Dolar 32,5625
%0.07
Euro 34,9858
%0.45
Altın 2.421,060
%-0.09
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar'da kongrenin galibi Yıldız

Karabağlar'da kongrenin galibi Yıldız

CHP Karabağlar İlçe Kongresinde sonucu merakla beklenen seçimi mevcut İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız kazandı. 403 delegenin oy kullandığı kongrede mevcut Başkan Ali İhsan Yıldız 267 oy ile  yeniden başkan seçilirken,  rakibi Necati Akpınar  ise 131oy aldı. 'Bundan sonra hep birlikte sokakta olacağız...'

  • Ege Postası
  • 09.12.2017 - 10:53

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI- CHP İzmir’in ilçe kongresi takviminin 3. haftasında gözler Karabağlar İlçe Kongresi’ndeydi. Saat 11.00’de başlaması gereken, kongre adayların salona gelmesinin ardından 12.30'da başladı.  CHP İzmir Milletvekilli Tacettin Bayır'ın divan başkanlığında açılan kongrede adaylar, aday olmak için yeterli sayıda  imza topladıktan sonra konuşmalar yapıldı. Kura ile belirlenen konuşma sırasında ilk olarak Başkan Adayı  Necati Akpınar kürsüye çıktı. Ardından İlçe Başkan Adayı Ali İhsan Yıldız konuşmasını yaptı. Listeler kontrol edildikten sonra oy verme işlemine geçildi. 403 delegenin oy kullandığı kongrede mevcut Başkan Ali İhsan Yıldız 267 oy ile yeniden başkan seçilirken, Necati Akpınar  ise 131oy aldı.

YILDIZ’DAN ZAFER KONUŞMASI

Ali İhsan Yıldız seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından yaptığı konuşmada; “Bugün Karabağlar ilçe kongresinin çok güzel geçti ve duyarlı davrandığınız için teşekkür ediyorum. Bugün burada biz demokrasi şöleni yaşadık. Burada size söz veriyorum, demokratik temiz siyaset için bir kum tanesini yok saymayarak, birlik beraberliğimizi sağlayarak daha güçlü bir örgüt oluşturacağıma söz veriyorum. Hukuksuz bir şekilde kendi belediye başkanlarını görevden alan AKP’liler şimdide bizim seçilmiş başkanlarımızı görevden almaya çalışıyor. Burada kazanan kaybeden yoktur. Kazanan CHP Karabağlar ilçe örgütü olmuştur. Ben inanıyorum ki hep birlikte sokakta olacağız bundan sonra. Karabağlara göz dikmek isteyen AKP zihniyetine müsaade etmeyeceğiz herkese çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Ali İhsan Yıldız’ın ilçe yönetim kurulu listesi: Şafak Acar, Nilgün Alpay, Yusuf Afşar, Melike Baksan, Günay Can, Dilek Çelebi, Nahide Demir, Soner Erduran, Serdal Eren, Akın Ertok, Nurten İlkılıç, Nevim İlhaner, Sefa Otman, Feryal Ökan, Bülent Şen, Musa Ünlü

İl delege listesi:  Duygu Ada, Güller Ak, İlhan Akaltun, Hakan Arda, Hüseyin Atak, Sibel Barkın, Ali Bartu, Cansu Baykara, Ajlan Baysaner, Zakir Bel, Murat Bozbalak, Hülya Budan, Erkan Büyükkaya, Recep Catuk, Nurten Çağlar, Levent Çılı, Ayhan Çorakçı, Mürvet Daşkın, Şahin Demir, Suat Demirkan, Tekin Derdiyok, Fikret Doğan, Mürbet Erden, Mehmet Erdoğan, Hamdin Erişen, Tarık Gavas, Semra Gökdemir, Hüseyin Güneş, Seniye Nazik Işık, Cengiz Kahraman, Ömer Kalender, Yasemin Karaca, Hakkı Karadeniz, Çayan Kapcık, Ahmet Kayhan, Hasan Kazımoğlu, Ali Kizli, Serdar Korkankorkmaz, Polat Manduz, Tolga Mete, Mehmet Metin, Cevdet Okutulmuş, Servinaz Ömür, Kader Özdemir, Kumru Özer, Necla Rodos, Canan Naciye Sanlıer, Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Ahmet Şafak, Osman Şahin, Cumhur Taşdelen, Tuğçe Tuna, Mehmet Türkbay, Senem Uslu, Hanize Uysal, Emin Uztemur, Nurhan Yanya, Tugay Yıldırım, Ajlan Yılmaz, Bünyamin Yolal

Öte yandan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu her iki listede de adının bulunmasından onur duyduğunu belirterek, “Arkadaşlarımız listelerine almışlar değer vermişler. Onur duydum” dedi.

