Dolar 32,3403
%0.19
Euro 35,1052
%-0.22
Altın 2.239,570
%-0.18
Bist-100 8,89
%1.91

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar Belediyesi’nden öğrencilere tablet bilgisayar desteği

Karabağlar Belediyesi’nden öğrencilere tablet bilgisayar desteği

Karabağlar Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle eğitimlerini evlerden sürdürmek zorunda olan öğrencilere tablet bilgisayar dağıttı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’yle yapılan görüşmeler sonucu belirlenen ihtiyaç sahibi öğrencilere verilen tablet bilgisayarlarda, internet paketi de bulunuyor.

  • Ege Postası
  • 19.01.2021 - 09:57

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, uzaktan eğitime ulaşamayan öğrenciler için daha önce semt merkezlerini açtıklarını hatırlatarak, “Bu kapsamda ihtiyaç duyan öğrenciler, evlerine yakın semt merkezlerine giderek internet altyapısına sahip tablet bilgisayarlardan yararlanabiliyor. Okul müdürlükleriyle yaptığımız görüşmeler ve ayrıntılı incelemelerin ardından, maddi durumu yetersiz ailelerimizin çocuklarına da ulaştık. Onlara, belediyemizce satın alınan tablet bilgisayarları dağıttık” dedi.

Eğitimi desteklemekten salgın günlerinde de vazgeçmediklerine dikkat çeken Başkan Selvitopu, “Karabağlar Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’nden (KARBEM) ücretsiz yararlanan öğrencilerimizle birlikte, okullarına gidemeyen tüm çocuklarımızın yanında olmaya çalışıyoruz. ‘Bu iş sadece Milli Eğitim Bakanlığı’nın görevidir’ demeden, tüm gücümüzle eğitimi desteklemeye gayret ediyoruz. Aynı anlayışla bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü bu çocuklar hepimizin geleceği” diye konuştu.

Sadece ders için…

İhtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılan tablet bilgisayarlarda, 15 Haziran’a kadar geçerli internet paketi yer alıyor. Öğrenciler bu paketle sadece Milli Eğitim Bakanlığı’nın uzaktan eğitim platformu olan EBA’nın yanı sıra “Zoom” programını kullanabiliyor. 

Semt merkezlerine de, kapasitelerine göre öğrenci kabul ediliyor.  Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyan öğrenciler, gelişmiş yazılım ve donanıma sahip tablet bilgisayarları ders saatleri süresince kullanabiliyor. Sınıflar ve semt merkezlerinin dezenfeksiyonları düzenli aralıklarla yapılıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.