Dolar 32,3300
%0.25
Euro 35,0433
%-0.22
Altın 2.280,490
%0.13
Bist-100 9,00
%2.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar’ın YKS gururu

Karabağlar’ın YKS gururu

İlçede maddi durumu iyi olmayan ve sadece Karabağlar Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’ne (KARBEM)giderek sınavlara hazırlanan gençler, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’de yüzde 83.41 oranında başarı sağlayarak Karabağlar’ın gururu oldular. Öğrenciler ODTÜ, İTÜ, İstanbul Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Ege Üniversitesi gibi seçkin üniversitelerin bölümlerine girerek büyük mutluluk yaşadı.

  • Ege Postası
  • 09.09.2018 - 10:06

Karabağlar Belediyesi tarafından ilçedeki sosyo-ekonomik yetersizliği olan ailelerin çocuklarına fırsat eşitliği sağlamak amacıyla kurulan Karabağlar Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi,  başarılarına bir yenisini daha ekledi. Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) giren öğrencilerden 181’i istedikleri bölümlere girerek yüzde 83.41 başarı oranı elde etti.

Gözde meslekleri tercih ettiler

Türkiye’nin önde gelen üniversitelerini kazanmanın mutluluğunu yaşayan gençler en çok tıp, diş hekimliği, hukuk, mühendislik, genetik, konservatuar, fizyoterapi, psikoloji, çocuk gelişimi gibi geleceğin gözde mesleklerini tercih ederek sistemli çalışma, doğru tercih yapmanın da gururunu yaşadılar.

Bizim asıl hedefimiz sizi iyi yetiştirmek

Sınava giren öğrencileri, kazandıkları bölümlerden dolayı tebrik eden Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Bizim hedefimiz geleceğimiz olan çocuklarımızın ileride bu okullardan mezun olarak ülkenin yönetimine ve üretimine katkı koymasına destek olmaktır.” dedi.

Destek olmaya devam edeceğiz

KARBEM olarak dar gelirli yurttaşların çocuklarına destek olmaya devam edeceklerinin altını çizen Selvitopu sözlerini şöyle sürdürdü:  “Göreve geldiğimiz günden bu yana öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitim almasını sağlamak için çalışıyoruz. Bunu daha da ileriye taşıyacağız.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.