KONGREDE GÜN İÇİNDE YAŞANANLAR

KÜRSÜYE İLK AKPINAR ÇIKTI

Adaylardan kürsüye çıkan ilk isim Nacati Akpınar oldu. Akpınar, “Halkımıza mutlaka dokunmalıyız. Onun için mahalle örgütlenmelerini yeniden gözden geçirmeliyiz. Sandık çevresi sorumlularını geliştirmeliyiz. Sandık çevresi örgütlenmesinde 2 örnek mahalle var. Bizde 58 mahalle var. Biz yönetimi aldığımızda bunu yüzde 98’lere çıkarmak istiyoruz. Bunu yapacak örgütümüz var. Partimizin özellikle de genel merkezimizin, Genel Başkanımızın ürettikleri politikaları halkımıza ilçe örgütleri götürür. Genel Başkan ya da MYK üyesi halka buluşamaz. O nedenle ilçe örgütleri bunu başaracak şekilde yapılanmalıdır. Genel Başkanımız ‘Adalet Yürüyüşü’ ile dünyanın takdirini kazanan bir mücadele verdi" dedi.

BU YARIŞMADA HOŞ OLMAYAN ŞEYLER OLDU

Akpınar sözlerine şöyle devam etti;

"Bu yürüyüşten sonra Adalet kurultayı ve diğer kurultaylar oldu. Adalet kurultayı sırasında 7 başlıkta 40’tan fazla çalıştay oldu. Emek sorunları çalıştaylarda dile getirildi. Bunları sizler biliyor musunu? Bizde önce politikaları örgüt içselleştirecek sonra bunu  halka ileteceğiz. Emek kurultayından sonra emek büroları oluşacak denildi. Bunlar daha ilçelerde örgütlerde kurulamadı. Emek bürolarında emekçi olanlar olmalıydı. Kendi ilçemizde örnek olacak bir emek bürosu çalıştıracağız. Karabağlar’da en geniş demokrasi şöleni yaşandı. Bu yarışmada hoş olmayan şeyler oldu. Başkan karışmadı ama onun adına karışanlar oldu. Buna meydan vermeyelim. Biz itham etmiyoruz. Bu dönemde birçok başkan adayı çıktı. Bunlardan bir kaçı dillendirildi. Birbirimizi korumamız lazım. Ama hiçbir zaman bu arkadaşlar bir araya gelmez, birleşmez derken bir baktık birleştiler. Bunları birleştiren sihirli bir güç vardı. O nedir bilemiyorum. Bunu sizin takdirlerinize bırakıyorum."

ŞİMDİYE KADAR YAPILMADI

Akpınar, "Biz partimizde kolektif çalışmayı hayata geçireceğiz. Bizim partimizde danışma toplantıları olur. Buralar da partiye yerelden ideoloji üretme yeridir. Bunlar yapılsa da amaca uygun yapılamıyor. Biz yönetime geldiğimizde danışma toplantılarını yapacağız. Tüzüğümüzde  her yıl seçimsiz kongre yapılır deniyor. Bu isteğe bağlı değil. Zorunlu yapılır. Seçimsizler de zorunludur. Şimdiye kadar yapılmadı. Çünkü bu kongreler siyaset üretilen kongreler olacak. Seçimlilerde politika üretemiyoruz. Göreve gelirsek bu seçimsiz kongreleri mutlaka yapacağız" dedi. 

AJİTASYONLA ÖRGÜTÇÜLÜK OLMUYOR

Akpınar, "Partimizin en eksik tarafı gençlik örgütlenmesi 12 Eylül gençleri partimizden uzaklaştırdı. Kadın üyelerimiz bizlerden daha özverili. Sayıları az. Onlara teşekkür ediyorum. Çabalıyor, çırpınıyorlar. Sonuç alıyorlar. Biz kadın sayısını arttıracağız. Geçen dönem kadın kolları seçimi sıkıntılı geçti. Yönetim ayrılanları birleştirecek. Bunu ilçe başkanı seçimden sonra birleştirmeli.  Biz bilgili, bilinçli, hedefli yapacağımız her şeyin programını komisyonlarda yaptıracağız. Komisyonların çalışmaları sözde kalmayacak. Siyasete dönüştürüp halka mal edeceğiz. Ajitasyonla, bürokratik çalışmalarla, örgütçülük olmuyor" diye konuştu

Akpınar, "Bu seçim süreci 8 ay sürdü. Uzun süre birbirimizi paraladık. Dışa dönük bir şey yapmadık. Açılışlara katıldık. Fotoğraf karelerinde iyi yer almayı biliyoruz. Bilinçli bir yönetim hem iç hem dış mücadeleyi birlikte yürütebiliriz Biz Genel Başkanımızın isteklerini halka götürmeye hazırız. Planlı, programlıyız” dedi.

YILDIZ: “ÖZ ELEŞTİRİ YAPTI”

Akpınar'dan sonra Ali İhsan Yıldız kürsüye eşi Leyla Yıldız ile birlikte gelerek konuşmasını yaptı. Yıldız heyecanlı bir topluluğa seslendi. Konuşması sık sık  tezahüratlarla kesildi. 

