ’nin belediyeden istediği görüşler olduğu söylemişti.

Karabağlar’da TOKİ ihalesi tüm bilinmezliğini korurken tartışmalara CHP Karabağlar İlçe Başkanlığı da girdi. Başkanlık tarafından yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Günlerdir gündemi meşgul eden İzmir Demokrasi Üniversitesi için ayrılan 80 hektarlık alanın 42 hektarının TOKİ tarafından konut yapılmak üzere ihaleye çıkarılması ile ilgili 09.01.2021 tarihinde AKP ilçe başkanı İrfan Doğruca basın açıklaması yapmıştır. Bu süreçte Karabağlar Belediyesine haksız ve ağır söylemlerde bulunulmuştur.

Karabağlar Belediye Meclisi 03.12.2018 tarihinde AKP’li meclis üyelerinin de katılımıyla oy birliği ile 67/2018 sayılı aldığı meclis kararı ile Uzundere ve Yaşar Kemal mahalle sınırlarında bulunan yaklaşık 87 hektarlık alanın İzmir Demokrasi Üniversitesi için yerleşke olarak kullanılmasına karar vermiştir.

Oy birliği ile alınan bu karara rağmen bugünlerde 42 hektarlık alanla ilgili AKP grubu toplu konut yapılması şeklinde girişimlerde bulunmaktadır. Oy birliği ile alınan meclis kararı doğrultusunda meclis saygınlığını korumak adına, yanlışlığın düzeltilmesi için yargıya müracaatta bulunulmuş ve İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vermiştir.

İdare mahkemeleri yürütmeyi durdurma kararı verirken olayda “açıkça kanuna aykırı bir durum olması ve ileride telafisi güç zararların” olması halinde bu kararı verir. Yürütmeyi durdurma kararına bakılırsa bu görülecektir.

Bu nedenle her halükarda yürütmeyi durdurma kararı verildiğinden yargı kararının sonucunun beklenmesi gerekir. Yasal durum bunu gerektirir. Yargı karar vermeden ihale yapılması durumunda sorumlular hakkında hukuki ve cezai sonuçlar doğar.

Teknik konular hakkında Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu gerekli açıklamaları yapmıştır. Bu açıklamalara aynen katılıyoruz.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.