Dolar 32,3764
%0.18
Euro 34,9968
%-0.19
Altın 2.333,930
%0.58
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar’daki kurslara yoğun ilgi

Karabağlar’daki kurslara yoğun ilgi

Karabağlar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından 13 semt ve 1 kurs merkezinde başlayan kurslar yoğun ilgi görüyor. İlçenin farklı noktalarında açılan kurs sayısı 99’u bulurken, merkezlerde her dönemde toplam 2 bin kişi ücretsiz eğitim alıyor. Karabağlar’daki kurslara yoğun ilgi

  • Ege Postası
  • 23.01.2020 - 11:00

Karabağlar Belediyesi’ne bağlı Adnan Süvari, Aşık Veysel, Aydın, Barış, Cennetçeşme, Esendere, Eskizmir, Kazım Karabekir, Limontepe, Nokta, Özgür, Refet Bele, Mimkent Semt Merkezi ile Nazım Hikmet Kurs Merkezi’nde açılan İŞKUR destekli mesleki ve teknik kurslar, hobi kursları, dil kursları ve yabancılara yönelik Türkçe kurslarına yoğun bir katılım gözleniyor.

Karabağlar Halk Eğitim Merkezi ile birlikte düzenlenen kurslar haftanın 5 günü sabah saatlerinde başlayıp akşama kadar devam ediyor.  Her türlü olanağın bulunduğu merkezlere gelen kursiyerler uzman eğitmenler eşliğinde ders görüyor. Sezon boyunca devam edecek olan kursların sonunda kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalar veriliyor.

Semt merkezlerindeki oyun odaları da çocuğu olan kadınlar için büyük bir kolaylık sağlıyor. Kadınlar kurs süreleri boyunca 3-6 yaş arasındaki çocuklarını uzman eğitimcilerin bulunduğu oyun odalarına vererek gönül rahatlığıyla eğitimlerini alıyor.

HANGİ KURSLAR VAR'

Karabağlar’da semt ve kurs merkezlerinde İŞKUR destekli, “çocuk bakım elemanı”, “aşçı yardımcısı”, “Kadın giyim modelist yardımcısı”, “yönetici asistanlığı”, “el ve ayak bakımı”, “pasta yapımı ve sunumu” kursları veriliyor. Ayrıca  “özbakım destek elemanı”, “bilgisayarda doküman hazırlama, ofis programları kullanımı”, “çocuk gelişimi”, “Türk işaret dili”, “diksiyon”, “Keçe aksesuarları”, “kadın üst giysileri dikimi”, “şiş örücülüğü”, “yağlı boya resim”, “dekoratif yatak odası tekstili hazırlama”, “basit nakış iğne teknikleri”, “iğne oyası”, “okuma yazma”, “İngilizce” kursları düzenleniyor. Semt merkezlerinde ayrıca bilgilendirici seminer ve etkinlikler de yapılıyor.


ÖNCELİK KADINLARIN!

Göreve geldiği günden bu yana Karabağlar’daki kadınları yaşamın içine katmak için bir çok proje ortaya koyan Karabağlar Belediye başkanı Muhittin Selvitopu, semt merkezleri ve buralarda düzenlenen kurslara da özel önem veriyor. Selvitopu, semt merkezlerini ilçenin 58 mahallesine yaymayı amaçladıklarını vurgulayarak, “Belediye olarak bizim önceliğimiz kadınlardır. Özellikle semt merkezlerindeki uygulamalarla bunu ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Açacağımız semt merkezleri sayesinde de insanlarımız bize gelmeyecek, biz onların ayağına gideceğiz. Onları yaşamın içine katacağız” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.