Yıldız şöyle konuştu:

“Aday arkadaşımız daha önce benim eğitim komisyonumdaydı. Bir takım haksızlıklarını öz eleştiri olarak yaptığını düşünüyorum Karabağlar dinamik bir ilçe örgütüne sahiptir işte gençler burada.

“AYDINLIĞA YÜRÜYECEĞİZ.”

2 yıllık sürede bu onurlu görevi bana yaşattığınız için çok teşekkür ediyorum. 

Kurtuluş savaşımızın ilk kurşununun atıldığı bir kentte ilçe kongremizi topluyoruz. Güzel İzmir hem emperyalizme karşı ilk kurşunun atıldığı hem de emperyalizmin uşaklarının denize döküldüğü bir kenttir. İzmirimizin dağlarında çiçekler açar ve sokaklarında barış türküleri söylenir. Bugün emperyalizme karşı bağımsızlık savaşı verenlerin torunları olarak müdafaa-i hukukçuların kuvvayı milliyecilerin torunları olarak kongremizi gerçekleştiriyoruz. bu kongrede brilik içinde güçlenerek çıkacağımıza inanıyoruz. hedefimiz 2019’da halkın iktidarını kurmaktır. Ben Ali İhsan yıldız olarak bu mücadelede partimizden bir kum tanesinin ayrılmasına ötekileştirilmesine izin vermeyeceğim. Ülkemizi saran bu karanlığa karşı aydınlığa yürüyeceğiz. Emperyalizmin Arap baharı ve Büyük Ortadoğu Projesinin  projeleri uyguladığı ülkelere kan ve göz yaşı getirerek çöktü. Bu projelerde geriye mülteciler kaldı. Irak bölündü. Mısır’da demokrasi rafa kalktı.

“ÜLKENİN DURUMU İYİ DEĞİL”

Ülkemiz OHAL ile yönetilen hak hukuk, adaletin mumla arandığı bir ülke haline geldi. İşsizliğin arttığı istihdam rakamlarını gizlendiği açlık sınırında yaşanan bir ülke olduk. Ülkemizde parti başkanları, milletvekilleri gazeteciler hapiste. İnsanları gereksiz işten atılıyor. İşini isteyenler Nuriye ve Semih gibi açlık grevine zorlanıyor. Sonrada Şırnak’ta madenlerde işçilerimiz ölüyor. Hak hukuk adaleti savunana avukatlar ve avukatları savunan avukatlar savunuyor. Nereden buldun yaası kaldırıldıktan sonra ülke kara para cenneti haline geldi. Ülkeyi yönetenler her gün kandırılıyor. Adlarını ilk  kez duyduğumuz adalarda 1 sterlinlik adalarda trilyonluk işler yapılıyor. Havuz medyası pembe tablo çizmeye devam ediyor. 

“HALKIN UMUDUNU YÜKSELTMEK İÇİN..”

Bu olumsuz tabloyu değiştirmek için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu mücadele veriyor. Halkın umut bayrağını yükseltmeye çalışıyor. Havuz medyası ve AKP iktidarı 4 koldan saldırıyor. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel BAşkanı harcadığı 30 milyon doların hesabını veremeyince ‘sen kimsin de sana hesap vereceğim’ diyebiliyor. CHP’nin Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde ülkeyi savunan kale olduğunu unutuyor. Kılıçdaroğlu’na dokunmak isteyenin başına gök kubbeyi yıkarız.

“SORUMLULUK BİZDE”

Bizlere büyük sorumluluk düşüyor. CHP’nin bu mücadeleyi kazanması temiz bir toplum ve siyaset için önce işe ilçemizde başlamalıyız.

Hiç bir partiliyi dışlamadan şeffaf deneyimli birikimli ilçe örgütü oluşturacağım. İşçiyi sokağı herkesi partide partide örgütleyip hantal olmayan bir örgüt yapısıyla partiye katkı koymaya çalışacağım. Örgütsel bağımsızlığımızı koruyarak belediyemizle iş birliği ve uyum içinde çalışacağız. Her sokakta mahalede ve apartmanda artık CHP temsilcisi olacak. İlçe örgütü arı kovanı gibi işleyecek. Ülkeyi bu kirli siyasetten kurtaracağız. Yeterki el ele birlik olalım. Partili arkadaşlar arasında ilişkiler eleştiri ve özeleştiriye dayansın. Kirli siyaset ve dedikoduya yer vermeyelim. El ele omuz omuza bağımsız bir türkiye mücadelesine katılalım.

Bize güzel İzmir’i ve Türkiye Cumhuriyetini  bırakan Atatürk ve onun silah arkadaşlarına layık olalım.

Yaşasın temiz toplum, temiz siyaset analayışımız. Yaşasın CHP Karabağlar İlçe Örgütü, yaşasın omuz omuza aydınlık bir Türkiye için direnişimiz.”

Kongreyi İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, “Bugün burada demokrasi şölenine döndüreceğimiz 4. Karabağlar ilçe Kongresi'ni açıyorum.Burada aday olan arkadaşımıza da başarılar diliyorum. Bu bir demokrasi yarışıdır” sözleriyle açtı.

