Dolar 32,3627
%0.14
Euro 34,9578
%-0.31
Altın 2.324,970
%0.2
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar Belediyesi öğrencilere fırsat eşitliği sunuyor

Karabağlar Belediyesi öğrencilere fırsat eşitliği sunuyor

Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla öğrencilere ücretsiz hizmet veren Karabağlar Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi (KARBEM), pandemi önlemleriyle yeniden açıldı. Sınıf mevcutları düşürülen merkezde her türlü hijyen koşulu sağlandı. HES kodu sorgulamaları da yapılan öğrenciler, uzman öğretmenler gözetiminde sınavlara hazırlanıyor.

  • Ege Postası
  • 28.10.2020 - 10:24

Karabağlar Belediyesi’nin önemli sosyal projelerinden olan KARBEM, lise ve üniversiteye hazırlanan öğrencilere destek vermeye devam ediyor. Koronavirüs salgını ülkemize sıçradıktan sonra öğrencilere online eğitim verilen merkez, yeni dönemde pandemi önlemlerine uygun olarak açıldı. Bina ve sınıf girişlerine dezenfektan yerleştirildi. Maskesiz öğrenci kabul edilmezken sınıf mevcutları da her 4 metrekareye 1 kişi yerleşecek şekilde oluşturuldu. Ayrıca öğrenciler HES kodu sorgulamaları yapıldıktan sonra sınıflara alınıyor. Kronik rahatsızlığı olanların eğitimlerini evlerinde sürdürmeleri istendi. Merkeze girişlerde ateş ölçümü de yapılıyor.

KARBEM’den 8., 12. sınıflar ve mezunlar olmak üzere yaklaşık 350 öğrenci yararlanıyor.  KARBEM öğrencileri, geçen yıllarda girdikleri LGS ve YKS sınavlarındaki başarılarıyla dikkat çekiyor.

‘ONLARI YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ!’

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, uzun süre online eğitim veren merkezi yeniden çocukların hizmetine açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Onlar bizim geleceğimiz. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla tüm maddi ve manevi olanaklarımızı seferber ettiğimiz öğrencilerimiz, başarılarıyla gurur kaynağımız oluyorlar. Bu sıkıntılı günlerde de çocuklarımızı yalnız bırakmamaya çalıştık. Eğitimlerinde geri kalmamaları için KARBEM’i, salgın önlemlerine uygun olarak hizmete açtık” dedi.

Olağanüstü koşullara rağmen eğitime destek olmaya devam edeceklerini vurgulayan Başkan Selvitopu, tüm öğrencilere kolaylık ve başarılar diledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.