Dolar 32,3307
%0.16
Euro 35,2109
%0.08
Altın 2.247,330
%0.17
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar Belediyesi’nin 2020 bütçesi kabul edildi

Karabağlar Belediyesi’nin 2020 bütçesi kabul edildi

Karabağlar Belediyesi’nin 2020 yılı bütçesi 360 milyon lira olarak kabul edildi. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, kısıtlı olanaklarla 500 bin kişiye hizmet götürmeye çalıştıklarını vurgulayarak, “İlçe belediyelerin gelirlerinin mutlaka artırılması gerekiyor. Bunun başlıca yolu da kentlerin gelişmesidir. Çarpık yapılaşmayı ne kadar erken sürede giderebilirsek, burada yaşayanlar da o kadar çabuk rahata kavuşur” dedi. Karabağlar Belediyesi’nin 2020 bütçesi kabul edildi

  • Ege Postası
  • 16.10.2019 - 09:38

Karabağlar Belediye Meclisi’nin ekim ayı üçüncü oturumu, Muhittin Selvitopu başkanlığında gerçekleştirildi.  Başkan Selvitopu meclisin açılışında yaptığı konuşmada, Suriye operasyonunda şehit olanlara Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. Ayrıca yaşamını yitiren CHP’li eski bakanlardan Ali Topuz’u da saygıyla andıklarını vurguladı.

Toplantıda, Bütçe Komisyonu Başkanı Mümtaz Rodos, 2020 bütçe tasarısı hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. Parti temsilcileri de bütçeyle ilgili görüş ve eleştirilerini dile getirdiler.

Daha sonra konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 2020 bütçesini kamusal bakış açısıyla, gelir gider dengesini gözeterek oluşturduklarını söyledi.

Karabağlar’ın 11 yıllık “genç” bir belediye olduğuna dikkat çeken Selvitopu, “Diğer bir çok belediyenin oturmuş yapısı vardır, bütçeleri oturmuştur. Ancak Karabağlar”ın farklı bir yapısı var. Öncelikle Karabağlarlılık bilincini geliştirmemiz gerekiyor. Bizler de bunun için yoğun çaba harcıyoruz” dedi.

PLANLAMA VURGUSU
Havaalanı Çeşme aksında, çevreyolu üzerindeki  Karabağlar’ın, İzmir’de gelişme potansiyeli bulunan ilçelerin başında geldiğini de anımsatan Başkan Selvitopu, bu avantajlı durumu değerlendirmek amacıyla önceliği planlamaya verdiklerini söyledi. İzmir’de derli toplu, bütüncül bakış açısıyla planlamasını yapan bir yerel yönetim olduklarını belirterek, “Geçen 5 yılda gerçekleştirdiğimiz planlama çalışmalarıyla, Karabağlar’ın açmaya çalıştık” diye konuştu.

Başkan Selvitopu, çarpık yapılaşmayla ilgili de şu yorumu yaptı:

“Çarpık yapılaşmadan hepimiz sorumluyuz. Hiç kimse kendini soyutlayarak bundan kaçamaz. Hangi siyasi parti olursa olsun hepimiz sorumluyuz. Burada a partisi b partisi tartışmasını doğru bulmuyorum.   Tabi ki imar afları çıkarılabilir ama bu suçun bir daha işlenmemesine dönük olmalıdır. Türkiye’de defalarca imar affı çıktı ama kaçak, imara aykırı yapılaşmalar devam etti.  Önemli olan bunun önünü kesmektir. Çözümün bir yolu da planlı kent yaratmaktan geçer. Çarpık yapılaşmayla ilgili birbirimizi suçlamak yerine çözüm üretmek zorundayız. Çünkü zaman geçiyor ve kentlerimiz bu çarpıklıkla yaşamak zorunda kalıyor. Ne kadar erken giderebilirsek kentlilerimiz bir an önce rahat yaşam olanağına kavuşur. ”

“POPÜLİST DEĞİLİZ!”
Belediye başkanlığında hiçbir zaman popülist anlayışa düşmediğini söyleyen Başkan Selvitopu, göreve ilk geldiğinde 1641 olan personel sayısının bugün 1480 olduğuna ve hizmetlerin aksamadığına dikkat çekti. Yine göreve geldiğinde 4 olan semt merkezi sayısının şu anda 16’ya ulaştığını, buralarda da mevcut personelden görevlendirmeler yapıldığını belirterek, “Bu anlayışla devam edeceğiz. Bunu yapmaktaki amacımız bütçemizi, olanaklarımızı daha iyi kullanabilmek” dedi.

Mütevazi bütçeyle hizmet vermeye çalıştıklarını anımsatan Başkan Selvitopu, “Karabağlar’da engellilerimizin, çocuklarımızın, yaşlılarımızın, kadınlarımızın sorunları var. Bu küçük bütçeyle 500 bin insana hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu kolay bir iş değil. Özellikle ilçe belediyelerinin gelirlerinin artırılması gerekiyor. Siyasi parti ayrımı yapılmaksızın tüm belediyeler aynı sıkıntıyı yaşıyor. Bunun düzeltilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Başkan Selvitopu, Karabağlar’ın geleceğini kurtarmak ve gelir artışını sağlamak adına yeni dönemde dijital arşiv sistemini mutlaka yaşama geçireceklerini de bildirdi.

3 AYDIR RUHSAT YOK
Başkan Selvitopu, Karabağlar’ın son zamanlarda daha fazla dikkat çektiğini, ancak hedeflenen gelişimi, dönüşümü sağlayabilmesi için inşaat sektörünün mutlaka canlanması gerektiğini de vurguladı. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizin Karabağlar’a etkisini, “Örneğin son 3 aydır belediye inşaat ruhsatı kesmiyor. Bir çok belediye aynı durumda. Sanırım bir süre sonra bu durum aşılacak. Çünkü bizim gelişmemiz biraz da inşaat sektörünün canlanmasına bağlı” sözleriyle özetledi.

İmar planlarını hazırlayan belediyenin imar uygulamalarına başlayacağını bildiren Başkan Selvitopu, her alanda tasarruf yapmaya devam edeceklerini de söyledi.

Konuşmaların ardından 2020 bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi.

Meclis toplantısını CHP İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız’la AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Irmak da izledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.