Karabağlar’da 4. Olağan Kongre İlçe Başkanı Aliİhsan Yıldız’ın Divan Başkanlığını oylatması ile başladı. Taraflar oy birliğiyle Divan Başkanlığına İzmir Milletvekili Tacettin Bayır seçildi.

Bayır, “Demokratik bir yönetim sergileyeceğime emin olabilirsiniz. Her ne kadar salona partililerimiz ayrı ayrı adayların yanında girseler de aynı partinin üyeleriyiz. Bu partiyi iktidar yapacağız” dedi.

Kongrede seçimin blok liste ile yapılması önerildi ve oy birliğiyle kabul edildi.

BAYIR: BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZI TARİHİ REKORLA YARGILADINIZ NE ÇIKTI'

Divan Başkanı İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “Bu ülkede bazı şeyler iyi gitmiyor. 2-3 hafta önce Genel Başkanımız kürsüden açıkladığı Mann Adası'na giden paralarla ilgili bir gündem vardı. Ama algı yönetimini iyi yapan AKP kendi ailsindeki yolsuzlukları örtmek için düğmeye bastı ve dün Ataşehir Belediye Başkanımız görevden uzklaştırıldı. Bunun üzerine Genel Başkanımız İngiltere’deki görüşmeleri yarıda kesti ve milletvekillerimiz açıklama yapacak. Bununla ilgili dedikodular sürüyor. 5 ilçeye daha denetlemeye gidiyorlarmış. Biz hiçbir CHP’li belediye denetlenmesin demedik. Kendileri yolsuzluk yapmaya alıştıkları için sosyal demokratları da öyle sanıyorlar. İstediğiniz kadar arayın, müfettiş gönderin bundan bir şey çıkmaz. Yine daha önce gündem değiştirmek için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızı tarihi rekorla yargıladınız ne çıkt? Hiçbir şey. Şimdi de kendi yolsuzluklarını örtmek için çalışıyorlar. Müsade etmeyeceğiz. Onların medyası olabilir ama unutmasınlar ki karşılarında Mustafa Kemal Atatürk’ten taviz vermeyen, boyun eğmeyen kalpaklı Atatürkçüleri barındıran biz CHP’liler var" dedi. 

NEDEN İKTİDAR OLAMADIĞIMIZI SORGULAYALIM

Bayır, "Çok iyi tanıdığım iki kadın partili biri bir adayı diğeri diğer adayı destekliyor. Birbirlerine selam vermediler. Çok üzüldüm. Bu kongreler bizi birleştiren, iktidara taşıyan kongreler olmalı. Bu salona ayrı ayrı girebilirsiniz, bu kongrenin galibi hangi aday olursa olsun kazanan CHP olacak. Bu salondan birlik ve beraberlik içinde çıkmak zorundayız. Saçlarını bu parti iktidarın olması yolunda ağartanların tahammülü yok. Neden iktidar olamadığımızı da sorgulayalım. Ayrıştıran ötekileştiren kongreler bize yakışmıyor. Burada konuşmalarımızda biribimize temiz bir dil kullanmalıyız. Bunları yapabiliriz. Bu güç bizde var. Ben Karabağlar İlçe Örgütü'nün kendisine yakışan kongreyi alkışlarla tamamlayacağını ve salondan bütün olarak çıkacağını temenni ediyorum” dedi.

PURÇU: “ÜLKE GÜNDEMİNE DÖNÜLMELİ”

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu yapılacak kongrelerin bir an önce tamamlanarak ülke gündemine dönülmesi gerektiğini vurguladı. Purçu, ”Barış içinde kongrelerimiz atlatalım. TÜİK’ten istasitikleri aldım, rezalet. Borç uçmuş gidiyor. Bu adamlar hala konuşuyor. Kendileri aslında bastı istatistiklerini. 2002'de aldığımız maaşın yüzde 4.2’sini borca veriyoruz. Şimdi daha bankadan maaşı çekmeden borca gidiyor. Daha 2 sene önceye kadar dolar 2.8'di şimdi 3.6 oldu. Tarım düşüyor. Alım gücü bitiyor. Köylü kalmadı. Onun için CHP’nin acilen toparlanarak barış kardeşlikle bu kongreleri bitirip ülkenin gündemine yoğunlaşıp, toparlanıp hızla çalışması lazım. Adaylarımıza başarılar diliyorum. Bugün seçilecek başkanımız, Sayın Genel Başkanımızın Karabağlar'daki temsilcisidir. Seçilen kişi bizim başkanımızdır. Yarından itibaren Karabağlar, İzmir ve CHP için ne yapılacaksa seçilecek olan başkanımız yapacaktır” diye konuştu.

AĞIRBAŞ: BELEDİYEYİ KAPTIRMAMA ADINA AYRIŞMAYI BIRAKALIM!

