Dolar 32,5609
%0.15
Euro 34,8946
%0.67
Altın 2.428,060
%-0.2
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar Belediyesi’nden o görüntülere açıklama: Sahte bir mağduriyet algısı

Karabağlar Belediyesi’nden o görüntülere açıklama: Sahte bir mağduriyet algısı

Sosyal medyada gündem olan zabıta-seyyar satıcı tartışması ile ilgili olarak Karabağlar Belediyesi’nden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, “Seyyar satıcılar zabıta ekiplerimize fiziki saldırıda bulunmuştur. Olay özellikle sosyal medya ve bazı haber kanallarında çarpıtılarak, seyyar satıcılarla ilgili sahte bir mağduriyet algısı yaratılmak istenmiştir” denildi. Karabağlar Belediyesi’nden o görüntülere açıklama

  • Ege Postası
  • 28.10.2019 - 17:44

EGEPOSTASI- Olay geçtiğimiz Cuma günü Yunus Emre Mahallesi’nde meydana geldi. Vatandaşlardan gelen şikayet üzerine megafonla satış yapan ve kamu alanını işgal eden seyyar satıcıların çalışmaları belediye zabıta ekiplerince engellenmek istendi. Bunun üzerine seyyar satıcılar ile zabıta ekipleri arasında arbede yaşandı.

Seyyar satıcılar ile zabıta arasında yaşanan tartışma görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı. 

Olayın özellikle sosyal medya ve bazı haber kanallarında çarpıtılarak, seyyar satıcılarla ilgili sahte bir mağduriyet algısı yaratılmak istendiğini öne süren  Karabağlar Belediyesi yetkilileri yazılı açıklama yaparak konuya açıklık getirdi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Vatandaşlarımızdan gelen yoğun şikayet üzerine Karabağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 25.10 2019 Cuma günü Yunus Emre Mahallesi 4012 Sokak'ta megafonla satış yapan araçlarla kaldırımları işgal eden seyyarlara yönelik denetim gerçekleştirmiştir.

Kabahatler Kanunu'nun 38/1 maddesine göre kamuya ait alanın işgal edilmesi ve gürültü kirliliği yaratılması nedeniyle yapılan denetimde, seyyar satıcılar zabıta ekiplerimize fiziki saldırıda bulunmuştur.  Olay özellikle sosyal medya ve bazı haber kanallarında çarpıtılarak, seyyar satıcılarla ilgili sahte bir mağduriyet algısı yaratılmak istenmiştir.

7 gün 24 saat büyük bir özveriyle görev yapan zabıta ekiplerimiz,  bundan sonra da halkın sağlığını ve huzurunu tehdit edenlerle mücadeleyi sürdürecektir. Kamuoyunun bilgisine sunarız.

Saygılarımızla…"

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.