Dolar 32,4525
%-0.1
Euro 34,7363
%-0.67
Altın 2.441,060
%0.2
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar’da “kadına şiddete hayır” semineri

Karabağlar’da “kadına şiddete hayır” semineri

Ülke genelinde kadına yönelik şiddete tepkiler hızla çoğalırken Karabağlar Belediyesi, kadına yönelik şiddet karşısında düzenlediği etkinliklerle kadınları bilinçlendiriyor.

  • Ege Postası
  • 23.02.2015 - 12:27
İZMİR- İzmir Kadın Dayanışma Derneği, Ankara Kadın Dayanışma Vakfı, Kadın Sığınma Evi Derneği işbirliği ile “kadına şiddete hayır” semineri düzenlendi. AB projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte Avukat Şenay Tavuz, Karabağlarlı kadınları haklarına ilişkin bilgilendirmelerde bulundu. 

Yalnız değilsiniz
Karabağlar Üçkuyular Kurs Merkezi’nde düzenlenen ‘Toplumsal Cinsiyet ve Şiddet Algısı’ konulu seminere kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Kadına yönelik şiddetin de anlatıldığı seminerde ülkemizde şiddetin sadece fiziksel olmadığını, ekonomik ve psikolojik şiddetinde aşırı seviyelerde olduğunu ifade eden Tavuz, şiddetle karşı karşıya kalan kadınların yalnız olmadığını, kadın danışma ve sığınma evleri başta olmak üzere, emniyet kuvvetlerine ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı il müdürlüklerine de başvurulabileceğini söyledi.
Toplumsal cinsiyet ve şiddet algısı üzerine de konuşan Avukat Şenay Tavuz, 6284 sayılı yasa ile ilgili bilgilendirmede bulunarak, kadınların sorularını da cevapladı.

Proje kapsamında bu seminerlerin Ankara, İzmir ve Adana’da toplam bin kadına ulaşılması hedefleniyor.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.