Kurucu İlçe Başkanı Birol Ağırbaş kongrede söz aldı. Partide geçmişten günümüze değişiklikler olduğunu belirterek, “Yıllar değişiklik yapmış eskilerin çok da değil 2 dönem önceki arkadaşların hatırlayacağı gibi mevcut AK Parti yönetimi İzmir’den bir parça almak istiyordu. En iyi yapacağı iş Konak’ı bölüp Karabağlar'ı ele geçirmek ve İzmir’in tamamını organize etmekti. O günlerde siyaset yaptığım arkadaşlarıma bakıyorum da bugün size ilçe raporunu okuyanlar benim gençlik kollarımdaydı. Ben iş adamıyım önce işe girerken elimizde ne var diye bakarım. Siyasette de baktım. Merkezi hükümetin ayrıştığı yerde Karabağlar’da AK Partililer 9 bin 800 oy önde yani Karabağlar kayıp görünüyordu. Bizler olmazı oldurduk. Zor yapılabilir imkansız zaman alır deniyor. Bizim 5 ayımıza mal oldu. O gün gördüm ben kadın ve gençlik kollarının fedakarlıklarını. Bölge bölge ev ev dolaştık. Seçim çattı geldi. O gün gördük ki  CHP Karabağlar örgütünün sandık sorumlulularının pratikte nasıl sonuçlar verdiğini gördük. 9 bin 800 oy geriden geldiğimiz yerde 2-3 bin oy farkla kazanırsak başarılı kabul etmeyeceğim dedim fark yüzde 15’in altında kalırsa siyaseti 'bırakacağım' dedim. 38 bin oy fark attık. Bizler bu kısa geçmişi unutmamamız gerekiyor. Listelerde tecrübe eksik, listelerde ayrıştırma var. Biz hiç ayrıştırmadık. Karabağlar'ın mozaiği Türkiye'yi anlatıyor arkadaşlar. Bizler Türk-Kürt Alevi-Sunni et ve tırnak gibiyiz. Önce belediyeyi kaptırmama adına ayrışmayı bırakalım.  Dost olalım. Hepinizden 2019 için elinizden geleni yapmanızı istiyoruz. Bu bayrağı 2019’da gönderden indirmeyin” ifadelerini kullandı.

“KARABAĞLAR CHP’NİN KALESİ, ÖYLE KALACAK”

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu iç yarışın sona ermesinin ardından İktidara yönelik çalışmaların devam etmesi gerektiğini belirterek, “Son zamanlarda ortaya çıkan yolsuzlukları kapatmak adına CHP’li belediyelere karşı bir hareket var. Emir komuta zinciri içinde kendi belediye başkanlarını istifa etirdiler. Eğer suçları varsa yargı yolunu açıp teftiş edilmeliydi. Varsa bir usulsüzlük ortaya çıkması gerekirdi. Bizim yerel yönetimler olarak alnımız ak. Veremeyeceğimiz hiçbir hesap yoktur olmayacaktır. Açıklık, şeffaflık CHP’li belediye başkanlarında belediyelerde vardır. Biz bunlardan korkmayız korkmayacağız da. Biz her yıl denetleniyoruz. En son denetimlerde memurlara sosyal denge tazminatı neden verdiğimizi sordular. Emekçiye alınteri dökene, sosyal denge tazminatını vereceğiz, korkmayacağız. Bize kentleşmeyi öğretmeye kalkıyorlar. Kendi batırdıkları kentleri bize örnek göstermeye çalışıyorlar. Çıkan sorunlardan kendileri şikayet ediyorlar. Bu ülkede İstanbul’da kaç yıldır idare ediyorsunuz. Neden düzeltmiyor sunu? Oraları düzeltmek CHP’lilere nasip olacak. İzmir’e bugün ilgi talep varsa bunun nedeni İzmir’i CHP’li devrimci, solcu belediyelerle yönetilmesidir.  Biz bu anlaylışı sonuna kadar Karabağlar’da da haykıracağız. Her işe de bu söylediklerimizi pekiştireceğiz. Karabağlar CHP’nin kalesiydi. Kalesi olmaya da devam edecek. Bölerek, parçalayarak elde etmeye çalışıyorlar. Bizler birlik, bütünlük içinde olursak gedik vermeye fırsat bırakmayacağız. Bunu böyle bilsinler. Bizim mücadelemiz Türkiye’yi içinden çıkılmaz hale getiren iktirada karşıdır. Bu aile içinde bir yarıştır. Bunlar hiçbir koşulda birbirimize olan saygı ve sevgiyi ortadan kaldırmamalıdır. Kaldırmayacaktır. Belediye başkanı olarak benim bakışım bu yönde olacaktır. Toplumda nasıl ayrım yapmıyorsak, kendi parti içimizdede aynı saygı sevgiyi hakim kılmak zorundayız. Karabağlar BelediyeBaşkanı olarak yapacağımda budur. Kolay kolay söz vermem ben. Bu konuda söz veriyorum. Kimsenin bundan kuşkusu olması. Hepimiz aile kardeş dostuz. Başka yerlerle mücadele etmemiz lazım.” dedi.

