Dolar 32,3765
%0.18
Euro 34,9820
%-0.24
Altın 2.325,600
%0.22
Bist-100 9,07
%-0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar Belediyesi projelerine İZKA’dan destek

Karabağlar Belediyesi projelerine İZKA’dan destek

Geleceğe dönük projeleriyle Karabağlar’ın daha modern ve yaşanabilir bir kent olması yolunda önemli adımlar atan Karabağlar Belediyesi, iki yeni projeyle daha ilçenin gelişmesine ivme kazandıracak. Nasrettin Hoca Bilim Merkezi ile Mobilyacılar Eğitim Merkezi projelerinin hayata geçirilmesi için İzmir Kalkınma Ajansı da (İZKA) destek verecek.

  • Ege Postası
  • 19.10.2018 - 12:24

Yaptığı çalışmalarda eğitim, kültür ve sanata öncelik veren Karabağlar Belediyesi, bu çerçevede iki yeni projeyi daha hayata geçirmeyi planlıyor.  
İZKA destek verecek
Uzundere Rekreasyon Alanı içerisinde bulunan Nasrettin Hoca binasını bilim-kültür merkezi haline dönüştürülmesi projesi ile Mobilyacılar Mesleki Eğitim ve Sosyal Tesis projesi için İzmir Kalkınma Ajansı’na (İZKA) başvuran Karabağlar Belediyesi, her iki projesine de hibe desteği almayı başardı.
Bilim yuvası olarak hizmet verecek.

İZKA’nın desteği ile hayata geçirilecek projelerden ilki, Uzundere Rekreasyon alanı içinde yer alan Nasrettin Hoca heykel binasının, bilim ve sosyal tesis merkezi olarak düzenlenmesi projesi. 

Proje ile Nasrettin Hoca heykel binası çocuklara dönük hizmet verecek bilim merkezine dönüştürülecek. Bu kapsamda bina içinde çocuk aktivite alanları, interaktif oyun alanları, bilim deneyim salonu, uzay ve evren görsel salonu eğlence parkı, oyuncak müzesi ve zekâ oyunları ile yine çocuklara dönük çok sayıda atölye alanı yer alacak.   

Karabağlar mobilya sektörüne yön verecek proje 

İZKA’nın desteği ile hayata geçirilecek ikinci proje ise Karabağlar Belediyesi ve İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası'nın(İZMOD) beraber yürüttüğü, mobilya sektörüne artı değer katacak bir çalışma olarak planlandı.
Mobilyacılar Mesleki Eğitim ve Sosyal Tesis Projesi kapsamında, 120 kişilik çok amaçlı salon, 15 kişilik 4 adet eğitim odası, atölyeler, idari ofisler, kafeterya  ve otopark yer alacak.

Merkez, Karabağlar mobilya sektörünün nitelikli eleman ihtiyacını karşılayarak, sektörün geleceğe yatırım yapmasına olanak tanıyacak. Toplam 1816 m² inşaat alanını kapsayacak olan eğitim merkezi, 3 kattan oluşacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.