Dolar 32,3276
%0.24
Euro 35,0866
%-0.1
Altın 2.298,730
%0.93
Bist-100 8,98
%1.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar'da çarpık yapılaşmaya son

Karabağlar'da çarpık yapılaşmaya son

“Bireylere değil, topluma hizmet” anlayışıyla yola çıkan Karabağlar Belediyesi, ilçede yeni bir imar ve şehir oluşturulması için gerekli çalışmalara başladı. Şehitler Mahallesi’nden başlayacak çalışma sayesinde yaşanılabilir bir şehir, yeşil alanlar, sosyal hizmet alanları hayata geçecek.

  • Ege Postası
  • 27.10.2016 - 09:08

Şehitler Mahallesi’nde yaşanan son gelişmeleri duyurmak ve vatandaşları bilgilendirmek amacıyla Karabağlar Belediye Başkanı  Başkan Muhittin Selvitopu mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin de katıldığı kahvaltılı toplantıda Selvitopu, mahallede yapılan son çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Şehitler Mahallesi’nde yeni bir planlama yapıldığını ve amaçlarının burayı geliştirmek olduğunun altını çizen Başkan Muhittin Selvitopu,  “ Hak ve hukuku korumak ve kimseyi mağdur etmemek için buradayız. Planlama bu çerçevede yapıldı.” diye konuştu.

Çarpık yapılaşmaya son

Selvitopu ayrıca,  yeni bir imar ve şehircilik anlayışı ile buraları dönüştüreceklerini ifade ederek, “Kat sınırlaması yok. Amaç birleşerek daha nitelikli ve daha düzgün yapıların ortaya çıkmasını sağlamak. Çarpık yapılaşmadan bir an önce vatandaşlarımızı kurtarmak.  Bu olduğu zaman Şehitler Mahallesi İzmir’in sayılı alanlarından biri olur. Bölgenin düzgün, planlı gelişmesi için  buradayız ve bundan da oldukça umutluyuz. Bundan böyle bölgeye  daha iyi hizmet yapacağız. Yeşil alanlar olacak, parklar olacak. Sizlerin de bunun faydasını göreceğinize inanıyoruz.” dedi.

Soruları yanıtladı

Başkan Selvitopu’nun konuya ilişkin değerlendirmesinin ardından  mahalle sakinleri de aklına takılan soruları Selvitopu’na yöneltti. Selvitopu da vatandaşları verdiği cevaplarla aydınlattı ve önümüzdeki süreçte de vatandaşların bu tür durumlarla karşılaşması halinde  belediyeye gelerek ilgili birimlerden destek alabileceklerini de sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.