POLAT: “YAPABİLİR Mİ DİYE SORALIM, RENGİNİ DEĞİL”

CHP Karabağlar İlçe Eski Başkanı Orhan Polat aday seçimi döneminde 4 ana başlıkta sorulan soruların hatalı olduğunu belirterek birlik beraberlik 
mesajı verdi. Polat ilçeyi devrederken borçlu bıraktığı iddialarına da açıklık getirdi. “Bu kongrede yapmamız gereken şey iki tarafından kolkola çıkmasına sağlamakatır. Türkiye'de karanlığı yenecek ten siyasl güç CHP’dir. Bütün tartışmaları kavgayı burada yapıpı arışı sağlayıp buradan çıkmaz sorundayız. Barışmayı bilmeyen arkadaşımız varsa lütfen klavga etmesin. Bize bu dönem kavga etmek çok lüks bir şeydir. Sorunlarımız olduğu kesin. Dikensiz gül bahçesi olmaz. Sorunumuz ılacak 90 yıldır ayakta duran partiyiz kavga edip çekişiyoruz. Ama üzel bir yolumuz var. Kavga etsek de eti kemiği dışrıda yedirmiyoruz. Ancka gerçek zeminlerde tartışmak zorundayız. Ayda bir 2 ayda bir biraraya gelip bu konuları tartışma yolu sağlamalıyız. Partide herkes kendi istikbalini düşünüyor. CHP’nin davasını düşünmüyor. Hz. Hüseyin o inandığı dava uğruna şehitlerin efendisi olmuştur. Parti içinde kendimize  tehdit gördüğümüz insanları öğütüyoruz. Barış ortamı sağlamaya çalışırken kendimizi kavga içinde buluyoruz.  Herkes fedakarlık yapmaktan çekiniyor. Çekinerek Deniz ve Erdal olunmaz arkadaşlar. PArtimize bir aday seçeceği konuştuğumuz olaylara bakın, Soruyoruz 4 ana başlık geldi adayımız bu. Ya da kim çıkar , 1 Nerel? Bölgelcilik yaptık. 2 Siyah mı beyaz mı 3 Alevi mi Sunni mi 4 Arkasında kim var 'mezhepcilik de yaptık. Adaylarımız tahlil ederken böyle tahlil ediyoruz. Allah'ın sevgili kulu değerli insan bir kere de sor. Örgütsel bir hastalık bu kin ifadesi değil. 2 yıl çabuk geçiyor. Bugün söylemezsek ne zaman söyleyeceği? Yapabilir mi yapamaz mı örgütçü mü değil m? İdeolojisi sağlam mı demiyoruz ama anlatı sorguldığımız yerler saydığım 4 madde. Bunlar içimizi çok acıtıyor. Fransız devrimizi Napolyon yaptı. Napolyon Fransız değildi. Bu topraklarda rahatça yaşıyorsa bu da anadolu devrimini yapan Anadolu devrimidir. Bu soruyu soranların utancı yüzünde izleri boynunda olacaktır. Lütfen bu hastalıklarımızı yenelim. Aday arama noktalarımız yapabilirlik noktası olmalıdır. Mesele kongreden kongreye ortaya çıkan arkadşlar. Bir elin 5 parmağını geçmiyorlar.  Biz bu partiye platformumuzla fayda sağlıyoruz. İlçe Başkanımız burada biz borç bırakmadık. Eğer bir borç varsa bin misli öderim. Bir vergi borcu var bizim borcumuz değil yapılandırma dönemideydi. Spekğlasyonalr oldu. Borç bırakmadık” ifadelerini kullandı.

SITKI KÜRÜM: "835 ARKADAŞI İŞE ALDIM İYİ Kİ ALMIŞIM"

