Dolar 32,3469
%0.3
Euro 35,1453
%0.07
Altın 2.301,620
%1.06
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar meydanı tartışması alevlendi

Karabağlar meydanı tartışması alevlendi

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan'ın "Karabağlar meydan projesi ne oldu" çıkışına yanıt geldi. Kamuoyunun yanıltılmaya çalışıldığını savunan Karabağlar Belediyesi, meydan projesinde parsel sahibinin açtığı davanın sonucunun beklendiğini, temyiz sürecinde olduğunu açıkladı. Karabağlar'da meydan eleştirisine yanıt

  • Ege Postası
  • 11.10.2018 - 11:40

Karabağlar Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, meydan projesiyle ilgili açıklamaların kamuoyunu yanlış yönlendirici olduğu vurgulandı. Projeye ilişkin son durum hakkında değerlendirmelere yer verilen açıklamada şöyle denildi:

"Karabağlar İlçesi’nin daha yaşanabilir bir kent olması hedefi doğrultusunda düzenlenen İzmir Karabağlar Belediyesi Kamusal Açık Mekan ve Kent Meydanı Kentsel Tasarım Proje Yarışması ile kentsel yaşam kalitesi ve kentin mekansal kimliğine katkı sağlayacak tasarımları yansıtan, kentlinin kullanımına yönelik, kamu yararını gözeten, ekonomik, özgün ve nitelikli tasarım yaklaşımları ile işlevsel ve yenilikçi çözümler öneren, tasarım meslek disiplinlerinin gelişmesini sağlayan ve güzel sanatları teşvik eden uygulanabilir projelerin elde edilmesi amaçlanmıştır. Yarışmaya konu alan, yaklaşık 41 bin 910 metrekare büyüklükte olup yürürlükteki imar planında 'Meydan, park ve spor alanı' olarak belirlenmiştir. Belediyemiz tarafından 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 23. maddesi ile Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Mühendislik, Kentsel Tasarım Projeleri, Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışmaları Yönetmeliği doğrultusunda kent meydanı, yeşil alan ve çevre düzenlemesi konu başlığı altında açılan İzmir Karabağlar Belediyesi Kamusal Açık Mekân ve Kent Meydanı Kentsel Tasarım Proje Yarışması serbest ve tek kademeli ulusal kentsel tasarım proje yarışması olup yarışma, 21 Nisan 2017 tarihinde ilan edilerek yarışma şartnamesinde yer alan yarışma takvime göre tamamlanmıştır."

Yarışmanın jüri değerlendirme çalışmalarının 25-26-27 Temmuz 2017 tarihlerinde gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, "Yarışmaya, Türkiye genelinde toplam otuz beş proje başvurmuştur. 35 proje arasında yapılan jüri değerlendirmesinde ödül, mansiyon ve satın alma kategorileri belirlenmiştir. Yarışmayla ilgili sonuçların tartışıldığı kolokyum, Karabağlar Belediyesi Hizmet Binası Konferans Salonu’nda 10 Ağustos 2017 tarihinde düzenlenmiş olup yarışmaya katılan tüm proje sahiplerinin eserleri Karabağlar Belediyesi ana hizmet binası fuayesinde bir hafta süreyle sergilenmiştir. Yarışma şartnamesine göre;

1. ödül 75000.00 TL,

2. ödül 50000.00 TL,

3. ödül 35000.00 TL olup

3 adet eşdeğer 15000.00 TL mansiyon verilmiştir.

Satınalma amaçlı kullanılmak üzere jüri insiyatifine 20000.00 TL tahsis edilerek ödüllerin maliyeti toplam 225000.00 TL'dir.

Yarışma alanın büyük kısmının kamuya terki yapılmış ve Belediye mülkiyetine geçmiş olup sadece küçük bir kısmında yer alan tek bir parselin imar uygulamasının tamamlaması gerekmektedir. Söz konusu parsel maliki tarafından Karabağlar 1. Etap Hatay-Üçkuyular Kesimi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı'nın iptali istemiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi aleyhine açılan dava, İzmir Büyükşehir Belediyesi lehine sonuçlanmış ve üst mahkemede de karar kesinleşmiştir. Ayrıca, 2016 yılında Belediye Meclisimizce onaylanarak yürürlüğe giren 1/1000 ölçekli 1.Etap Vatan-Ali Fuat Cebesoy Mahallesi Revizyon İmar Planı'nda söz konusu parsel 'meydan, park ve spor alanı' olarak belirlenmiş olup parsel maliki tarafından söz konusu plana dava açılmıştır. Davada belediyemiz lehine karar verilmiş olup davacı, bir üst mahkemeye temyiz başvurusunda bulunmuştur. Hukuki sürecin bitmesiyle birlikte imar uygulaması işlemleri tamamlanarak projenin uygulanmasına geçilecektir" denildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.