Dolar 32,3613
%0.14
Euro 34,9630
%-0.29
Altın 2.325,440
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar'da öğrencilere destek: Yurda zam yok!

Karabağlar'da öğrencilere destek: Yurda zam yok!

Karabağlar Belediyesi’nin geçen yıl hizmete açtığı Atatürk Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu ücretlerine zam yapılmadı. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, eğitime ve öğrencilere desteğin devam edeceğini vurguladı.

  • Ege Postası
  • 04.07.2020 - 10:06

Karabağlar Belediye Meclisi’nin temmuz ayı ikinci birleşimi, ana hizmet binasındaki meclis salonunda gerçekleştirildi. Koronavirüs önlemleri kapsamında yapılan toplantıyı, CHP İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, İyi Parti İlçe Başkanı Aysel Ersöz ve MHP İlçe Başkanı İbrahim Uğur da izledi. 
Toplantıda, geçen yıl CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da açılışına katıldığı ve 5 yıldızlı otel standartlarında yaptırılan Atatürk Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu’nun 2020-2021 eğitim-öğretim dönemi ücreti belirlendi. Buna göre, kahvaltı ve akşam yemeği dahil 10 aylık 12 bin 900 (aylık 1.290) liralık geçen yılki ücrete zam yapılmaması oy birliğiyle kabul edildi.

Konuyla ilgili konuşan Başkan Selvitopu, Atatürk Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu’nun üniversitelerde tanıtımlarına yakında başlanacağını vurgulayarak, “Bütçemiz elverdiği ölçüde eğitimin, öğrencilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.  Bu konuda hiçbir farklı düşüncemiz yok. Bu kararı alan plan ve bütçe, burs ve eğitim komisyonu üyelerimiz başta olmak üzere meclisimize teşekkür ediyorum” dedi.


SAĞLIKÇILAR YARARLANMIŞTI

Tahsin Yazıcı Mahallesi’ndeki yurt toplam 8 kattan oluşuyor. 3’er kişilik 91 oda ve 1 engelli odasının bulunduğu yurt, 274 yatak kapasiteli. İçinde kütüphane, çalışma odası, dinlenme odası, çok amaçlı salon, spor salonu, yemekhane, revir, ziyaretçi salonu, mutfak, sığınak ve bahçe gibi ortak kullanım alanlarının yer aldığı yurtta güvenlik personeli 24 saat dönüşümlü olarak görev yapıyor.  Kız Yurdu binası çevresinde özel park alanı da bulunuyor. 

Yurt binasının her bölümünde ve odalarda öğrencilerin 24 saat yararlanabileceği internet hizmeti sunuluyor. Odalarda yatak, giysi dolabı, etajer, buzdolabı, çalışma masası ve koltuğu bulunuyor. Ayrıca öğrenciler yurt çamaşırhanesini de kullanabiliyor. 

Yurt binasının zemin katı, geçen haftalarda koronavirüs salgınına karşı ön safta mücadele veren sağlık çalışanlarına tahsis edilmişti. Şu anda yurttan yararlanan sağlık çalışanı bulunmuyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.