Karabağlar Belediye eski Başkanı Sıtkı Kürüm birlik mesajı vererek mahallesinde delege seçilmemsine rağmen partiye ve partililere küsmediğini açıkladı. Kürüm işe 835 genç partiliyi aldığını da söyledi. Kürüm, “Hep dilekler aynı sonuç ne olursa olsun 2 arkadaşımızdan biri bu görevi üstlenecek. Benim parti büyüklerimden aldığım terbiye budur. Buradan kolkola çıkmamız lazım.Küsmek yok. 8 yıl Konak İlçe başkanlığı, 5 yıl da Karabağlar belediye başkanlığı yaptım. Benim için en büyük şeref budur. Mahallemden delege seçilmedim ama buradayım. Küsmedim. Belediye Başkanı adayı oldum. 3 saat TV’lerde adım geçti. Ama gece 2.30 da değişti sevgili Muhittin Selvitopu arkadşımız seçildi yine küsmedim. Bazı şer kişiler beni bu partiden kovamazlar. Ben CHP’li doğdum öyle öleceğim. 2 ilçe başkanı adayımızı da alkışlamanızı istiyorum. Benden sonra CHP bayrağını  düşürmeyen hiç bir ortamda eleştirmediğim Belediye başkanımızı alkışlar mısınız. Bir kozunuz varsa ki olmaması lazım. Burada konuşacağız bitireceğiz. Buradan kol kola çıkacağız. Ne mutlu bana ki sizlere layık bir eleman olmuşum. Şu salona girdiğimde herkesin elini sıkabildim. Barış istiyoruz. Barış isteyenlerden alkış istiyoruz. Biz 2014’te aday. Adayı olduğumuzda aday adaylarından biri ilçe başkanımızdı. Karabağlar İzmir’in en büyük ama en yoksul ilçesi. Hatırlarsınız ilk 17 bin 800 oy geriden geldik sizler sayesinde 32 bin oy fark attık ama gidip 2 odalı yerde başkanlık yaptık. Belediye binasını alarak devrimi kapattım. Başkanımız da kültür merkezlerimizi de yapıyor. Teşekkür ediyorum başkanım. Karabağlar halkı için çivi çakanın kölesi olurum. İnşallah en iyi hizmet yapacak arkadaşımızı seçeceğiz. Her çağrıda önümü ilikledim emrinizdeyim dedim. Son olaylara karışmama sebebim 2 yıl işim vardı orada çalıştım. Kimseye küs değilim. Kimseyle sorunum yok hepinizi seviyorum. Kongrenin başarılı olmasını diliyorum. Saat 13.00’de Halk TV izledim danıştayda aklanmış bir belediye başkanının önüne yine aynı davayı getirmek çok büyük ayıptır. bu. Şu andaki hükümetin çaresizliğini gösterir. Ben partide çalışan gençlere iş verdim 835 arkadaşı işe aldım  müfettişler uyardı yargılanırsın dedi. İyi yapmışım iyi ki yapmışım helal olsun” diye konuştu

GÜVEN: ZOR GÜNLERDEN GEÇİYORUZ

Asuman Ali Güven, "Zor günlerden geçiyoruz. Bu günler bize birlik beraberliğin önemini anlatıyor. Tek bir yürek tek bir yumruk olursak yenemeyeceğimiz hiçbir güç yoktur. Geçen hafta Genel Başkanımız hakkında yasal işlem başlatan Cumhurbaşkanı dünde bir yeni girişim başlatarak bir belediye başkanı arkadaşımızı görevden aldılar. Bu uygulamalar karşısında ne yapmamız gerektiğinin cevabını bulmamız lazım. Bu günler zor günler, mücadele kavga daha da zorlaşıyor. O yüzden bu kongrelerden birlik beraberlik içinde güçlü çıkamamz lazım. Bu kongrede kaybedenin olmaması lazım. Bu kongreler mücadele enerjimizi daha da arttırlamalıdır. 
Bu uygulamalar bize bunun karşsında ne yapmamız gerekitğini sorusunun yanıtını bulmamız gerekiyor. 2019’a giden bu günler zor günler. Bu günlerde mücadele daha da zorlaşıyor. Kavga daha da zorlaşıyor. Bu kongrelerden birlik içinde çıkmamız gerekiyor. Bu kongrelerin kazananı kaybedeni olmamalıdır. Bizi daha da güçlendirmeli, enerjimizi arttırmalıdır. Bugün 6 ilçe kongresini yapıyoruz. Yarın yapacaklarımızıla 29 ilçemizin kongrelerini tamamlamış oluyoruz. Son olarak Çiğli’de yapıp 7 Ocak’ta İzmir’in il kongresi yapılacak bunlardan partimiz birlik beraberlik içinde büyük güçle çıkarsa eğer Türkiye’ye umut olabiliriz. Mücadele enerjisi sağlayabiliriz. 16 Nisan’da büyük bir mücadele verdik. Kadınlarımız kapı kapı dolaşarak hayır oyu çıkarmaya çalıştık. Hayır diyen tüm yapılarla yol yürüdük. Bunun önderliğini CHP yapmıştır. Anayasa oyunda bize göre kazandığımız ama iktidara göre az oy farkla kaybettiğimiz bir durumla karşı karşıya kaldık. Daha önce birlikte yürüdüğümüz muhalefetle birlikte bu mücadeleyi kazanmamız gerekiyor. Birlikteiğimiz güçlü bir örgüt yapısıyla olur. Kongre ve kurultay partisi olmamakla olur. Genel Başkanımız büyük bir önderlik yapıyor. Maltepe mitingi ile sonuçlanan Adalet yürüyüşümüz partimize ivme kazandırdı. Bu morali daha da büyütmek yükseltmek zorundayız. Bunu hep birlikte yapabiliriz. İlçemiz İlimiz birlik olmalı. 81 viayet dayanışma içine girerek Genel Başkanın arkasında dik durarak başarıyla sonuçlandırmalıyız. Son dönemde kadın ve genç sayısı artmakta. Bugün kadın oranımız son delege seçimlerinde 8 bin 165’ delege içinde yüzde 28.5 kadın yüzde 12’si genç. Şimdiden üye sayımızı arttırarak mücadelemizi büyütmek geliştirmek güçlendirmek zorundayız.  Kongrenin birlik beraberlğimize güç katacağına, İzmir örgütümüzü güçlendireceğine inanıyorum. Bu Kongrede yarışan 2 kardeşime başarılar diliyorum. Partimiz bu kongreden büyüyerek çıkacaktır" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN BASIN TOPLANTISI İZLENDİ

CHP Karabağlar İlçe Başkanlığı'nın önceki döneminde yapılan çalışmaları içeren barkovizon gösteriminin ardından salonda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul’da yapıtğı basın toplantısı görüntüleri canlı olarak yayınlandı. Salonda ilgiyle izlenen konuşma alkış aldı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında “Bu bir savunma değil, kamuoyunu doğru bilgilendirme amaçlı bir toplantıdır” ifadelerine yer verdi.

