Dolar 32,5253
%0.04
Euro 34,8412
%0.51
Altın 2.428,490
%-0.18
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar'da yeni grev krizi

Karabağlar'da yeni grev krizi

Önceki ay yaşanan grevin ardından suların durulmadığı Karabağlar Belediyesi’nde yeni bir kriz daha kapıya dayandı. Yaşanan ücret anlaşmazlığı nedeniyle bu sefer de belediyenin sosyal tesislerinde görevli Spor A.Ş. çalışanları grev kararı aldı. Çalışanlar isyan bayrağını açtı, geri sayım başladı

  • Ege Postası
  • 24.04.2017 - 11:43

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçmişe maddi sıkıntılarla ve borç yüküyle boğuşan Karabağlar Belediyesi’nde yine grev bilmecesi yaşanıyor. Belediye şirketi Karbel A.Ş.’nin ardından Spor A.Ş.’de başlayan toplu sözleşme görüşmeleri de tıkanınca işçiler grev eylem kararını askıya çıkardı.

KARABAĞLAR’DA ADIM ADIM GREVE: SON 25 GÜN

Karabağlar Belediyesi’nin işlettiği sosyal tesis ve restoranlarda görevli işçiler belediyeye karşı isyan bayrağı açtı. Toplam 18 personelin bulunduğu Spor A.Ş. çalışanlarını temsil eden yetkili sendika DİSK Dev-Turizm-İş ile belediye yönetimi arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tıkandı. Belediyenin ile sendika arasında yaşanan zam anlaşmazlığı nedeniyle çalışanlar bugün grev eylem kararını askıya çıkardı ve grev için geri sayım başladı. Önümüzdeki 25 gün içinde toplu iş sözleşmesiyle ilgili taraflar arasında anlaşma sağlanamadığı takdirde 18 çalışan, 20 Mayıs 2017 tarihinden itibaren süresiz olarak iş bırakacak. Diğer yandan, belediyenin birçok biriminde çalışan KARBEL A.Ş. personeli de iş yavaşlatarak greve destek vereceğini duyurdu.  

OZAN: İŞÇİ DÜŞMANI POLİTİKA YAKIŞMIYOR

Öğlen saatlerinde Üçyol’daki Uğur Mumcu Sosyal Tesisleri önünde toplanan Karabağlar Belediyesi personeli “Sadaka değil toplu sözleşme”, “Direne direne kazanacağız”, “Sözleşme hakkımız grev silahımız”, “İş ekmek yoksa barış da yok”, “Başkan şaşırma sabrımızı taşırma” sloganları ile tepkisini dile getirdi. Belediyenin itirazları sonrasında uzayan ve yaklaşık 14 ay gecikmeli başlayan toplu iş sözleşmesi sürecine dair çalışanlar adına açıklamada bulunan DİSK Dev-Turizm-İş Ege Bölge Temsilcisi Tahir Ozan, “Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu defalarca randevu istememize karşın bizimle görüşmedi. Her türlü fedakarlığımıza rağmen çözümsüzlüğe mahkum edildik. Sosyal demokrat bir belediye başkanına bu işçi düşmanı politikalar yakışmıyor. İşçiye teklif edilen aslında zam değil, sefalet ücretidir. Bugün belediyenin diğer birimlerinde çalışan Karbel A.Ş. çalışanları ortalama 3 bin 500 ile 4 bin lira arasında ücret alırken, sosyal tesis çalışanlarına verilen bin 500 liralık maaş ve önerilen 200 liralık zam yeter m? Bu parayla geçinilir m? İşçilerimiz emeğinin karşılını alamıyor. Bu dayatmayı kabul etmiyoruz. İşçinin sabrını taşırmayın, artık yeter… Gerektiği takdirde grev silahımızı kullanmaktan çekinmeyeceğiz” dedi ve Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’na çağrıda bulundu.

PERSONELDEN GREV HALAYI

Basın açıklamasının ardından grev eylem kararını Uğur Mumcu Sosyal Tesisleri’ne asan Karabağlar Belediyesi çalışanları ıslıklar, sloganlar ve çektikleri halaylar eşliğinde yaptıkları eyleme son verdi.

BELEDİYE NE ÖNERDİ, İŞÇİ NE KADAR ZAM İSTİYOR'

Ortalama bin 500 lira ücret alan Spor A.Ş. çalışanları için belediyenin önerdiği 200 liralık zam rakamı yetkili sendika tarafından kabul görmemişti. Buna karşın, 18 işçiyi temsil eden DİSK Dev-Turizm-İş Sendikası’nın istediği sosyal hak, ikramiye ve sosyal yardımlar dahil olmak üzere toplam 2 bin 500 liralık aylık ücret talebi de belediye cephesinde kabul görmemiş ve iki seneyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri uzlaşmazlıkla sonuçlanmıştı.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.