Dolar 32,3752
%0.18
Euro 34,9831
%-0.23
Altın 2.325,700
%0.23
Bist-100 9,07
%-0.11

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar'da Akpınar adaylığını açıkladı

Karabağlar'da Akpınar adaylığını açıkladı

CHP’ye seçimlerde baraj altında kaldığı yıl, öğretmenlikten emekli olarak kayıt olan,CHP Karabağlar İlçe Başkan Adayı Necati Akpınar, Egepostası'na özel açıklamalarda bulundu. Cumartesi günü adaylığını açıklayacağını belirten Akpınar, “Ben kendim aday olmadım, arkadaşlarım aday olmamı istedi, yola çıktım” dedi. O ilçede aday ilk kez Egepostası’na konuştu

  • Ege Postası
  • 21.11.2017 - 18:12

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP İzmir’de kongre tarihleri yaklaşırken karmaşık yapısıyla göze çarpan Karabağlar’da muhaliflerin yapıların uzlaşı adayı olarak geçen hafta Egepostası’nın yazdığı EĞİT-DER Başkanı Necati Akpınar adaylığını cumartesi günü açıklayacağını duyurdu.  Karabağlar’da EĞİT-DER Başkanı olan Akpınar’ın muhaliflerle görüşmlerinin ardından adaylık kararı verdiği, muhaliflerin de Akpınar’ı destekleyeceklerini söylediği ifade edilmişti. Akpınar’ın Başkan Muhittin Selvitopu ile de yakın görüşmeler yaptığı belirtilerek adaylığına kesin gözüyle bakıldığı iddia ediliyordu.

TOPLU KAYIT OLDUK

Egepostası’na özel açıklamalarda bulunan Akpınar, adaylığını doğrulayarak muhalif bir grupla kendi aralarında bir protokol imzaladıklarını ancak kendisine destek verenlerin bu protokolle sınırlı olmadığını söyledi.  Akpınar “Benim kendim aday olmadım. Arkadaşlarım öne çıkardı. Belirli kesimlerden ADD’den EĞİT-DER’den bir çok yerden aday olmama konusunda talep geldi. Zaten partide eğitim ve örgütlenme komisyonunda, ARGE’de çalıştım. Bu arkadaşlar talep ettiler” dedi.

Partiye baraj altında kaldığı 1999 yılı seçimlerinden sonra topluca üye olduklarını ifade eden Akpınar “Eski Eğitim-Sen ve KESK yöneticisiyim. 1999’da seçimde baraj altında kaldı. O zamanki sendikacılar olarak 1100 kişiyle kayıt olduk. Toplu üye olduk. Öğretmenlikte de aktif değildim ama hep partiliydim” ifadelerini kullandı.

“KOLEKTİF  ÇALIŞACAĞIZ”

İlçede özellikle birlik ve beraberliğin sağlanması için çalışacağını ve kolektif bir yöneti anlayışı sergileyeceğini vurgulayan Akpınar “Benim yapacağım şey şu, partide kazansak da kaybetsek de birlik beraberlik sağlayacağız. Kaybedersek kim kazsandıysa gidip ‘emrindeyiz çalışıyoruz’ diyeceğim. Kim olursa olsun gidip kapısını çalıp ‘partimizi birlikte yüceltelim’ diyeceğiz. En önemlisi de ortak akıl ve kollektif çalışmayı sağlayacağız. Bu şu demektir  Yönetim kurulunun  kararlarını kadın kolları, gençlik kolları ile birlikte karar alacağız. Her yıl olağan seçimsiz kurultay ve kongreler yapacağız. Şimdiye kadar yapılmadı Tüzük 46. madde diyor ki delegelerle bir de seçimsiz kongre yapılacak. Bu yapılınca görüşlerini  alacağız. Danışma toplantıları yapılıyor herkes gelip eleştirilerini yapacak. Bunu iyi çalıştırıp düşüncelerini alacağız. Partiye yön verecek. Gençlik örgütlenmesini de Karabağlar’da  harekete  geçireceğiz. Sonra Karabağlar’da gençlere bırakacağız” diye konuştu.

“GENÇLİK KOLLARINI AKTİF HALE GETİRECEĞİZ”

Şimdi Karabağlar’ı gençlere bırakın eleştirileri geldiğini ifade eden Akpınar “Şimdi diyorlar ki  Karabağlar’da gençliğe bırakın. Ama Karabağlar’da genç kadro yok ne yazık ki. Önce onu yapmamız gerekiyor. Yerel seçimlerde hayır oyuna yakın yüzde 60’lara çıkarmaya çalışacağız.  Bu bloku sağlamak istiyoruz genel seçimde yüzde 50lerin üstüne çıkarmayı hedefliyoruz. Karabağlar’da seçmen doymuş değil diğer ilçeler gibi. Bunu yapabiliriz. Örgütümüzle birlikte planlı programlı çalışacağız. Her sekreterden program isteyeceğim. Bilinçli çalışacağız. Sandık çevresi örgütlenmesini hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

“HEDEF BARIŞ VE SÜKUNET”

Hedefinin partiye barış ve sükunet getirmek olduğunu vurgulayan Akpınar “Partiye sükunet barış getirmek için birlikte çalışacağız. Sadece söylemle olmaz. Sadece yöneticiler çalışmaz. Mahalle temsilcilerinin de en az yönetici kadar görevi ve sorumluluğu olduğunu düşünüyorum. Birlikte yol alıp çalışacağız. Komisyonlar kuracağız. Öncelikle kimseyi ötelemeyeceğiz. Seçimlerde geçen tartışmaları gidereceğiz. Çalışırken çözeceğiz” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.