KİMLER KATILDI'

Kongreyi CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Mahir Polat,Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İl Başkan Yardımcısı Birgül Değirmenci, Ednan Arslan, Salih Çiftçi, Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, CHP İzmir İl eski Başkanları Bedri Serter, Kemal Karataş ve çok sayıda partili takip etti.

İLÇİ ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

Karabağlar’da mevcut Başkan Ali İhsan Yıldız’a karşı Eğit-Der Başkanı Necati Akpınar ve Konak siyasetinde tanınan ve Karabağlar’da kabul gören Onur Utkan İlçi başkanlık için yola çıktı.

Ancak kongre başlamadan flaş bir gelişme yaşandı ve Onur Utkan İlçi adaylıktan çekildi. 

İlçi sosyal medya hesabından adaylıktan çekildiğini şu sözlerle ilan etti;

"Karabağlar İlçe Başkanlığı Adaylığımdan; Hiçbir Adaydan yana taraf olmadığımı ilan ederek çekiliyor, 2 Adayımıza da Başarılar diliyorum. KEŞKE'lerin söylenmediği bir seçim ve seçim sonrası dileklerimle..."

Mevcut Başkan ve yeniden aday olan Ali İhsan Yıldız kongre salonuna geldi. Alkışlarla salona giren Yıldız'a destek veren partililer büyük sevgi gösterisinde bulundu.

Yıldız ve Akpınar el ele salonu selamlayarak birlik ve beraberlik mesajı verdi. İkili sonra bir süre kongreyi birlikte takip etti.

Kongre salonunda rozet sürprizi yaşandı. CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır,  yakasında rozet olmadığını fark ettiği Karabağlar İlçe eski Başkanı Polat Manduz'a rozet taktı.

 YILDIZ’DAN AÇIK MEKTUP

‘Türkiye’nin CHP’ye,CHP’nin birlik,beraberlik içinde daha etkin ve güçlü bir örgüte ihtiyacı var.Bunun için biriz,birlikteyiz.TEK YÜREĞİZ

CHP Karabağlar ilçe kongresine saatler kala İlçe başkanı Ali İhsan Yıldız,delegelere açık mektup gönderdi

 CHP Karabağlar İlçemizin değerli delegeleri,
 Sevgili yol arkadaşlarım,

Bugün, Karabağlar İlçe kongremizin arifesindeyiz
Partimizi önümüzde ki yıllarda  ikidara taşıyacak yeni yönetim kadrolarınının belirleneceği ilçe kongremizi,demokrasi şölenine örgütümüzün düğününe dönüştürme sorumluluğuyla karşı karşıyayız.

Bu gün; birlik ve beraberlik günüdür, bugün; gerici AKP iktidarının yarattığı karanlıktan,tek adam rejiminden yeni bir enerji ve sinerji  ile  oluşturacağımız dinamik kadrolarla el,ele,omuz omuza birlikte kuracağımız  gelecek güzel günlerin başlangıcıdır, miladıdır…

15 yıldır AKP iktidarının yarattığı yolsuzluklarla,yoksullukla,yasaklarla,
baskı ve zulümle ülkemiz karabasan ortamına dönüştürülmüştür. Türkiye'nin bugünkü gündemi savaş, terör ve demokrasidir. Önce, yurtta sulh cihanda sulh ilkemizle barış içerisinde bir Türkiye ve dünya istiyoruz. Demokratik ve özgür bir toplumu özlüyoruz. İnsanca ve hakça; kardeşçe yaşamak istiyoruz. savaşların çatışmaların ve  demokrasinin önündeki tüm engellerin,zorlukların  ancak  CHP ile aşılacağına inanıyoruz
Büyük usta Nazım’ın dediği gibi;

yok öyle umutları yitirip karanlıkta savrulmak..
unutma !..aynı gökyüzü altında direnmektir yaşamak

Bizler bu inançla CHP çatısı altında yıllardır hep birlikte direniyoruz.
Şimdi kongremizde parti içi yarışı tamamlayıp,barış içinde, el ele ,omuz omuza verip,yenilenip, güçlenerek parti dışı mücadeleye başlama zamanıdır.
Çünkü Ülkemizin CHP’ye,CHP’nin güçlü bir örgüte ihtiyacı var.Bunun için BİRİZ.BİRLİKTEYİZ,TEK YÜREĞİZ.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.